keskiviikko 16. tammikuuta 2019

DIY meikinpoistoaine

Alunperin tästä reseptistä piti tulla shampoo, mutta koska mun hiuksilla on edelleen vaikeuksia tottua shampoisiin joissa on kasviöljyjä/rasvoja, päätyi epäonnistunut viritys meikinpoistoaineeksi. Poistin reseptistä jotain ja lisäsin jotain ja tadaa! Elämän pituisen etsinnän jälkeen juuri mun herkästi reagoivalle iholle sopiva pesuaine. Ensimmäinen vahinko- satsi valmistui loppukesästä ja sen jälkeen en ole enää ostanut muuta puhdistusainetta kasvoille.

diy meikinpoistoaine

Useamman vuoden olen käyttänyt Madaran kasvosaippuaa eikä se tietysti huono ole kun kerran siihen päädyin. Kuitenkin varsinkin talviaikaan se oli hieman liian kuivattava. Erilaiset puhdistusmaidot taas tuntuu tukkivan ihoa. Pitää siis olla pesutehoa mutta ei kuivattaa.

DIY meikinpoistoaine


Arfikkalainen mustasaippua 50g

2-3dl vettä

10tl rasul savea

30ml risiiniöljyä

20ml kauraöljyä

Kasviöljyä tulee yhteensä 50ml ja nää mun käyttämät öljyt voi korvata haluamillaan öljyillä. Esim. manteliöljy on hyvä perusöljy. Valitsin risiiniöljyn koska se sopii käytettäväksi saippuoihin ja auttaa ihoa pitämään kosteutta. Kauraöljyn valitsin koska se myös sopii saippuoihin ja on hyvä kuivalle sekä herkälle iholle. Molempia öljyjä olen käyttänyt muuhunkin, kauraöljyä löytyy yövoiteesta ja risiiniöljyä ripsi/kulmaseerumista. 

Rasul savea taas olen käyttänyt kasvonaamiona (täälä postaus aiheesta) ja jopa hiusten pesuun. Rasul savi tuo apua ihon epäpuhtauksiin kuivattamatta ihoa. 

Afrikkalainen mustasaippua kiehtoi mua pitkään ennenkuin ostin sitä. Se on hellävarainen, antiseptinen ja 100% luonnontuote. Lue lisää vaikka limepopin sivuilta. Tässä on jotenkin ihana maanläheinen tuoksu ♥

Laita 2dl vettä ja afrikkalainen mustasaippua kattilaan. Anna kiehua hiljalleen lusikalla sekoitellen kunnes saippua on liuennut veteen. Tässä voi mennä hetki joten lisää vettä jos näyttää siltä että sitä on haihtunut liikaa. Kun saippua on liuennut, anna sen jäähtyä hetki. Lisää savijauhe sekä öljyt ja sekoita sekä pullota, siinä se. 

Valmis pesuaine on aika nestemäinen, koostumus itselläkin hieman vaihtelee mutta nestemäisyys ei haittaa ainakaan minua. Kaadan ainetta noin ruokalusikallisen kämmenelle, hieron kämmenet yhteen ja sitten kosteille kasvoille. Tämä poistaa hyvin ainakin tavallisen ripsivärin (vedenkestävästä ei kokemusta) sekä perus meikin. Joskus laitan aineen konjac sienelle ja hieron kasvoille. Olen joskus jättänyt pesuaineen myös hetkeksi naamioksi kasvoille ennen huuhtelua koska miksi ei? (Ensin kyllä pesisin kasvot erikseen jos olisi paksulti meikkiä)

Koska tässä on vettä, se ei säily loputtomiin. Eli ei kannata tehdä kovin isoa määrää kerralla. Itse teen noin 3-4 viikon välein lisää ja sen ajan  ainakin pysynyt hyvänä, mitään haju muutoksia tai muuta en ole huomannut. Täytyy vielä mainita että otin ennen joulua taas ripsipidennykset ja vaikka kukaan ei semmoista suosittelisi (öljyt liuottaa liimaa), olen pessyt kasvot edelleen tällä. Kävin juuri huollossa ja ripset oli pysynyt tosi hyvänä loppuun asti eli aion jatkaa samalla linjalla mutta jokainen kokeilee omalla vastuullaan, hehheh.

♥ Nora 

1 kommentti:

Kiitos kommentista ♥