tiistai 11. huhtikuuta 2017

Vauva ♥

Kylläpäs aika rientää! Lupailin kuulumisia meidän vauva-arjen alkumetreiltä mutta nuin vain oon keskittynyt muhimaan mun vauva-kuplassa ♥ Mutta suotakoon se kaikille perheille jossa on uusi perheenjäsen. Meidän pikku-prinsessa on pääasiassa hirveän tyytyväinen vauva. Reilun viikon hän oikeastaan vain nukkui, syödessäänkin. Viikon ja kolmen päivän ikäisenä hän avasi silmänsä kunnolla ensimmäisen kerran.

Pojat pitävät siskoa sylissä sairaalassa ♥
Tuoreet isoveljet ovat ottaneet siskon vastaan hyvin. Aku tietysti isompana vielä hiukan paremmin kuin Iivo. Akua ei häiritse lainkaan jos sisko keskeyttää jonkun tilanteen vaatimalla vaikkapa ruokaa, päinvastoin. Aku odottaa innolla että saisi jotenkin auttaa tai osallistua ja hänestä onkin ihan oikeasti ollut apua, oli tosin jo Iivon ollessa vauva :) Aku on esimerkiksi hyssyttänyt vaunuja kun en itse päässyt heti paikalle ja Akun syliin voin tällätä vauvan siksi aikaa kun vaikkapa ripustan pyykkejä.

♥ ♥ ♥
Iivokaan ei varsinaisesti ole mustasukkainen, huomion hakuinen kylläkin. Huomiota tietysti annetaan niin paljon kuin pystytään mutta aina voi silti vielä vähän kokeilla rajoja sillä huomiota sekin on kun selvitellään riitoja ja älyttömiä päähänpistoja ;)  Silti siskoa kohtaan Iivo on hellä ja huomaavainen ♥

Iivo ihmettelee siskon pieniä jalkoja ♥


Kotiinlähdössä sairaalasta
Touho perinteisessä vauvan kotiintulo kuvassa. Meillä on kaikista lapsista samanlainen kuva, kaukalossa ja Touho ihmeissään vieressä. Touho on jo vanha tekijä, ei paljon reagoi vauvaan mutta jos vauva vaikkapa ääntelee Touho etsii mua levottomasti eli on huolissaan pikkuisesta ♥


Meillä oli oikein kotiintulo juhlat perheen kesken :D Oli kakkua ja piirakkaa sekä skumppaa niin lapsille kuin aikuisille. (heh, pakko lisätä että lasten skumppaa..)


Kirjoitin alussa että vauva on pääasiassa tyytyväinen, nyt muutamana päivänä on kuitenkin vatsa vähän vaivannut. Epäilen että syynä on ns. suihkutissit eli maitoa suihkuaa liian paljon varsinkin syötön alussa ja sitten tulee nieltyä ilmaa samalla. Sama homma on ollut myös poikien kanssa, Akua se ei vaivannut kun hän puklaili paljon (siis ihan järkyttävän paljon..) että liiat maidot tuli ulos ja hän myös röyhtäili hyvin. Iivoa "suihkikset" vaivasi ensimmäisinä viikkoina ja tapasin suihkuttaa enimmät suihkut rättiin syötön alussa. Tämä tyttöhän ei harrasta röyhtäilyä tai puklailua laisinkaan, ei siis ole ainakaan muhun tullut ;D Onneksi nämä ilmavaivat on kuitenkin melko vähäisiä ja vaivaavat päivästä sen jonkun aikaa eikä vielä kertaakaan ole tarvinnut yöllä valvoa vauvan kanssa tästä tai mistään muustakaan syystä.
Vietettiin ihanat kaksi viikkoa koko perhe kotona kun Ami oli isyyslomalla. Lähinnä oltiin kotona mutta käytiin me jopa kaupungilla Amarillossa lounaalla. Nyt arki on koittanut ja saapa nähdä kuinka lähtee rullaamaan kolmen lapsen kanssa. Toistaiseksi valtakunnassa kaikki hyvin.. Palaan niihin kuulumisiin hieman myöhemmin.


Ihanaa viikkoa kaikille!

♥ Nora

p.s. Meinasin kirjoittaa että hyvää viikonloppua :D Vissiin vähän päivissä sekaisin..

8 kommenttia:

 1. Aivan ihania kaikki kolme! <3 Mä jotenkin ihan liikutuin tästä tekstistä, tuli varmaan jotenkin Milan vauva-ajat mieleen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo ♥♥ Nämä alkuajat on kyllä niin ihania, ja aika menee niin nopeasti..

   Poista
 2. Ihania kuvia♥ Tsemppiä uudenlaiseen arkeen♥

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania kotikuulumisia. <3 En kestä noita pikkuvarpaita, iiihanat!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuulumiset <3 Näyttää siltä, että koko perhe on ottanut uuden perheenjäsenen hyvin vastaan. Kiva kun isoveljetkin pitävät huolta pikkuisesta! Nauttikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nautitaan ♥ On uusi perheenjäsen kyllä solahtanut mukavasti porukkaan :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥