tiistai 27. kesäkuuta 2017

Päiväreissu junallaLapset on jo pitkään haaveilleet pääsevänsä junalla reissuun.  Mitään junaa vaativaa reissua meillä ei ole ollut tiedossa joten sain päähäni että mennään ihan huvin vuoksi päiväreissulle Seinäjoelle.  Seinäjoelle siksi koska sinne on lyhyt matka meiltä. Ajatuksena oli tsekkailla alennus myyntejä ja syödä hyvin.

Reissu alkoi loistavasti kun satuttiin paikalle juuri kun veturi peruutteli paikalleen ja saimme nähdä kuinka veturi kiinnitettiin vaunuihin.  Ystävällinen konduktööri jutteli pojille ja veturinkuljettaja kysyi vielä haluisiko pojat käydä veturissa sisällä? No tottahan pojat halusi, ihanan välittömiä ihmisiä eikä kiire paistanut lainkaan. Aika iso juttu pienille lapsille päästä oikean veturin sisälle.


Menomatkalla meillä oli paikat leikkipaikka vaunussa jossa ei ketään muita ollutkaan ja matka meni oikein mukavasti.  Ostettiin kahvit ja mehut ja ihmeteltiin maisemia. Juna oli joku vajaa puoli tuntia myöhässä ja meillä oli aikaa olla perillä noin neljä ja puoli tuntia mikä tuntui alkuun ruhtinaalliselta mutta siitä on aikaa kun viimeksi olin Seinäjoella joten ruokapaikalle navigoiminen vei jo oman aikansa. Päädyttiin lopulta tuttuun ja turvalliseen Amarilloon kun suunnittelemamme ruokapaikka olisi auennut vasta tunnin päästä ja meillä oli jo kova nälkä.


Yleensä kun käydään ravintolassa pojat syö ranskalaisia ja pyydän lisäksi esim kurkkua  (paitsi lomareissuilla joissa kaikki ateriat syödään ravintolassa). He eivät kumpikaan piittaa hampurilaisista tai nakeista ja lihapullista mitä yleensä tulisi ranskisten kaverina. Me ei kuitenkaan edes viikoittain käydä niin ollaan ajateltu että parempi kun sitten syövät sen mitä ostetaan. Viime aikoina ollaan kuitenkin sanottu Akulle että nyt kun hän on kuusi vuotias, pitää vähän laajentaa makuelämyksiä ja tilata jotain muuta. Hienosti hän onkin tilannut eri ruokia ja syönytkin kaikki. Toki Aku muutenkin syö hyvin ja on todella ennakkoluuloton mutta silti kiva kun innostuu myös ravintolassa tilaamaan uusia ruokia.


Aika meni ihan uskomattoman nopeasti. Ruuan jälkeen kierrettiin muutama kauppa, leikittiin hetki pihalla kiipeilytelineessä ja käytiin jälkkärillä American dinerissä. Siitä juuri sopivasti hilpastiin tien yli asemalle, iltapalaksi junaan ärrältä karjalanpiirakkaa ja banaania ja kotia kohti. Eiku, ei sittenkään.. Juna oli lopulta reilusti yli tunnin myöhässä ja meillä oli melkoisesti hommaa pitää paletti kasassa asemalla :D Junan saapumis aika viivästyi vähitellen muutaman minuutin kerrallaan joten ei voitu edes lähteä pois asemalta.  Pojilla oli hienot, mutta hivenen äänekkäät leikit.. Onneksi kukaan ei tuntunut pahastuvan.

Kun lopulta päästiin junaan oli koko porukka jo melko väsähtänyttä ja koska leikki tilaa ei ollut, matkan kohokohta oli vessassa käynti  :D Sen verran myöhään meni että peruin tältä aamulta Mimmin 3kk neuvolan ja saatiinkin uusi aika nopeasti.  Pojat heräili tänään vasta puoli kymmenen jälkeen, onneksi!

Tälle sadepäivälle ei olekaan paljon suunnitelmia.  Vauhdikas muutama päivää takana joten ehkä me vaan ollaan :)

Hyvää viikkoa kaikille!

❤ Nora

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että henkilökunta otti teidän noin hienosti vastaan <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥