maanantai 23. huhtikuuta 2018

Mini-kasvihuone viinirypälerasiasta!

Viime jouluna käytin muovisia tomaattirasioita joulukarkkien paketointiin ja viime viikolla tehtiin lasten kanssa viinirypäle- ja tomaattirasioista mini-kasvihuoneita! Kivaa ja helppoa puuhaa mihin lapset voi osallistua ja siementen itämistä on uskomattoman mielenkiintoista seurata. Oikeastihan nämä ovat ihan minimini- kasvihuoneita mutta meillä ainakin pojat innostui kovasti.

Teipattiin ensin rasian pohjassa olevat pienet aukot umpeen, pohjalle pieni multakerros ja siemenet sinne muhimaan ja kevyt kastelu. Aku teki hienot etiketit rasioiden päälle että muistetaan mitä ollaan kylvetty.


Herneitä laitettiin sillä tarkoituksella että versoja voi laittaa vaikkapa leivälle, ulos laitetaan sitten vähän myöhemmin lisää herneitä jotka saa sitten kasvaa isoiksi.

Iaitoimme myös kurkuntaimia tulemaan, ne istutetaan ulos kasvihuoneeseen ilmojen hieman lämmettyä, sekä verkkomelonia! Verkkomelonin siemenet on ihan kaupan ostetusta hedelmästä ja ainakin ovat itäneet, katsotaan saako siitä oikein hedelmää.
Muuta kivaa istutettavaa on esimerkiksi vihanneskrassi joka kasvaa nopeasti ja on maukasta vaikkapa leivällä. Jos haluat istuttaa jotain heti eikä ole siemeniä hankittuna, voin sanoa että olen itse kasvattanut tomaattia onnistuneesti kaupan tomaattien siemenistä. Siemenet voi ihan suoraan tomaatista vaikkapa rutistaa mullan päälle, ei tarvitse kuivattaa tai muuta sellaista. Ollaan myös onnistuttu kasvattamaan syötävä vesimeloni kaupan vesimelonin siemenestä. Eli ei kuin kokeilemaan!

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

♥ Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥