perjantai 15. tammikuuta 2016

Aku kertoo vol.1Aku on aika tiedonjanoinen 4vuotias sälli. Perinteinen kyselykausi on ollut päällä jo melkosen pitkään ja äitihän vastaa. Välillä kyllä meinaa aivan uuvuttaa mutta viimeiseen asti vältän sanomasta että "en tiedä". Jos en tiedä se selvitetään. Meillä on luettu viime aikoina iltasaduksi mm. Mauri Kunnaksen Avaruuskirjaa, lasten tietosanakirjaa ja sudenpentujen käsikirjaa, ihan hänen omasta vallinnastaan. Voin sanoa että helpompaa olisi siinä vaiheessa päivää lukea vaikka Muumeja :D

Sainkin idean vähän tentata Akua erilaisista aiheista mistä on luettu ja jakaa vastaukset teidän kanssa. Tässä teille vähän informaatiota, jos ette sattuneet tietämään  ;)Kerro äitille sarvivalaasta:

Sarvivalailla on pitkä, niinku se pitkä on niinku hammas siinä edessä ja suussakin on yksi hammas. Ne syö sillä yhdellä hampaalla kalaa. Ne elää sielä missä tosi kylmä, ne kuolee lämpösessä. Sen paikan nimi on vähä niinku etelänapa mutta se on etelämantere. Ne vois myös asua Suomessa jos olis tosi kylmä.

Mitä on painovoima?:

Painovoima on tosi painunen. Painovoima on vetovoimaa. Se on piilossa, sitä ei nää. Koko maapallossa on vetovoimaa, se vetää meitä ihmisiä alas kuten näät äiti (hyppii ylös alas). Jos ei olis vetovoimaa niin menis avaruuteen ja leijailis sielä ikiajoiksi (levitää käsiä ja leijailee pitkin keittiötä).

Entäs jääkarhut, kerro niistä:

Jääkarhut vaan syöksyy kuten kotkatkin syöksyy syömään. Ne elää etelämantereella ja pohjoisnavalla, ei voi tietää koska me ei voida mennä sinne kun sielä on niiin hytikylmä. Ne nukkuu talviunta kun etelämantereella on yö ja hytikylmä. (hyräilee itsekeseen ilmeisen tyytyväisenä omiin vastauksiinsa ♥) Niillä on sellainen jäätalo ja ne kuorsailee sielä (krooh pyyh). Niitä vauvoja sanotaan etelämantereen kuninkaiksi ja ne hoitaa vauvoja. Niillä on sielä alhaalla tissimaito jutut, niistä tulee jää tissimaitoa.  Ne syöksyy veden alle syömään kalaa, kuten tavallista, kotkatkin tekee niin.Tälläisiä iltasatuja meillä luetaan :D Akulla on todella vilkas mielikuvitus ja hän saattaa olla pitkiä aikoja aivan omassa Akulandiassa leikkiessään, ehkä nämä "todelliset jutut" on ihan hyvää vastapainoa mielikuvitus maailmalle. Ensin ajattelin että kuinka Aku saa nukuttua kun illalla viimeisenä tulee niin paljon uutta joka jää päähän pyörimään mutta Aku sippaa melko nopeasti ja nukkuu aamuun asti vaikka talo romahtaisi ympäriltä.

Kuinkas teidän samanikäiset, kiinnostaako faktat vai tarinat iltasatuina?

Hyvää viikonloppua ♥

14 kommenttia:

 1. Hihhi:D meidän suvun tiedemies <3 ihana Aku!

  VastaaPoista
 2. Siis en kestä miten suloista! <3 Jääkarhufaktat.. hahaa!! Meillä ollaan ehdottomasti faktatyyppejä myös. Meillä kiinnostaa eniten ihmisen ja eläinten anatomia - mutta ongelmaksi on muodostunut etten minä enää tiedä vastauksia niin syvällisiin kysymyksiin. Etsimme yhdessä vastaukset yleensä googlesta. Viime aikoina on mm. googletettu strutsin ruuansulatusta ja ihmisluiden koostumusta.. Hahaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah :D että juuri strutsin ruuansulatus, meillä mennään vasta ihmisen ruuansulatuksessa ;D Uskomattoman paljon pystyy tämän ikäinen vastaanottamaan tietoa ja jopa oikeasti ymmärtämään, välillä saa itsekkin olla aivan huuli pyöreenä :D

   Poista
 3. Aivan ihana nuorimies siellä! Ihan parasta luettavaa nämä vastaukset :-)

  VastaaPoista
 4. Apua, nyt vasta löysin tähän uuteen blogiin. Miten mulla on mennytkin ohi, että muutit tänne. Onneksi sentään nyt <3 Ihana postaus tää! Lapset on niin suloisia <3 Nää vastaukset <3

  VastaaPoista
 5. Voooi miten ihana!! <3 Meillä kysellään myös hirveästi ja monta kertaa samaa asiaa.. Voisin koittaa tällästä Helmin kanssa :D

  VastaaPoista
 6. Ihana ja niin tietävä poika <3! Kiva kuulla, miten innokas hän on ottamaan selvää erilaisista asioista. Meillä poika on kanssa ihan samanlainen ja tietokirjoja haluaa iltasaduiksi :). Lasten tiedonjano on hauskaa, vaikka itse siinä joutuukin tekemään paljon työtä, että löytää kaikkeen vastauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kyllä vetää hiljaiseksi kysymykset :D Mutta yritän kertoa mahdollisimman totuuden mukaisesti, ikä huomioiden tietysti :) Ei sitten olla ainoita tietokirjan lukijoita :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥