torstai 26. lokakuuta 2017

Kuinka meidän kiinteiden aloitus sujui?

Pidempi aikainen lukija tietää varmasti että imetys on mulle tärkeää joten myös Mimmi sai nauttia elämänsä alkutaipaleen täysimetyksestä. Noin reilu viikko ennen 6kk päivää aloitettiin maistelemaan kiinteitä, ensin muutaman päivän kerran päivässä pari lusikan kärjellistä ja sitten pikkuhiljaa lisättiin määrää ja kertoja.


Mulla oli pieni pelko että kuinkahan lähtee sujumaan sillä aikoinaan Iivon kanssa saatiin tehdä todella työtä kiinteiden aloituksen kanssa. Stressasin ja inhosin jo etukäteen ajatustakin soseiden tekemisestä, muistot niistä kaikista turhista tunneista keittiössä ja roskiin heitetyistä ruuista oli jäänyt kaivelemaan enemmän kuin arvasinkaan. Iivo alkoi syömään edes jotain tissimaidon lisäksi vasta noin 8kk iässä ja paljon paljon pidempään (lue, edelleen) on tehty erilaisia temppuja että hän söisi. No, tilanne on nykyään melko hyvä mutta "traumat" se jätti.


Nyt siis päätin että aiemmasta poiketen en ota stressiä siitä että teen kaiken itse vaan ostan myös valmiita ruokia Mimmille jos siltä tuntuu. Omaatuntoa helpottaakseni olen ostanut luomua, määrät on vielä niin pieniä että hintaerokin on tosi pieni. Tarkoitus on että Mimmi sormiruokailisi myös soseiden rinnalla ja siitä sitten pikkuhiljaa siirtyy samaan ruokaan muun perheen kanssa.

Kuinka Mimmi sitten on ottanut uudet makuelämykset vastaan? Aivan loistavasti! Mä oon niin tyytyväinen ♥ Toivotaan että sama ennakkoluulottomuus jatkuu kun ikää tulee. Mimmi on ihan pro syömään jo nyt 7kk ja 3päivän iässä. En olisi voinut kuvitellakkaan antavani pojille kurkku/porkkanatikkua käteen tuossa iässä, tai että he olisivat itse poimineet pöydältä puolukoita suuhunsa ja vielä syöneet ne! Ensinnäkin heillä kesti paljon kauemmin tottua uusiin makuihin ja he kakoivat helposti. Aku oksensi kaaressa aina kun tuli liian iso pala ja Iivo taas oli tukehtua paloihin ja aina sai olla sydän syrjällään. Ei siis sormiruokailtu heidän kanssaan..


Nyt Mimmi syö kolme- neljä kertaa päivässä. Aamulla hedelmää tai puuroa, riippuu vähän nälästä. Lounaaksi kasvissosetta jossa lihaa ja iltapalaksi puuroa hedelmäsoseella. Neljättä ateriaa yritetään lisätä esim välipalana lounaan ja iltapalan väliin. Toistaiseksi Mimmi syö lounaan niin myöhään että toista lämmintä ruokaa on ollut vaikea lisätä. Päiväuni rytmi on myös edelleen ihan sattumanvarainen eli ruokaillaan kun tilanne on sopiva. Tissiä tietty vähän joka välissä. Ruokamäärät on noin kolmasosa- puolikas pikkupilttipurkillisesta, iltapuuroa menee eniten.  Lähes joka aterialla annan myös jotain pureskeltavaa kuten: porkkanaa (raakana), kurkkua, omenaa, banaania, päärynää, melonia, vauvojen ruisnaksuja, puolukoita jne. Mimmi ei vielä istu kovin jämäkästi joten se luonnollisesti vaikeuttaa itse syömistä mutta halu on kova ja joka päivä hän istuu hieman paremmin joten pikkuhiljaa kohti tavoitteita.


Tällä hetkellä on siis hyvät fiilikset kiinteiden aloituksesta, edes masuvaivoja ei ole tullut. Mutta palataanpa asiaan parin kuukauden kuluttua, onko vielä yhtä ruusuista.  Ja sori hei ettei nämä ruokakuvat ole nyt mitään lavastettuja vaan ihan sitä "arjen realismia"  ;D

♥ Nora


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥