tiistai 30. toukokuuta 2017

Neuvolassa

Viime viikolla oli Mimmin 2kk neuvola ja eilen oli vuorossa Akun 6v neuvola sekä Iivon 3v neuvola.  Mimmin neuvolaan pääsin kahden Mimmin kanssa sillä pojilla oli kerhopäivä mutta nyt oltiin liikkeellä koko poppoolla.  Ajatuksena oli käydä puistossa purkamassa energiaa ja syödä lounas puistossa.  No, se viime viikon lämmin ilma on muisto vain. Eihän tuola jäätävässä pohjoistuulessa voi eväitä syödä, hyrr.. Mentiin sitten neuvolaan syömään eväät.  Onneksi meidän neuvolassa on hyvä leikkipaikka ja jotenkin kummasti Mimmikin nukkui koko ulkoilun sekä jatkoi vielä kopassa sisällä unta koko toimituksen ajan..

Mimmi 2kk1kk neuvolassa Mimmillä oli paino noussut melko maltillisesti mutta nyt oli kyllä "kerännyt" senkin edestä ja hyvä niin. Paino 5460g ja pituus 59,6cm.  Kaikki oli ja on edelleen hyvin, täysimetyksellä mennään.

"Ihana tyttö! Kasvaa hyvin. Ottaa katsekontaktia ja hymyilee. 
Nostaa päätä hyvin vatsamakuulla. Ääntelee vastavuoroisesti." 

Vertailun vuoksi poikien mitat samassa iässä: Aku 5645g ja 60,5cm. Iivo 5670g ja 60,5cm. Pojat on siis olleet lähes saman kokoisia ja hieman isompia kuin Mimmi.

Aku 6vAku odotti neuvolaa kovasti vaikka rokote hieman jännittikin. Ensin oli tehtäviä kahdestaan neuvolan tätin kanssa, mm. kuvioiden piirtämistä, saksilla leikkaamista sekä kuulo ja näkö testit. Kaikki tehtävät meni hyvin, enkä kyllä Akun puolesta jännitänytkään. Meidän 6veellä löytyy pituutta jo 121,6 cm ja paino 21,8kg. Tasaisesti omalla käyrällänsä kasvaa, pituus oli vähän plussalla ja paino taisi mennä keskiviivaa eikä siis enää miinuksella kuten pienempänä.

"Suloinen reipas poika. Kasvaa tasaisesti. Tekee hienosti 6v tehtävät. Näkö ja kuulo ok.
 Puhelias, iloinen poika. Jäljentää hienosti mallikuvioita."

Iivo 3v


Vähän taitaa olla suklaata nassussa ♥

Iivokin odotti neuvolaa innoissaan mutta mua kyllä vähän jännitti että kuinkahan yhteistyöhaluinen Iivo on.. Ihan turhaa jännitin! Kun Aku tuli pois huoneesta, juoksi Iiivo innoissaan huoneeseem "Nyt on mun vuoro!" Ja hyvin oli kaikki tehtävät mennyt, jess. Painoa meidän 3veellä löytyy 13,3kg ja pituutta 94,5cm. Kasvaa tasaisesti omalla käyrällänsä eikä paino ole enään notkahdellut. Paino on kyllä vieläkin miinuksella mutta ei niin paljoa kuin joskus pienempänä.

"Ihana, iloinen poika. 3v tehtävät menee mallikkaasti. Kasvu tasaista. Motorisesti taitava. 
Puhuu selkeitä lauseita. Näkö ja kuulo ok. Utelias poika."

Vertailun vuoksi Akun mitat samassa iässä: Paino 14,6kg ja pituus 98,2.

Tälläiset neuvolakuulumiset meiltä :) Tänään olikin viimeinen kerhopäivä tälle keväälle. Syksyllä Iivo jatkaa samassa ryhmässä ja Aku aloittaa eskarin.. Nyt kesäloman viettoon!

♥ Nora

2 kommenttia:

  1. Aikamoinen rumba tuo neuvolassa käyminen kun sattui vielä kaikki melkein samalle ajankohdalle :D :D :D Hihii. Kiva, että kaikilla meni hyvin ja pienimmäinenkin kasvaa hienosti.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on rumba :D Mutta handlasin kyllä homman uskomattoman hyvin (taputus olalle) tai sitten tähdet oli vaan kohdillaan ;D

      Poista

Kiitos kommentista ♥