sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Sisarussuhteista

Olen luonnollisesti seuraillut paljon meidän lasten sisarussuhteita ja samalla miettinyt myös omia sisarussuhteitani. Siskon kanssa meillä on tosi pieni ikäero ja ollaankin aina oltu kavereita, joskus tiiviimmin ja joskus ollaan pidetty pientä hajurakoa mutta aina läheisiä. Kahteen pikkuveliin mulla onkin vähän enemmän ikäeroa, 7 ja 9 vuotta. Itse olen kokenut heidät aina läheisiksi ja muistan molempien syntymät kuin eilisen. Heitä olen lapsena hoivannut, teininä pikku räkänokat osasi oikein todella ärsyttää ja tapeltiin aika rajustikin mutta sitten taas aikuisiällä olen saanut heistä ystävät. Sitä sanotaankin että sisarukset on elämän tärkeimpiä ihmissuhteita sillä usein he kulkevat läpi elämän vierellä. Te jaatte samat lapsuudenmuistot, ne parhaimmat ja ne kipeimmät. Pienin meidän katraasta on vasta 7 vuotias, Akun kanssa siis samanikäinen. Vielä meidän suhde on enemmän sitä hoiva suhdetta ja toisaalta se on ihan loistavaa koska he ovat Akun kanssa niin hyvät kaverit.

Toivoisin että meidän lapset pysyisivät läheisinä läpi lapsuuden, myrskyisän teini-iän ja sinne aikuisuuteen asti. Vanhempina me aina teroitetaan lapsille että sisarukset on maailman tärkeimpiä ihmisiä. Kun pojat oikein riitelee, kysytään sanoisitko ystävällesi noin? Yleensä se pistää pojat miettimään sanojaan. Ollaan myös painotettu pojille että aina pidetään omien puolia eikä toista jätetä pulaan. Heillä on myös kunniatehtävä pitää pikkusiskosta huolta kun lähtevät suureen maailmaan. Kun kasvatan poikia pidän eritysen tärkeänä opettaa heitä kunnioittamaan naisia ja malli lähtee tietysti kotoa. Sillä vaikka kuinka koko ajan tehdään tärkeää työtä tasa-arvon edistämiseksi, on tämä maailma kärjistetysti valkoisen miehen maailma.


Siinä meidän ryhmä-rämä eilen lähdössä trulli kierrokselle. Siarukset on aivan uskomaton rikkaus, pidetään huolta että lapsetkin ymmärtää sen.

♥ Nora

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus!
  Itselläni on 3 sisarusta, ja mieleen on jäänyt isäni sanat: "Miettikää aina miten pahasti voi toiselle sanoa, ettette sano liian pahasti. Tuutte tarvimaan toisianne monta kertaa elämän varrella, hyvässä ja pahassa."
  Sitä olen yrittänyt siirtää omille lapsillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Viisas isä sinulla :) Onhan sitä varsinkin lapsena tullut suutuspäissään sanottua kaikenlaista mutta tärkeintä on ettei anna välien viiletä liian pitkäksi aikaa.

   Poista

Kiitos kommentista ♥