sunnuntai 29. marraskuuta 2015

DIY Kauniit tuikkukipot helposti lasten kanssa

joulu askartelu


Me käydään pari kertaa viikossa Vestiksen perhekahvilassa ja joku aika sitten askarreltiin sielä Iivon kanssa (Aku oli kerhossa) ihana helppo tuikkukippo. Iivon kanssa askartelu on kyllä vielä enemmän sitä että minä teen ja sepustan Iivolle mutta kyllä hänkin jotain aina osallistuu, koko ajan enemmän. 

Tää tuikkukippo homma oli niin helppo ja makee että oli pakko kokeilla kotonakin. En tiedä onko tää tekniikka teille kuinka tuttu juttu mutta mulle tää oli ihan uus. 

Värkitkin löytyi ihan valmiiksi kaapista ja veikkaisin että suurimmalta osalta löytyy! Tähän tarvitaan pieniä lasipurkkeja (vauvanruoka, hillo yms.), servettejä, kananmunan valkuaista ja pensseli.

Pese lasipurkeista etiketti pois koneessa tai liottamalla. Erottele kananmunasta vakuainen kippoon ja sekoittele haarukalla. 


Akulla oli Bella kaverina leikkimässä ja yhdessä sitten päätetiin kokeilla. Ensin leikkaa servetistä kipon kokoinen pala, näytti ohuen servetin leikkaus olevan vähän haasteellista ainakin näille 4vuotiaille joten lopulta mä leikkasin lapsille palat valmiiksi. Jos servetti on vähän paksumpaa niin irrota toinen kerros niin se pysyy paremmin. Meitä löytyi menneiltä jouluilta kaappiin jääneitä jouluservettejä kolmea erilaista.


Sitten levitä pensselillä kananmunan valkuaista kunnon kerros lasipurkin kylkeen. Asettele valmiiksi leikattu servetin pala päälle. Ensin tuntui että eihän tästä tuu mitään mutta kyllä se siihen asettuu :) ja tämän vaiheen voi lapset tehdä itse, eikä haittaa vaikka pienempi tunkee pensselin suuhun..


Sitten kun servetti on aseteltu, vielä pensselillä kunnon kerros valkuaista päälle, ihan märäksi saa tulla. Valmis! Kuivuu reilu puolessa tunnissa.


Siinä niitä on  :)  Tämmöisissä laspurkeissa ei kai suositeltaisi polttamaan oikeita tuikkuja ainakaan kauaa ettei kuumene ja poksahda mutta voi laittaa esim. ledi kynttilän. Itse ajattelin laittaa näitä ulos  vieraita vastaanottamaan kun vietetään lasten pikkujoulut ja jouluaattona kun tulee perhettä kylään. Säätä nämä tuskin kovin kestävät mutta eipä tuo mittään, pestään ja laitetaan uudet pinnat :D 


diy tuikkukippo

diy tuikkukippo

jouluaskartelu


Näitähän voisi tehdä pöytäkoristeiksi vaikka ristiäisiin, vauvakutsuihin tai häihinkin! Teeman mukaiset servetit, helppoa ja edullista. Vähän kimalteita ja helmiä pintaan ja ja.. 

Rauhaisaa ensimmäistä adventti sunnuntaita ♥

8 kommenttia:

 1. Täytyypä ehdottomasti kokeilla! 😊 olen tulevana kesänä kaasona rakkaan ystävän häissä, niin täytyypä ehdottaa, jos sinnekin tehtäisiin noita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rupesin jo miettimään että mitä kaikkea noihin voisi laittaa. Kansi kiinni ja joku kaunis kankaanpala sitoa kannen päälle <3

   Poista
 2. Ihanaa askartelua lasten kanssa! :D ja mitkä keskittyneet ilmeetkin! Hihii.. Me maalailtiin viime jouluna vähän samantyyppisiä tuikkukuppeja joululahjoiksi isovanhemmille! Edullinen, helppo ja kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkaa puuhaa :D Kyllä se on aina kivaa jos voi antaa itse tehtyjä lahjoja ja vielä lasten tekemiä <3

   Poista
 3. Onpas kiva idea! Täytyy tosiaan kokeilla. Ja hyvä idea myös käyttää led kynttilöitä.Täytyykin muistaa ostaa niitä. Varsinkin pienten kanssa ne on turvallisempia. Minäkin polttelin illalla kynttilöitä. Mutta jatkuva valvonta pitää olla tuon 1-vuotiaan takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä näiden nopeiden pienten kanssa aika haasteellista tuo kynttilöiden poltti :) kauhulla odotan myös mitä tapahtuu joulukuuselle :D

   Poista
 4. Kiva idea! Kananmuna juttu olikin ihan uusi minulle, täytyy ehdottomasti kokeilla. Eihän se ala haista ajan kanssa (kaikkea sitä miettii :D)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaah :D Ei nämä ainakaan haise ja tuo yksi on jo pari viikkoa vanha :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥