keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Rv 22 + 23

Rv 21 + 0 - 21 + 6

Rv 22 alkoi tosiaan mukavasti rakenneultralla ( postaus siitä täällä). Olin niin odottanut sitä, että saa tietää onko kaikki hyvin ja kumpaa me (todennäköisesti) odotetaan. Olo oli melko tyytyväinen näihin uutisiin. On paljon helpompi kuvitella/haaveilla tulevaa kun tietää kumpi tulee.

Pakkohan se oli heti kotiin päästyä selata netistä lastenvaatteita, en ollut niitä aiemmin juuri katsellutkaan. Jotain pientä tilasinkin, mutta ennen hurjia shoppailuja pitää tarkistaa mitä lähipiiristä irtoo :D Ostan/otan vastaan mielelläni käytettyjä hyväkuntoisia vaatteita lapsille ja kierrätän itsekin eteenpäin, osan myyn ja osan annan. Kirppareilla tulee käytyä mutta liian harvoin, yleensä aina löydän kuitenkin jotain kivaa eli pitäisi joku kirppari kierroskin järjestää. Mua ahdistaa jos vaatetta ja härpäkettä on liikaa eli turhuuksia ei meille haalita mutta kaikki mikä koetaan tarpeelliseksi kylläkin. Parasta on jos saa lainaan sellaiset jutut mitä tarvitsee vain hetken :D Sitteri esimerkiksi meillä on ollut aiemmin lainassa, nyt olen katsellut että löytyisikö käytettynä. Iivolla oli semmoinen kiva mikä tärisi ja se oli yhdessä vaiheessa todella, siis todella tarpeellinen. Joku semmonen tärinä-härveli siis, voisihan se vaikka kiikkua ja kaikkea myös.

Vähän tyttö-fiilistelyä ♥

Loppuviikko menikin siinä leijuessa ja hankinta-listaa laatiessa. Selkä on pysynyt yllättävän hyvänä tähän asti vaikka jossain vaiheessa olikin jo tosi kipeä. Nyt kipua esiintyy lähinnä iltaisin ja se menee yön aikana ohi, peukut pystyyn että pysyy näin. Kävely lenkillä olen jaksanut/pystynyt käydä ihan hyvin mutta voi luoja mikä väsy koko ajan! Ensi viikolla on neuvola, olisikohan hemoglobiini laskenut vai mistä tämä johtuu..

Rv 22 + 0 - 22 + 6

Viikko alkoi taas heti neuvolalla. Oikeassa olin, hemoglobiini oli laskenut. Aiemmin se on ollut 112 ja nyt 109 vaikka olen syönyt rautaa ja ottanut ruokavaliossa raudan saannin erityisesti huomioon. No, hain nyt toista rautavalmistetta, obsidan, josko se imeytyisi paremmin.

Neuvolassa oli taas sijainen. Mä en voi sille mitään että fiilikset aina laskee kun on sijainen. Tämäkin oli mukava ja osaava ja ja.. mutta sijainen. Tietysti olin juuri tälle käynnille päättänyt ottaa ekaa kertaa pojat mukaan. Kirjoitinkin aiemmin että meidän äitiysneuvola on muuttanut ja tilat ei ole kovin lapsiystävälliset (postaus löytyy täältä). Otin nyt kuitenkin riskin ja ihan ok se meni mutta jos vaihtoehtoja on niin ensi kerralla en ota poikia mukaan :D Tällä käynnillä käytiin läpi KELA juttuja ja sain raskaustodistuksen. Nyt se pitäisi vaan toimittaa eteenpäin ja täyttää ne KELA jutut netissä, ei kai se niin vaikeaa ole, eihän..?

Paino onkin sitten ihan luku erikseen.. En voi ymmärtää kuinka se nousee näin kovaa vauhtia. Toki liikun vähemmän kuin ennen raskautta ja ilmeisesti sitten syönkin enemmän. Herkutteluja olen kyllä saanut pidettyä hallinnassa ja muutenkin tuntuu että en niiin paljoa enempää söisi mutta puntari näyttää kyllä jotain muuta :/  Plääh, kai se on vaan todettava että mitäs läksit, omaa syytä. Jaa kuinka paljon se on noussut? 10kg painosta ennen raskautta!

Loppuviikosta olin perhekerhosta tuttujen äitien kanssa Amarillossa herkuttelemassa (ja sitten mä ihmettelen että mistä nää kilot tulee..) ja tein pari työvuoroakin. Aika hyvä fiilis kaiken kaikkiaan kuitenkin vaikka aina voi vähän valittaa ;) Selkä, ihan ok. Välillä kipeytyy mutta palautuu onneksi lepäämällä. Liitoskivut on alkaneet vaivata varsinkin kun illalla huomaan etten ole koko päivänä kerennyt/muistanut levätä ollenkaan. Pitäisi heittää hetkeksi sohvalle pitkälleen iltapäivästä niin ei olisi sitten illalla aivan rikki.

Herkuttelemaan lähdössä rv23

Vauvan liikkeet tuntuu säännöllisesti vaikkakaan ei niin kovin voimakkaina johtuen tuosta edessä olevasta istukasta. Kuitenkin tuntuu kädellekkin jos osaa oikeaan aikaan oikeaan paikkaan asettaa kätensä :) Harjoitussupistuksia tulee jonkun verran, lähinnä kävelyllä häiritsee kun sitten alkaa pissattaa ja voi olla pitkäkin matka kotiin niin sitten tuola vaaputaan menemään kuin olisi vähintään viikolla 38 :D

Tämmöiset kuulumiset tällä kertaa, hitaasti mutta varmasti nämä viikot kertyy :)

♥ Nora

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti saisit Hb:n nousuun♥ Se kun vaikuttaa hurjasti jaksamiseenkin. Mulla ei nuo rautavalmisteet ole ikinä sopineet tai auttaneet, mutta kaiken rautapitoisen napsiminen on pitänyt lukemat ihan ok tasolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää matala hb onkin mulle ihan uutta. Ei ole koskaan aiemmin pitänyt syödä rautaa vaan on raskauksienkin ajan pysynyt tosi hyvissä lukemissa. Siksi ajattelinkin että no mä vaan syön paremmin.. Toivottavasti tosiaan lähtisi nousuun :)

   Poista
 2. Voi että aika menee nopeasti kun sä oot jo noin pitkällä - tai mehän ollaan täällä seurattu "pikakelauksella" tuota alkua, mutta silti! :) Ja älä stressaa sen painon kanssa. Vaikka tiedän kyllä tunteen.. ekassa raskaudessa minulle tuli vain about 8 kiloa ja olin päättänyt että toinenkin raskaus menisi samalla tavalla. Joo ei mennyt. Tuli 16 kiloa mutta onneksi kaikki lähti myös ensimmäisen puolen vuoden aikana.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä hassulta stressata kun onhan tämä jo tuttua :D Mulla tuli ensimmäisestä 19 ja toisesta 17! Ja kyllähän ne tosiaan lähti siinä puolen vuoden aikana :) Silti tämä ottaa yllättävän koville, enemmän kuin aiemmin :D

   Poista

Kiitos kommentista ♥