perjantai 6. huhtikuuta 2018

Mitä kasvihuoneeseen tänä kesänä

Olen aiemminkin kirjoitellut mun (tai meidän) kasvihuone harrastuksesta, viime kesäisiä kasvihuone kuulumisia löydät täältä. Nyt on se aika vuodesta kun multasormet alkaa syyhytä, tai oikeastaan mä en pidä mullasta sormissa vaan käytän hanskoja..heh.. mutta joka tapauksessa pää pursuaa suunnitelmia ja aurinkoisina kevät päivinä on ihana seisoskella kasvihuoneessa ja piirrellä suunnitelmia muistivihkoon.

mtä kasvihuoneeseen
Mangoldia ja yrttejä viime kesältä

Erilaisten yrttien ja salaattien lisäksi kurkku on meidän perheen listalla ykköspaikalla, lapset syö kokonaisia kurkkuja välipalaksi kun sesonki on kuumimmillaan. Tänä vuonna aionkin laittaa kolme kurkkua siemenistä ja porrastaa istutusta niin että sesonkia saisi venytettyä muutamalla viikolla, katsotaan kuinka käy.

mitä kasvihuoneeseen
Viime kesäisiä kurkkuja, niitä muuten riitti!

Tomaatti on myös yksi kasvihuoneen vakioista ja niitä on yleensä useampaa lajia. Nytkin tuola on taimivaiheessa kolmea tomaattilajia, siemenistä laitettuja. Tomaatissa on vaan se että ne tuppaavat kypsyä niin myöhään. Mieluiten aina tykkäisin kun satoa saisi vähän pitkin kesää eikä vasta sitten kun ollaan jo syksyn puolella. Tänä vuonna tomaatit ei siis saa yhtä paljoa pinta-alaa kuin edellisinä vuosina.

Kesäkurpitsan kukka
Yrtit ja salaatit on siitä kivoja että satoa saa jo aikaisin keväällä ja niissä simenten/taimien hinta plus hoitoon käyetty aika on sen verran pientä että hyöty suhde on todella suuri. Niiden tarjontaa aion siis monipuolistaa entisestään. Kukat ei yleensä sytytä mua niin kuin hyötykasvit eli kukkasia meillä ei juuri näy mutta tänä kesänä haluan myös syötäviä kukkia salaattipenkkiin. Kukkia aion kasvattaa myös muuhun hyötytarpeeseen, aion koittaa niiden käyttöä hiustenhoidossa ja valikoimaan tulee ainakin kehäkukkaa ja kamomillaa.

Akun sokeriherneet viime kesänä
Lapset saa istuttaa ämpäreihin omia herkkujaan kuten sokeriherneitä ja porkkanaa. Myös kurpitsat pääsee ämpäreihin ulos. Ainakin yksi chili saa paikan kasvihuoneesta sekä joku vähän eksoottisempi kasvi, vielä en tiedä mikä mutta ehkäpä joku meloni?

Jos sullakin pää sauhuaa kesän hyötykasvisuunnitelmia, kerro ihmeessä mullekkin mikä on sun pakko laittaa ja mikä jää tänä vuonna laittamatta?

♥ Nora

2 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥