perjantai 15. joulukuuta 2017

Apua elämän käänteisiin, Suomi.fi


Onko Suomi.fi -verkkopalvelu jo sinulle tuttu?


Minulla on nyt hetken aikaa komeillut tuossa bannerin alla linkki Suomi.fi -verkkopalveluun sillä me Perheblogit.fi bloggaajat ollaan saatu kunnia toimia tämän verkkopalvelun "tiedon lähettiläinä".

Mistä sitten on kyse? Suomi.fi on verkkopalvelu jonka ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa Väestörekisterikeskus. Kyseessä on siis virallinen verkkopalvelu jonka tarkoituksena on koota kaikki julkiset palvelut yhteen paikkaan jotta asioiminen ja tiedon löytyminen helpottuisi. Me ollaan (tai ainakin minä) varmaan kaikki seikkailtu eri virallisten tahojen sivuilla ja tuskailtu sitä että tuntuu kuin oleellisen tiedon poimimiseen tarvittaisiin alan tutkinto. Netistähän toki löytää vaikka mitä tietoa aiheeseen kuin aiheeseen liittyen mutta usein tieto voi olla vanhentunutta tai virheellistä. Suomi.fi -verkkopalvelulla tieto on aina tarkistettua ja ajankohtaista, siis luotettavaa. Samoin tuskan hiki nousee otsalle jo pankkitunnuksia esiin kaivaessa kirjautumista varten varsinkin jos tiedossa on useammalle sivustolle kirjautuminen. Täällä voit yhdellä kirjautumisella asioida vaikkapa Kelan sivuilla ja perään hoitaa vero-asiat kuntoon. Suomi.fi -verkkopalvelusta löytyy omat osiot kansalaiselleyritykselle ja yhteisölle sekä viranomaiselle.  Suosittelen tutustumaan.

suomi.fi

Itse olen selaillut Suomi.fi-verkkopalvelua ahkerasti jo muutaman päivän.  Olin jo tutustunut palveluihin "Kansalaiset" kategorian alla liittyen äitiyslomani loppumiseen, lasten kotihoitoon ja kotihoidontuen hakemiseen.  Samalla satuin vilkaisemaan mitä "Yritykset ja yhteisöt" kategorian alta löytyy. Paras "eksyminen" ikinä. Täytyy sanoa että oon vaikuttunut yrityksille suunnatusta osiosta ja eritysesti yrityksen perustamiseen liittyvä osio herätti mielenkiinnon. Mulla on suvussa ja lähipiirissä paljon yrittäjiä ja jollain tasolla yrittäjyys on aina kiinnostanut. Ollaan myös Amin kanssa leikitelty ajatuksella "entä jos". Joskus ollaan menty niinkin pitkälle että ollaan mietitty yritykselle nimeä ja suunniteltu markkinointia, rahoitusta ja niin edelleen.

Suomi.fi

Lähdin siis tutkimaan aihetta lisää ja päädyin kohtaan Yritystoiminnan suunnittelupolku, no kappas vaan. Täytin kaavakkeen kohta kohdalta vastaamalla kysymyksiin "kyllä" ja "ei". Lopuksi sain muistilistan, mihin pitäisi paneutua ja mikä mun kuvitteellisessa yrityssuunnitelmassa on kunnossa. Tässä vaiheessa aloin olla jo aika innostunut, hehheh. Muistilistalla on linkit kaikkiin tahoihin joihin tulee olla yhteydessä /mistä olisi apua juuri mun yrityksen suunnittelu vaiheessa. Laitan pari screenshottia havainnolistamaan.

Suomi.fi

Suomi.fi

Innoissani täytin kaavakkeen myös kohdassa: Yrityksen perustamispolku. Täytin sen samaan tyyliin ja sain taas muistilistan. Nyt piti jo soittaa Amille että "arvaa mitä, nyt me ruvetaan yrittäjiksi" :D Muistilistalla oli taas kaikki oleelliset tahot linkkeineen. Aivan loistavaa. Kaikki se tieto ja vastaukset kysymyksiin joita ei edes olisi osannut kysyä, yhdessä paikassa. Helpottaisi kyllä huomattavasti etenkin perheellisen ihmisen stressiä yrityksen perustamis vaiheessa kun tiedon löytää helposti eikä illat kulu netin ihmeellisessä maailmassa surffaillen vailla vastauksia. Yrityksille suunnatussa osiossa on myös paljon hyvää infoa työnantajille liittyen esimerkiksi työntekijän palkkaamiseen sekä tyonantajan velvollisuuksiin. Täytyy vielä mainita että tämä yritys-osio toimii kokeiluversiona vielä hetken ja varsinainen yritys-osio julkaistaan 9.1.2018. Mutta jo tuolta beta-versiosta pääsee hyvin tutkimaan millaista tietoa yrittäjille ja yrityksen perustajille on tarjolla.

Vaikka juuri nyt mun tuleva yritys olikin täysin kuvitteellinen, mulla on vähä semmonen fiilis että tullaan joskus tarvitsemaan näitä sivuja apuna ihan oikeasti. Aika näyttää. Toistaiseksi mä jatkan surffailua ihan vaan kansalaisena, löysinpä kaikki meidän kaupungin kerhotkin hienona listana yhteystietoineen ja karttoineen.

Eli, kirjaudu Suomi.fi  esim. pankkitunnuksillasi ja tutustu tähän palveluun jos haluat helpottaa virallisten ja ei niin asioiden hoitoa. Tämän verkkopalvelun mobiiliversio on myös hyvin käyttäjä ystävällinen eli asioiden hoito sujuu ilman tietokonettakin yhtä näppärästi ja alkuvuodesta 2018 mobiilikäyttö helpottuu entisestään kun Väestörekisterikeskus julkaisee Suomi.fi-mobiilisovelluksen jonka saa ladata ilmaiseksi iOS- ja Android- laitteille sovelluskaupasta.

suomi.fi mobiili


♥ Nora

Yhteistyössä Suomi.fi ja Perheblogit.fi

2 kommenttia:

  1. Tuota yrittäjyys kohtaa pitääkin käydä tutkimassa! 😊 Millaisesta yrittäjyydestä haaveilet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan loistava tuo yrittäjä-osio! Tämä meidän yritys-haave liittyy mun miehen ammattiin, ehkäpä jonkun ajan päästä avaan tätä lisää.. salaisuus.. ;D

      Poista

Kiitos kommentista ♥