torstai 21. joulukuuta 2017

Resepti: Mummin salainen kinkkukastike

Jouluun liitetään paljon perinteitä ja monet niistä liittyy ruokaan. Meillä on paljon ruokia mitkä ehdottomasti kuuluu laittaa vaikka sitten välillä kokeillaan jotain ihan uuttakin. Ne tutut turvalliset, hyväksi havaitut ruuat yksinkertaisesti kruunaa joulupöydän.

Parin vuoden takainen joulupöytä odottaa ruokia ja ruokailijoita

Meidän joulupöytään kuuluu aina samalla reseptillä, kinkun paistoliemestä valmistettu kinkkukastike. Kastikkeen reseptin on mun äiti joskus jostain bongannut ja ajan myötä se on muokkaantunut meidän suuhun sopivaksi. Se sopii loistavasti perunan ja laatikoiden kylkeen ja sitä voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten. Reseptejä on varmasti monenlaisia mutta tämä on se paras joten resepti vihkot esiin, tämän haluat kirjoittaa ylös.

Tarvitset:

3dl kinkun paistolientä

4dl kermaa

2dl omenasosetta

1dl sinappia (tai vähemmän, riippuu sinapista ja syöjistä)

2rkl voita

2rkl vehnäjauhoja

valko- tai mustapippuria

Tee näin:

Sulata voi kattilassa, älä ruskista.

Sekoita mukaan vehnäjauhot.

Lisää kinkkuliemi ja kerma nauhana koko ajan sekoittaen.

Lisää omenasose ja sinappi

Hauduta n.5min ja mausta pippurilla.

Onko teillä tapana tarjota kinkkukastiketta jouluruualla vai onko teillä kenties joku muu lämmin kastike?

Meillä on jouluvalmistelut oikein hyvällä mallilla, vain viime hetken juttuja puuttuu. Aku vietti jo ensimmäisen lomapäivänsä ja Iivollakin oli tänään viimeinen kerhopäivä. Eilen laitettiin, tai siis Ami laittoi, punasipulit marinoitumaan. Marinoidut punasipulit on oiva lisuke esim. salaatin kanssa ja todella helppo valmistaa. Jos tekee mieli kokeilla, nappaa resepti mun vanhasta postauksesta: Marinoidut punasipulit

Hyvää joulun odotusta..

♥ Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥