maanantai 6. marraskuuta 2017

Miten tässä nyt näin kävi?

Tässä sitä taas ollaan. Hartiat kipeenä, päätä särkee ja kädet puutuu. Tämä johtuu huonoista nukkumis asennoista ja ne huonot asennot taas johtuu levottomasta vauvasta. Mimmi on nukkunut aivan uskomattoman hyviä yöunia ihan alusta asti mutta levottomuus alkoi ehkä vajaa pari kuukautta sitten. Silloin yhdistin sen selkeästi siihen että hän oli oppimassa ryömimään ja havahtui usein harjoittelemaan tätä. Nythän on niin ettei Mimmi (7 ja puoli kuukautta) vieläkään varsinaisesti ryömi vaikka uutta oppiikin liikkumisen suhteen. Hän nostaa ylävartaloa ja peppua, valmistautuu siis konttaamiseen. Hän myös lekottelee kyljellään, harjoitteelee istumaan menoa. Mutta nämä kaikki taidot on vaiheessa. Oletan siis edelleen että tämä on syy yöllisiin heräilyihin ja kun taidot karttuu hän rauhoittuu.


Jep jep. Näiden jälkeen aletaankin yölliset seisomis harjoitukset ja kiitos uusien taitojen voi sitten vaikka ryömiä karkuun äidin kainalosta. Toistaiseksi Mimmi rauhoittuu heti havahduttuaan kun nappaan kainaloon ja ikävä kyllä tavaksi on tullut antaa tissiä. Tiedän ettei hän nälkäänsä havahdu mutta se on nopein tapa päästä itsekkin taas (hetkeksi) uneen. Yöllisten heräilyjen tahti sen kun kiihtyy viikkojen kuluessa, kelloa en yöllä katso enkä laske kertoja mutta veikkaisin että joinakin öinä tahti lähenee kerta tuntiin. Kohta on pakko tehdä jotain, mutta mitä?

Mimmi nukkuu sivuvaunussa (tai tarkoitus olisi..) mun vieressä. Illalla hän menee omaan sänkyyn nukkumaan niin että on ensin tainnutettu tissillä. Viime iltoina on pitänyt viedä tuttia useamman kerran ennenkuin itse menen nukkumaan 2-3 tuntia myöhemmin. Usein hän havahtuu heti kun tulen sänkyyn ja on sitten vieressä koko yön. Ei mua haittaa että hän nukkuu vieressä, se on ihanaa. Olisi vaan kiva saada molemmille enemmän yhtenäistä unta, luojan kiitos Mimmi ei jää valvomaan tai itke.

Peukku suussa ♥

Mistä lähdetään liikkeelle? Auttaisiko jos oppisi nukahtamaan illalla ilman tissiä? Imun tarve tuntuu olevan kova. Tutti on käytössä, ennen Mimmi "nukutti" itsensä peukalolla mutta tutti otettiin kuvioihin kun ilmat kylmeni eikä vaunuissa voinut enää syödä peukaloa. Tutti onkin sitten helppo huitoa pois ja sitä saa käydä nostelemassa.

Muistan kyllä kun poikien kanssa on tullut se hetki että tarttis tehdä jotain mutta joka kerralla ongelma kohdat on hieman erilaisia. Nyt kaipaisinkin vertaistukea, vinkkejä ja ideoita. Kaikki otetaan vastaan!

♥ Nora

2 kommenttia:

  1. Meidän ystävät solmi tutin vauvalleen sellaisen lyhyen narun (ei niin pitkä että siihen voi sotkeutua) päähän ja kiinnitti pinnoihin. Heidän vauva oppi tosi nopeasti mistä tutin löytää. :D Yleensä meillä ollaan näistä selvitty sillä kun kertaheitolla laittaa lopun sille tissin syömiselle yöllä. Se on 1-2 yötä valvomista jonka jälkeen tilanne rauhottuu.. Mutta ollaan siis iltaimettämistä kumminkin jatkettu ihan normisti. Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että kun saisikin aikaiseksi vähentää/lopettaa yösyötöt.. Mimmi syö kyllä hyvin illalla ja on jo tosi pienenä pystynyt nukkumaan yöt läpi syömättä eli sen puoleen kyllä voisi. Ehkä kohta aika on kypsä :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥