maanantai 14. joulukuuta 2015

Onni Blogien joulukalenteri luukku 14: Marenki-pipari herkkuset ♥

Oletko seurannut Onni Blogien joulukalenteria? Jos et niin kipin kapin kurkkimaan mitä luukuista löytyy. Joka päivälle on uusi ja erilainen jouluinen kirjoitus eri bloggaajilta. Aiheita on laidasta laitaan, tämä on minun luukkuni jossa jaan teille mun herkku reseptin mikä tuo joka vuosi joulun pikkuisen lähemmäksi..



Tämä on mun joulubravuuri jo 13vuoden takaa. Asuttiin Amin kanssa meidän ensimmäisessä omassa kodissa, ensimmäinen oma joulu ♥ Halusin kokeilla kaikkea uutta ja erilaista, luoda niitä omia perinteitä. Silloin tämä resepti pomppasi silmään Pirkka lehdessä. Herkullisen näköistä ja kuuloista ja mikä parasta, tarpeeksi yksinkertaista juuri 19 täyttäneelle kotikokille ;D  Reseptiä en koskaan laittanut talteen joten olen joka vuosi vaan katsonut miten se marenki nyt tehtiinkään ja arvaillut paistoaikaa, tämä paistoaika on nyt testattu ja reseptikin on jatkossa turvallisessa tallessa täälä blogissa.

Näitä olen tehnyt joka joulu siitä lähtien. Joskus useitakin satseja, sopii loistavasti pikku lisälahjoiksi nätisti sellofaaniin pakattuina esim. työkavereille jne.

Oon tehnyt pipari taikinaa muutaman kerran ja vaikka maku onkin ollut huomattavasti parempi kuin valmistaikinassa (salaisuus on mustapippuri) niin käytän kyllä valmistaikinaa. Eli tähän tarvitaan valmista piparitaikinaa. Marenkiin 3 kananmunan valkuaista, 7ruokalusikallista sokeria ja 1teelusikka vaniljasokeria.

Valmista marenki ensin. Erottele 3 valkuaista kulhoon. Vaahdota valkuaiset ja sokerit kulhossa sähkövatkaimella. Vaahto on valmista kun se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Laita sivuun odottamaan.

Kauli piparitaikina paketin toisesta levystä yksi iso levy leivinpaperin päälle. Niinku näin..




Kippaa marenki taikinan päälle..




..ja levitä tasaisesti.




Nyt sit lähet rullaamaan samaan tyyliin kuin kääretorttua.




Tämmönen ihana pötkylä pitäis nyt olla valmiina  :)



Pyöritä pötkylä leivinpaperin sisälle.



Sitten pötkylä pakkaseen vähintään tunniksi, mieluiten pariksikin tunniksi. Pakkaseen siksi koska muuten sitä on mahdoton leikata kun marenki tursuilee pihalle.

Kun pötkylä on kovettunut pakkasessa tarpeeksi, se leikataan reilun sentin levyisiksi paloiksi. (pääty palat voi pistellä suuhun, namiii)




Asettele pellille lappeelleen aika väljästi koska nämä laajenee paistuessaan. Paista uunissa keskitasolla 175astetta ja noin 15-18min. Marenki saa vähän ruskettua. Nämä ei aivan rapsakoiksi tulekkaan vaan jäävät keskeltä ihanan tahmaisiksi. Oikeastaan nämä ovat parhaimmillaan päivän parin päästä paistamisesta. Huoneenlämmössä olen säilyttänyt.




Koristele sokerikuorrutteella ja nonparelleillä.




Joko luit mitä Onni Blogien eilisen kalenteriluukun takaa löytyi? Terhi kirjoitti Äiti ja Melukylän lapset blogissa suloisesta Piparitalokylästä ja huomenna meidät yllättää Napsahduksia blogin Nadja.

Hyvää alkavaa viikkoa ja stressitöntä joulun odotusta teille kaikille ♥

18 kommenttia:

  1. En ole koskaan kuullut mutta onneksi kuulin nyt! Kuulostaa ja näyttää ihan tosi hyville, nam! <3

    VastaaPoista
  2. Vau! Tällaisesta en ole kuullut aiemmin! Viime kesänä innostuin kokeilemaan tuota marenkia useampaan otteeseen pavlovaan joten ehkä tällainenkin luonnistuisi minulta.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä niin helppoja ettei voi mennä vikaan :D

      Poista
  3. En ookkaan koskaan kuullut tämmöisistä. :) Kuulostaa ainakin makealta ja makea on aina hyvää. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia ohjeesta! Minullekin tämä on uusi tuttavuus, mutta varmasti kokeilen! Kuulostaa todella hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en ole tähän reseptiin törmännyt toiste, onneksi jäi silloin mieleen :)

      Poista
  5. Voi ei mitä herkkuja!! Näitä on ehkä pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  6. Siis nää on niin hyviä <3 <3 Onneks sä aina teet näitä <3 <3 :D :D

    VastaaPoista
  7. Oho, en ole kyllä koskaan kuullut, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta! Hauska, erilainen tarjottava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niiin hyviä, kiva kun kerrankin sellainen resepti mitä monikaan ei näytä tietävän :)

      Poista
  8. No oli uusi juttu, mutta ehkä pakko testata :)

    VastaaPoista
  9. Tosi jännä resepti! Tämä täytyy ehdottomasti testata :) onnistun tosin aina sössimään marengin kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin sössin tavallisen marengin paistossa aina mutta tämä onnistuu joka kerta :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥