torstai 23. huhtikuuta 2015

Minkälaiset synttärit 4 vuotiaalle?

Synttärit lähestyy..Ensi kuussa Aku täyttää 4 ja Iivo täyttää 1 vuotta. Poikien syntymäpäivillä on kolme päivää eroa joten yhteissynttärit on tiedossa. Kutsumme samaa porukkaa kuin aiempina vuosina Akun synttäreille, sukulaisia ja kummeja. Meidän lähisuvussa on aika paljonkin lapsia, kaksi Akun kanssa saman ikäistä ja sitten on isompaa ja pienempää joten ihan lastenkutsut saadaan aikaan. 

Se mua on tässä mietityttänyt kun Aku on puhunut pitkin kevättä että aikoo kutsua yhden kerhokaverin synttäreilleen. Mutta kun meillä ei ole tarkoitus pitää varsinaisia kaverisynttäreitä vielä.. Aku on ollut yksillä kaverisynttäreillä, meidän kummipojan 5v juhlissa ja siitä se idea varmaan onkin lähtöisin. Kuinka selitän että ei pidetä kaverijuhlia? Vai pitääkö järjestää kaverijuhlat? Kerhossa on tietysti muutama muukin hyvä kaveri jonka sitten voisi kutsua mutta onko sitten epäreilua että ei kutsu kaikkia kun ryhmässä on vain 10 lasta? En sitten kuitenkaan ihan niin isoja juhlia haluaisi noin pienelle pitää. Oijjoi, mä taidan tehdä tästä pikkusen liian ison asian. 

Noo, juhlien teema on kyllä harvinaisen selvä. Jake ja mikä mikä maan merirosvot. Sitä juhlasälää kyllä löytyykin kaupoista ihan kiitettävästi ja Iivoa tuskin haittaa Akun valitsema teema. 

Sitten taas päänvaivaa..Pitäisikö tehdä kaksi pientä kakkua että molemmat saa omat kynttilät? Vai yksi iso? Varmaan päädyn tekemään kaksi pientä ja tietysti kuppikakkuja namiii..niitä me aina Akun kanssa leivotaan ja koristellaan. 

Jotain 1v juhla koristeitakin pitää kyllä hankkia. Täytyykin sitten pitää huoli että molemmat saa tarpeeksi huomiota ettei toinen jää varjoon.. Varmasti ensi vuonna ainakin sitten pidetään erikseen myös kaverisynttärit Akulle, tästä vuodesta en kyllä oikein tiedä vielä..

Tässä Aku ja 1v kakku, sen teki mun äiti. Juhlat pidettiin Amin vanhempien luona koska me asuttiin silloin vielä kerrostalossa 3kerroksessa eikä sinne olisi päässyt kumpikaan mun mummoista eikä Amin mummi koska sielä ei ollut hissiä..


Aku kaatui just päivää ennen juhlia ja sai haavan tohon huulen päälle, onneksi 1v kuvat oli jo otettu.

Tässä yksi 2v kakuista. Silloin pidettiin useammat pikkujuhlat ja se osoittautui vähän hankalaksi..Silloin asuttiin jo täälä missä nytkin joten juhlat oli kotona.


Tässä 3v juhlista. Pidettiin taas yhdet isot juhlat ja tällä kertaa kotona. Täytyy sanoa että en muista niistä mitään vaikka kuinka yritän.. olin viimesilläni raskaana joten sallittakoon se..1 kommentti:

  1. Vaikeita kysymyksiä.. Me järjestimme käytännössä kaverisynttärit jo meidän 3-vuotiaalle. Hänen kaveripiiriin kuului silloin paljon meidän kavereiden ja tuttavien lapsia ja siitä näkökulmasta helpompi asia kuin esim. tarhakavereiden kutsuminen. Jos ei tunne lapsensa kavereiden vanhempia, minusta yksi lähestymistapa on että kaverisynttärit järjestetään sitten kun lapset uskaltavat tulla ilman vanhempiaan..? Ehdottomasti kuitenkin oma kakku ja oma laulu kummallekin syttärisankarille ;D Synttärijuhlia on niiin kiva järjestää!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥