maanantai 26. maaliskuuta 2018

Minkälainen 1 vuotias meiltä löytyy? + kuvia synttärijuhlista

1 vuotias1 vuotias

Meidän rakas nauru- nassu täytti viime viikolla 1 vuotta. Viikonloppuna juhlittiin lähisuvun kesken ja oli kyllä tosi onnistuneet juhlat, kiitos kaikille ♥

Mimmi on edelleen veljiään rauhallisempi vaikka onkin rohkaistunut tutkimaan ympäristöään enemmän ja on kiinnostunut uusista ihmisistä. Mimmi on aika varovainen liikkumaan ja suurilta vahingoilta ollaankin tähän asti vältytty. Hän lähti vasta päivää ennen syntymäpäiväänsä varsinaisesti konttaamaan vaikka taito onkin ollut jo jonkin aikaa. Mimmi nousee itse tukea vasten seisomaan ja ottaa askelia mutta ei halua lähteä kävelykärryllä tai talutettuna kävelemään. Täytyy sanoa että olen tästä rauhallisuudesta enemmän kuin iloinen ja nautin siitä niin kauan kuin sitä kestää. Meidän pojat on aina olleet semmoisia duracell pupuja että päätä huimaa kun muistelee Iivonkin toilailuja jo tuossa iässä, huhhuh ja hehheh..


Mimmillä on puhetaidot kehittyneet huimasti ja on jotenkin tosi hassua kun hän osaa sanoa oikeita sanoja oikeissa tilanteissa. Hän sanoo "kiikoo" eli kiitos kun saa tai ojentaa esineitä, samoin jos tahtoo jotain kuten vaikka äidin pankkikortin. Kun tavara tipahtaa lattialle kuuluu "oho" ja kun on vaarassa ryömiä liian lähelle sängyn reunaa, kuuluu "oijoi". Aamuisin kun iskä on lähdössä töihin Mimmi päivystää ovella vilkuttelemassa "hei hei"Äiti, Aku ja Touho on varmaan käytetyimmät sanat Mimmillä, iskä ja IIvo on kuulunut myös silloin tällöin. Kun pieni seikkalija onnistuu jättämään sormet kaapin väliin, kuuluu suruisa "Mimmi pipii" ja kun pitäisi saada hömpsyt tissistä, sanoo tämä reipas tyttönen "maito".  Mimmi on myös edelleen aikamoinen sylittelijä, tykkää halia ja sanoo "ahaaa" kun halitaan ♥


Mimmi pääsee hienosti mukaan isoveljien leikkeihin. Hänellä on yleensä joku rooli ja oma lelu jolla hän "osallistuu" leikkiin. On meillä vaan mahtava kolmikko.

Kielletyt jutut on alkanut kiinnostaa enemmän ja vaikka Mimmi vielä lähinnä ryömii, vauhtia kyllä piisaa kun kiire tulee vaikkapa raolleen jääneen vessan oven luo tai veljien pikkulegojen kimppuun. Kun sanon varoittavasti "Mimmii.. mitä puuhaat?" Alkaa naurun räkätys ja karkuun ryömiminen.

Synttäri herkkuja, nam!

Synttäri kakku.

Mimmi on edelleen vesipeto. Kylpyyn pitää päästä joka päivä ja aina kun hän kuulee että suihku on päällä, löytyy tämä pieni snoolailemassa suihkukaapin lasien takana. Lempi kylpylelujen kanssa hän viihtyy pitkänkin tovin, siinä kerkee vahtiessa vaikka siivota kylppärin..hah.


Aikamoinen neitikin meidän Mimmi on. Kauniit kankaat, esineet ja kuviot kiinnostaa. Kovasti hän myös "pukee" kaikkea mahdollista eli asettaa päänsä päälle vaikkapa nättiä huivia mutta pantoja hän ei enää suostu pitämään ja sekös äitiä harmittaa.


Lahjoja avaamassa ♥ 

Synttäri "kakku" eli hedelmiä ja marjoja kakkukiilteellä.


Oon niin iloinen kun meidön öihin on tullut taas jotain tolkkua omaan huoneeseen siirtymisen jälkeen vaikka toki heti alkoi etuhampaan puhkeaminen vaivata mutta sekin meni jo!

Mimmi on tosi kaikki ruokainen ja enää vältellään perus suolaa, sokeria jne. Ollaan päätetty että ei tarjota ruokajuomaksikaan lehmänmaitoa kun vesi ja ruoka maistuu paremmin kuin hyvin. Imetän vielä aamu, ilta ja yöaikaan mutta päiväimetykset on jääneet ihan viime aikoina melko harvinaisiksi luonnostaan.


Semmoinen meidän Mimmi on: Super suloinen, utelias, lempeä, iloinen ja aina hymyssä suin.


♥ Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥