tiistai 16. kesäkuuta 2015

Huhhuh, se on varattu nyt!

Siis hotelli  :)  Ollaan menossa heinäkuussa muutamaksi yöksi Helsinkiin ja vaikka ajankohta on ollut tiedossa ja hotelli valittuna niin vasta eilen saatiin aikaiseksi varata. Valitsemassamme hotellissa ei ollut enää vapaita huoneita mutta onneksi löytyi toisesta yhtä kivasta. Sitten ryhdyttiinkin aivan hurjiksi! Mitäs jos mentäisiinkin junalla? Siis me ei olla juna ihmisiä, mennään aina omalla autolla mutta nyt varattiin sitten junaliputkin.

Nyt kaipaisinkin vinkkejä vilkkaan 1v kanssa junassa matkustamiseen. Kyselin tietysti jo Nadjalta. Sisko perheineen on matkustanut paljon junalla ja vinkkejä tulikin mutta kaikki ideat otetaan lämmöllä vastaan  :D  

Menomatkalla ei ole vaihtoja ja matka onkin nopea, "vain" 3 ja puol tuntii. Toivon että uutuuden viehätys vie pahinta hulinaa...(jep jep) Siinä junassa ei ole leikkipaikkaa eikä perhehyttejä joten ihan silleen tavallisesti pitäs istuskella?? Akun kanssa ei tule ongelmia, sen mä tiedän. Mutta Iivo Iivo... Ajattelin ottaa manducan, siihen sen saa ainakin ankkuroitua hetkeksi koska sylissä ei pysy..

Takastulo matkalla on vaihto ja kestää muutenkin kauemmin mutta saatiin molemmista junista paikat perhehytistä joten sielä Iivon voi kait "vapauttaa"  :D Niissä on myös leikkipaikat joten luulisin että takastullessa ei ole niin tuskaasta.

Mites, onko muut tuon ikäisen kanssa matkustaneet junalla. Tai kai se on ihan arkipäivää  :D  me ei vaan olla menty itsekkään kun joskus ihan muutamia kertoja elämässä niin ei oikein nyt tiedetä näitä juttuja. Valistakaa mua!

Kiitos :D

4 kommenttia:

 1. Mä en oo ikinä matkustanut junalla ja kaikki aina ihmettelee että miten se voi olla mahdollista :D

  VastaaPoista
 2. Mullakaan ei oo oikeen mitään käsitystä minkälaisia ne junat tätä nykyä on :D Vaunut mahtuu mukaan kun sielä kerran on niille säilytyspaikka mutta ilmeisesti ne vaunut täytyy pitää sielä säilytyspaikassa :/ Kuinka tommosen ikiliikkujan on tarkotus olla sielä? Sylissä kiemurtelemassa vai ihmkisten jaloissa pyörimässä.. :O Noo, onpahan kokemus :D

  VastaaPoista
 3. Jejee - junamatkailua! :) En ole mikään juna-ekspertti, mutta lentokoneella olemme matkustaneet paljon ja melko pitkiä matkojakin. Ipad, napostelut, kirjat, jokin uusi lelu lainaksi jostain ja sitten vain kaikki lorut ja laulut käyttöön. Ainiin, ei kannata päästää ainakaan aluksi heti juoksemaan käytäviä pitkin. Sen jälkeen nimittäin mikään muu ei enää kiinnosta!! Hahaa.. Tsemppiä vaan!

  PS. Yksivuotiaana meidän kuopus innostui "avaa ja sulje"-leikeistä ja meillä oli sellainen eläinteemainen-maatuska mukana kaikkialla. Se ei vienyt paljon tilaa ja viihdytti pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Ei varmaan tosiaan kannata päästää "irti" kuin vasta viimeisenä keinona :D Tabletti otetaan varmasti mukaan , Aku viihtyy hetken sen seurassa (huom! hetken...) mutta Iivo ei kyllä oo kiinnostunut :D Se haluaa vaan juosta maailman ääriin ja syödä kaiken mitä ei kuulu syödä..tämä poissulkee napostelutkin, ruuathan kuuluu heittää koiralle vaikka se ei olisi paikallakaan.. ;) No joo, laulut kyllä aina hiljentää sen hetkeksi että eiku ääntä availemaan :D

   Poista

Kiitos kommentista ♥