tiistai 1. toukokuuta 2018

Vanhempien makuuhuone takkahuoneeseen

Meidän talossa on kolme varsinaista makuuhuonetta sekä hyvän kokoinen takkahuone josta ei ole varsinaista läpikulkua. Alusta asti, kaksi vuotta sitten kun tämä ostettiin, meillä oli suunnitelmissa että me vanhemmat valtaamme takkahuoneen jos ja kun kolmas lapsi saadaan ja kun hän sitten tarvitsee oman huoneen. Hieman ennen Mimmin 1 vuotis päivää meillä olikin sitten suur-operaatio kun vaihdettiin kaikkia makuuhuoneita kerralla. Me vanhemmat muutimme takkahuoneeseen joka toimi aiemmin lasten leikkihuoneena, Aku muutti meidän makkariin, Iivo Akun makkariin ja Mimmi Iivon makkariin. Pojat olivat innoissaan muutoksesta ja kuten aiemmin kirjoitinkin, Mimmin katkonaiset yöunet rauhoittui muutoksen jälkeen ja unet senkun paranee. Postaus aiheesta löytyy täältä.

Me vanhemmat odotettiin muutosta kovasti, jostain syystä tämä takkahuone on mun lempihuone tässä talossa. Sinne osuu niin aamu- kuin ilta-aurinko ja se aina ikäänkuin kylpee valossa. Sielä onkin ollut hyvä kuvata isoa tyhjää valkoista seinää vasten. Se ei enää kuitenkaan ole mahdollista sillä sänky on nyt sillä seinällä. Huone on olohuoneen jatkona ikäänkuin kulman takana niin että sinne ei näe kuin sohvalla istuen. Huoneessa ei ole seinää/ovea, se onkin ehkä enemmän hyvän kokoinen alkovi. Vaikka tila on tarpeeksi suuri, haasteita sisustukseen tuo juuri yhden seinän puuttuminen sekä ulko-ovi yhdellä seinällä. Ovea ei juuri käytetä mutta ei haluttu silti peittää sitä. Ei myöskään haluttu alkaa rakentaa mitään seinä virityksiä aukkoon vaan päädyttiin laittamaan kattoon kisko ja kauniit Vallilan Alma pimennysverhot näköesteeksi. Verho on päivällä hieman auki, näin tila on avarampi sekä olohuoneen että makkarin puolella, ja yöllä kiinni. Pimennysverhot blokkaa valon hyvin ja jotenkin tykkään tästä ovettomuudesta enemmän. 

Vanha avotakka jäikin nyt huoneen ulkopuolelle. Takka ei ole käytössä mutta sen purku olisi ihan hirveän iso homma joten se sai jäädä paikoilleen. Olohuoneen puolella meillä on uusi takka joka on ahkerassa käytössä.

Vallila alma

Sänky mahtuu seinälle juuri niin että ulos vievän oven saa auki, muita vaihtoehtoja sängyn asettelulle ei oikeastaan ollutkaan. Nyt täytyy myöntää että tehokkuuden nimissä olen luopunut päiväpeiton käytöstä. Kauheesti enemmän hommaa vaan kun pitää pedata tuplasti, hahhah.. Päätin vuosia sitten että satsaan mieluummin nätteihin lakanoihin kuin pelleilen päiväpeiton kanssa kahdesti päivässä. Lapsilla ei ole lupaa mennä päivävaatteilla meidän sänkyyn ja kuin ihmeen kaupalla he eivät ole alkaneet riehua meidän sängyssä nytkään kun se on ovettomassa tilassa.


Huoneen toiselle ehjälle seinälle olen haaveillut kaapistosta liukuovella. Seinässä on kuitenkin tuollaiset valolliset syvennykset jotka tulevat myös ulos seinästä ja se hieman antaa lisähaastetta suunnitteluun. Periaatteessa niiden voisi antaa jäädä kaapin sisälle mutta vasemman puoleinen on sen verran lähellä ulko-ovea että jos kaapisto ulottuisi sen ulkoreunan yli, ei ovea saisi enää auki. Tällä hetkellä mun vaatekaapin virkaa toimittaakin tämä vaaterekki ja oikeasti mun käyttövaatteet mahtuu siihen ihan hyvin eli mitä sitten toisaalta tekisin koko seinän pituisella kaapistolla?

Jep, keskimmäisessä valokuvakehyksessä ei ole meidän lapsi vaan mainoskuva :D

Rekki on tuommoinen tuplamalli. Taaemmassa tangossa roikkuu semmoinen ikeasta ostettu tankoon tarroilla kiinnitettävä hyllykkö ja siinä vieressä henkarilla roikkuvat vaatteet. Etummaiseen tankoon laitoin verhon näköesteeksi.


Olen kohdannut hieman epäuskoisia katseita kertoessani että tässä on mun käyttövaatteet. Olen vuosia vähentänyt vaate-ostoksien määrää ja tullut siihen tulokseen että todellakin vähemmän on enemmän kun ostaa ajatuksella. Henkarilla säilytettävät juhlavaatteet ovat vaatehuoneessa missä on säilytyksessä myös koko perheen kausivaatteet ja kengät sekä mun ompelujutut.


Näissä kahdessa alla olevassa laatikossa on säilytyksessä pari kesälaukkua, kesämekkoja, bikineitä ja jotain muuta pientä mitä ei nyt tarvita. Kesän tullen otan ne esiin ja laitan säilytykseen jotain mitä ei kesällä tule käytettyä.


Tälläinen makkari meillä. Tykätään tästä itse ihan hirveästi.

Olisikin kiva tietää minkälaisia ratkaisuja muilla on vastaaviin tiloihin?

♥ Nora

4 kommenttia:

 1. Mukavan näköistä, valoista!
  Ihailen tuota sun vaateratkasua.
  Tuota kohti pyrin itekin, mutta vielä ei ihan oo onnistunu... En tajua miks säästän "sittejoskus" vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minäkin säästelin niitä "sitten joskus" vaatteita mutta onneksi olen osannut luopua. Toisaalta, aina ei kannata luopua enkä itse noudata näitä sääntöjä "jos et ole käyttänyt X ajan sisällä niin heitä pois" koska esim. joku klassinen juhlavaate voi tulla harvemmin käyttöön eikä kuitenkaan vie säilytyksessä paljoa tilaa. Vaikeinta onkin ehkä oppia tietämään mitä todella tulee käyttämään ja mitä ei. Mulla on tossa kyllä vieläkin turhia vaatteita..

   Poista
 2. Näyttää kivalta <3 meillä on monessa paikkaa piilotettu juuri jotain seinässä kulkevia ilmastointiputkia yms. liukuovikaappien sisälle. Toisaalta jos saat vaatteesi noin mahtumaan niin sehän on myös tosi hyvä ratkaisu.. Ja ihanat nuo pimennysverhot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että se liukuovikaappi tuohon joskus tulee, nuo "valosyvennykset" ei ole mitkään mun lempparit :D

   Poista

Kiitos kommentista ♥