keskiviikko 9. elokuuta 2017

4kk neuvolassa

Tästähän on jo toki pari viikkoa mutta oltiin Mimmin kanssa 4kk neuvolassa ja tällöin oli myös lääkärin tarkistus. Meillä on tehty semmoinen mukava uudistus verrattuna poikien vauva aikaan että lääkäri on neuvolan tädin kanssa samassa huoneessa ja käyntiin menee siis ainakin puolet vähemmän aikaa kuin ennen. Ennen tehtiin niin että ensin mentiin neuvolan puolelle ja vauva punnittiin sekä mitattiin, sitten puettiin päälle ja mentiin erikseen odottamaan lääkäriä eri käytävälle (joka on aina myöhässä, kaikkien köhivien aikuisten seuraan) ja sitten taas riisuttiin ja tutkittiin. Voisi kuvitella että paperityöhönkin meni tupla-aika verrattuna siihen että terkka ja lääkäri yhdessä vastaanottavat. Mene ja tiedä mutta ainakin asiakkaalle tämä on paljon miellyttävämpää.


4kk ja viikon vanhana Mimmi oppi kääntymään ♥

Joka tapauksessa, käytiin siis neuvolassa ja koska en ollut jaksanut ajatella asiaa eli pyytää hoitajaa, mentiin sinne koko iloisella joukolla. Lisä jännitystä aiheutti se että käynti ei ollut omalla neuvolalla vaan ihan vieraassa paikassa. Oon aina pitänyt meidän neuvolaa niin mukavana ja turvallisena että jännitti kuinka pojat sielä riehuu jne.. Tämä paikkahan oli aivan huippu! Olimme ajoissa ja meillä oli eväitä (kas kas) joita oli tarkoitus syödä neuvolan jälkeen leikkipuistossa. Tämän neuvolan edustalla olikin kaunis lampi penkkeineen (Tammikartanolla siis jos Vaasalaiset miettii) ja syötiin eväitä heti alkuun lammen rannalla :D Kerroin pojille tarkat säännöt ja lupasin että jos kaikki menee hyvin niin haetaan drive innistä pirtelöt (uhkailu, lahjonta ja silleen..). Neuvolassa olikin aivan mahtavat tilat! Sohvia joilla on mukava istua ja esim. imettää (ei vaan kovia penkkejä) imetystyynyjä (!), mikro ja muutenkin oikein mukava paikka.

Kokeiltiin bumboa mutta vielä oli hieman huojuvaa :)

Pojat leikki niin nätisti ja kun tuli aika mennä huoneeseen, ei tarvinnut kuin kehoittaa ja pojat seurasi nätisti. Huoneessa muistutin säännöistä, eli leikkivät rauhallisesti (oli omia leluja sekä tässä huoneessa oli aivan super makeita leluja..), ei saa huutaa eikä saa keskeyttää koska äitin pitää saada puhua lääkärin kanssa rauhassa. Ei olisi voinut mallikkaammin mennä! Koko kolmikko oli kuin pieniä enkeleitä, ovathan he ihania ja valloittavia aina mutta kyllähän tuossa nyt oli katastrofin ainekset olemassa.

Terassilla hengailua

Itse tutkimus meni hienosti, Mimmi oli lähinnä utelias että mitä nyt tapahtuu. Pituutta oli tullut hienosti, painoa vähän hillitymmin mutta tarpeeksi: Pituus 66,2cm ja paino 6750g.

Vertailuna pojat 4kk neuvolassa:

Aku: Pituus 65,2 ja paino 7260g
Iivo: Pituus 65,9 ja paino 7230g

Pojat on siis olleet aivan naurettavan saman kokoisia vielä tässä vaiheessa. Mimmi vähän eroaa mutta hyvin samaa kaavaa ainakin vielä kasvaa.

Neuvolakortissa lukee:

"Suloinen tyttö! Silmät, sydän, keuhkot, maha, pulssit, lonkat ok. Tuo kädet keskiviivaan, hyvä päänkannatus. Pieni imusolmuke takaraivon alueella -> seuranta. Kasvu ok."

Mimmin takaraivolla on tosiaan pieni imusolmuke joka on ollut sielä jo pidempään. Saattaisin yhdistää sen ilmestymisen flunssaan mikä Mimmillä oli pari viikkoisena. Se on pysynyt saman kokoisena koko ajan. Lääkäri katsoi myös silmää mikä vuotaa edelleen. Siinä ei ole muutosta eli ei ollut tulehtunut vaan se johtuu ahtaasta kyynelkanavasta. Toivottavasti se aukeisi itsekseen ja mieluusti pian.. Mimmiä on alkanut harmittaa jatkuva putsailu  :( 

Mimmi on kova tyttö treenaamaan :D

Kaikki siis kuitenkin oikein mainiosti. Koko tämän ajan pojat leikki yhdessä nätisti ja lopuksi terkka vielä mainitsi kuinka hienosti he leikkivät ja kehui poikien mielikuvitusta. Tälläisenä hetkenä on kyllä niin ylpeä omistaan ♥  ja kaikki oltiin pirtelömme ansainneet ;D 

♥ Nora

4 kommenttia:

 1. Hellunen Mimmi�� ihan Akun näkönen jotenki nyt ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi on ♥ Mä en jotenki yhtään osaa nähdä että kenen näköinen se on nyt :D

   Poista
 2. Tammikartanon ympäristö on kyllä ihana ja neuvolan tilat ovat hyvät. 👍 Teidän Mimmi on suunnilleen samoissa mitoissa kun meidän neiti. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kääk kun mulla on kestänyt vastata, sorii.. Oli aivan huippu tilat kyllä :) Mikä ihana pikku -söpöläinen teillä ♥ :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥