torstai 5. toukokuuta 2016

Esittelyssä uuden kodin piha

Tervetuloa meidän pihaan ♥


Yks parhaimpia juttuja meille tultaessa on tämä ihana aita ja portti. Tuntuu kuin tulisi johonkin salaiseen satupaikkaan :D Pihassa emme varsinaisesti ole vielä muuta tehneet kuin leikattu pensaat ja haravoitu. Piha onkin jo valmiiksi varsin kiva, ei mitään epämääräisiä istutuksia vaan selkeä ja siisti (eli just mun makuun). Mä en hirveästi piittaa kukka istutuksista, tai miksen mä nyt piittais mutta mieluummin käytän aikani syötävien kasvien kasvattamiseen. Pihassa onkin valmiiksi muutama marjapensas ja  pihan perällä just soppeli paikka kasvimaalle. Mun kasvihuone jäi vanhan kodin pihaan mutta ei hätää, äidin mökillä on varastossa mumman vanha muutamia vuosia sitten purettu kasvihuone joka me nyt saadaan roudata tänne, jess!

Onneksi täälä oli valmiiksi hyvä terassi ja vielä katettu sellainen, ei tarvitse ruveta rakentamaan vaan päästään suoraan nauttimaan. Ollaankin jo syöty muutaman kerran terassilla, tähän pihaan paistaa hyvin aurinko eikä tuuli juuri sovi eli lämmin on.


Kahvia ja välipalaa kuvien oton lomassa. Perus salaa jotain patukkaa kun lapset ei oo näkemässä ;D Aku on Amin kanssa viettämässä Helatorstaita saaressa ja Iivo nukkuu sikeitä päikkäreitä meidän aamuisen puistoreissun jäljiltä. Pakko mainita, Iivo heräsi vasta 8.50 tänään! Uskomatonta, kun on siis tottunut herätyksiin jotka alkaa viitosella..


Tää näkymä on riippumatosta terassin nurkalta. Tässähän vois periaatteessa kölliskellä ja katsoa kun lapset leikkii.. Todellisuushan on yleensä jotain muuta :D


Kasvihuoneen ja kasvimaan lisäksi ei ole tarkoitus tehdä pihassa juurikaan muutoksia. Hiekkalaatikko on vähän turhan perällä pihassa ja se aiotaan siirtää lähemmäs leikkimökkiä ja taloa koska sielä Iivo viihtyy pitkiäkin aikoja ja mä todellakin haluan nähdä/kuulla mitä hän puuhaa..Pihaa ympäröi pensasaita ja sen lisäksi vielä koira-aita eli piha on melko turvallinen. Toki katu jolla asutaan on myös pieni eikä tässä ole turhaa liikennettä.


Pihasta löytyy punaisia ja mustia viinimarjoja sekä karviaismarjoja. Just mun lemppareita! Lemppareita ne on varmaan siksi kun niitä kasvoi myös lapsuuden kodin pihassa. Ihanaa kun saa marjoja omasta pihasta :)


Näkymä hiekkalaatikolta.


Tästä kohdasta on ilmeisesti poistettu villiintynyt mansikkamaa. Mä kannoin sinne noita lavakauluksia joita saatiin naapurista. Pitää vielä hankkia sinne pohjalle jotain suojakangasta ja katsoa että ne tulee tasaisesti yms.. mutta tuohon kohtaan joka tapauksessa tulee jonkin sortin kasvimaa.


Nämä on ainoat perennat jotka tähän mennessä oon löytänyt, tutun näköisiä mutta nimeä en tiedä.


Tässä on mun tämän hetkinen kasvihuone :D Tänä vuonna en ookkaan mitään siemeniä laittanut vaan pitää sitten ostaa taimia jos jotain keretään kasvihuoneeseen laittaa. Anopilta saatiin kolme tomaatti vauvaa ja yrtitkin on lahjoja :) (joista yksi jo kuolikin, ei nyt oikein peukalo viherrä..)


Huomenna lähdetäänkin reissuun! Kääk! En aio lomalta postailla eli pieni tauko tulossa blogiin. Onneksi meille tulee kotiin talo/koira vahti niin ei tarvitse kummastakaan olla huolissaan :) Varmaan kun palataan niin on jo täysi vihreys luonnossa, sitten alkaakin kesä kesä kesä ♥

T:Nora

6 kommenttia:

 1. Todella sievä tuo portti! Ihanaan aikaan olette päässeet muuttamaan uuteen kotiin. Pihapuuhat on niin parhaita!

  VastaaPoista
 2. Ihana piha! :D Tuo portti on aivan ihana ja tykkään kyllä myös teidän terassista ja ajatuksesta siitä, että vielä jonain päivänä saa vaan istuskella ja katsella kun lapset leikkii.. Hihii.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, joo o..sitä odotellessa :D Kiitos ♥

   Poista

Kiitos kommentista ♥