sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Mikä nimi vauvalle?

Meidän vauva täyttää tänään yhden kuukauden joten ei varmaan tule yllätyksenä että alkaa olla se aika, eli piakkoin meidän vaavi saa nimen.  Nimestä ollaan päästy yksimielisyyteen jo tovi sitten ja ollaan sitä kerrottu läheisille, ystäville ja tutuille kysyttäessä.  Nimi taisi alunperin olla Amin ehdotus johon en kyllä siltä istumalta lämmennyt mutta nyt en voisi kuvitella tytölle mitään muuta nimeä.Lapsen nimi on aika henkilökohtainen ja tärkeäkin asia vanhemmille, jokainen antaa lapselleen sen parhaan, kauneimman ja hänelle sopivimman nimen.  Miltä sitten tuntuu kun nimeä avoimesti parjataan? Kokemuksesta tiedän että todella ärsyttävältä.  Aina saa olla mielipiteitä mutta niitä mielipiteitä ei tarvitse tuoda julki..

Meidän suvusta löytyy tämmöinen tunnelman droppaaja jolle ei kelpaa mikään nimi. Aikoinaan kerroin Akun nimen jo heti rakenneultran jälkeen koska nimi oli päätetty jo vuosia aiemmin.  Koko loppuraskauden sain kuulla kuinka kamala nimi meidän lapselle tulee. Iivon nimeä ei sitten kerrottukaan monelle etukäteen koska en halunnut kuulla negatiivisia mielipiteitä. Nyt tein sen virheen että kerroin vaikka arvasinkin reaktion. "Ootko tosissasi?Onko se jo virallista? No sen kerkee vielä vaihtaa " oli ensimmäinen kommentti. Sitten hoettiin nimeä tympeänä ja kerrottiin mitä kaikkia negatiivisia asioita se tuo mieleen (ja niitähän piisasi..)   Täytyy sanoa että tämä oli pohjanoteeraus.

Loukkaannuinko? Kumma kyllä en. Enemmän vain ihmetyttää kuinka joskus aikuisilta ihmisiltäkin unohtuu käytöstavat.  Itse kuitenkin tiedän että nimi on hieno ja sopii tälle mimmille kuin nenä päähän eli en ole itkenyt itseäni uneen enkä todellakaan alkanut miettiä uutta nimeä :D Mutta tiedän että joku muu voisi olla tuommoisista kommenteista jopa tolaltaan.

Aina kommentoija ei toki tarkoita pahaa, ei vain tajua sanojensa voivan loukata. Toivottavasti en ole itse onnistunut päästämään kovin pahoja sammakoita suustani..

Pyydänkin, jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään.

Onko teillä kokemuksia tälläisistä möläyttelijöistä?  Kuinka suhtauduit tilanteeseen?

Ristiäisiä meillä vietetään viikon päästä vapun aattona ja  niistä aion luonnollisesti kirjoittaa ihan oman postauksen ❤

P.s Olen vieläkin ilman läppäriä, o ouuu.. Ei mennyt enää päälle mun kone mutta onneksi kaikki tiedot saatiin pelastettua. Ensi viikolla saadaan uusi kone joten heti kun pääsen väleihin sen kanssa JA vaan on aikaa niin mulla on pää täynnä ideoita :)

❤ Nora

8 kommenttia:

 1. Älä murehdi ihmisten mussutuksista. Mielipiteitä on monia ja tässä tapauksessa vain teidän mielipiteellä on väliä :)
  Tsemppiä ristiäisiin!

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ♥ Mielipiteitä tosiaan piisaa, onneksi en ole pikkumaista sorttia niin eipä nuo yleensä jää vaivaamaan :)

   Poista
 2. Onpa ikävä tuo juttu 😞 meille kävi myös, että olisimme halunneet antaa Mallan etunimeksi ja saatiin niin paljon negatiivista palautetta, että päädyttiin vielä vaihtamaan... Toista molemmille sopivaa nimeä olikin sitten vaikea löytää. Mutta muistan edelleen, kun tuntui niin pahalle. Uskon, että teillä on ihana ja juuri täydellinen nimi teidän rakkaalle! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kurjaa :( Että ihmiset viitsiikin pahoittaa toisten mielen, kertoo kyllä enemmän siitä mussuttajasta kuin nimestä..

   Poista
 3. Itse olen juuri sanonut yhdelle tällaiselle marisijalle, että nyt riittää. Menköön välit, mutta minulle ei puhuta mitä tahansa tai miten tahansa. Olkoon vaikka kuinka läheinen ihminen, mutta rajansa kaikella. Jos ei ole mitään hyää sanottavaa, suun voi pitää kiinni. (Ja itsehän en edes halua riidellä, mutta jotkut eivät kestä, että heille sanotaan, etten hyväksy kaikkia heidän sanojaan tai tekojaan.)

  Meidänkin lasten nimiä on ihmetelty, mutta itse ollaan oltu tyytyväisiä, ja lapset tuntuvat olevan myös. Se on pääasia.

  Maailma on täynnä ihmeellisiä ihmisiä. Onneksi itse voi päättää, kenen kanssa aikaa viettää! Teillä on varmasti ihanan nimi vauvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura ♥ Olen oppinut antamaan joiden juttujen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.. Suurimman osan tälläisistä energiasyöpöistä olen ulkoistanut elämästäni mutta kaikkia ei täysin voi..

   Poista
 4. Äh! Tuo on kyllä tosi typerää kun muut arvostelevat lasten nimiä. Meiltä on kyllä kysytty kuopuksen nimen osalta, että "onko se edes nimi" ja "onko se pojan nimi" vaikka se nyt minusta ei kovin eriskummallinen olekaan.. Kyllä ihmiset jaksaa! Äh! Onneksi suhtauduit tilanteeseen järjellä!

  Jään odottamaan kuvatunnelmia ristiäisistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit kuinka typeriä ihmisiä :( Teidän pojilla on ihanat nimet ♥ ♥

   Poista

Kiitos kommentista ♥