perjantai 11. maaliskuuta 2016

Ulkomaille lasten kanssa


Passit, on! Rokotteet, on! Nyt vaan odotellaan tulevaa ulkomaan matkaa. Mehän ei olla mitään konkari reissaajia, emme ole esimerkiksi olleet koskaan Amin kanssa etelän lomalla yhdessä (ollaan oltu yhdessä yli 16vuotta että laskeppa siitä..). Pohdinkin viime vuoden puolella Millainen lomailija?  postauksessa että kotimaanmatkailu taitaa olla se meidän juttu. Kunnes sitten eräänä tammikuisena iltana mä hetken mielijohteesta sanoin Amille että lähdetäänkö jonnekkin etelään? Ja kappas, Ami oli juuri edellisenä päivänä ajatellut samaa kun sen face sivulle oli tullut houkuttelevan näköisiä mainoksia! Siittä sitten pikaisen palaverin jälkeen päätettiin että no mennään!

Aika pitkä odotushan tässä on ollut, ja on vieläkin. Me keritään muuttamaankin ennen reissua. Mutta toisaalta  hyvä koska meidän piti hommata kaikille uudet passit ja rokotteet.

Passi kuvathan me käytiin jo syksyllä ottamassa ajatuksena oli jos mentäisiin keväällä Viroon niin olisi sitten passit valmiina. Sen verran voin antaa vinkkiä että me saatiin Iivon suu pysymään kiinni kuvan oton ajan kun sanoin Iivolle kuvaajan takaa "anna pusu". Iivo onkin kuvassa oikein muikean näköinen kun on juuri muiskauttamassa ison pusun ♥

Päädyttiin ottamaan koko perheelle ennen reissua Twinrix yhdistelmärokotteet josta saa suojan A- ja B-hepatiittia vastaan. Täytyy sanoa että melko tyyristä lystiä mutta onpahan nyt otettu. Ajatuksena oli ottaa rokote vain A-hepatiittia vastaan mutta yhdistelmä oli vain pari euroa kalliimpi.

Sitten pitäisikin pikkuhiljaa alkaa ajatella käytännön asioita. Mitä pakataan, miten pakataan, kuinka me selviydytään lennosta meidän vilkkaan sisupussin kanssa?? Hengästyttää jo ajatus Iivosta lentokoneessa.. Aku on onneksi niin reipas ja yhteistyöhaluinen että ongelmia tuskin tulee. Lento on yöaikaan joten ehkä pienet tirsat..?

Reissufiilistelyä varmasti luvassa vielä lähemmin kun oon tehnyt "sotasuunnitelman" ;D

Nyt, hyvää viikonloppua ♥

16 kommenttia:

 1. Ihanaa lomanodotusta :D Meilläkin on varattu lomamatka pitkälle tulevaisuuteen, kun vasta lokakuussa lähdemme kanarialle ;) Passitkin pitäisi uusia mulle sekä esikoiselle vielä ennen sitä ja heti pääsiäisen jälkeen ajattelin ruveta puuhaamaan sitä, ettei sitten varmasti tule kiire :D

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihanaa! <3 Hyvin ne lennot menee. Ottakaa vaan ipadit/älypuhelimet mukaan koneeseen ja ladatkaa täyteen viihdykettä. :) Eikä oikeastaan kertaakaan kannata päästää lapsia juoksemaan käytäville - "annat pikkusormen.." you know?! Ihanaa lomanodotusta teille! :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä. :)
  Me ei olla oltu J:n kanssa koskaan kahdestaan ulkomailla ja yhdessä ollaan oltu nyt 13 vuotta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teilläkin pitkä matka takana vaikka ette ulkomaille asti olekkaan päässyt :D

   Poista
 4. Oi on varmasti ihanaa päästä reissuun!! Olen kade - virallisesti! :D

  Me olimme kaksi vuotta sitten Turkissa ja siellä oli ihanaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkkiin mekin ollaan menossa :) Varmasti on hauskaa kun vaan päästään ensin perille :D

   Poista
 5. Mukavaa reissua! Meilläkin tullut reissattua tosi vähän lasten kanssa Tukholmaa lukuunottamatta..

  VastaaPoista
 6. Mäkin haluaisin lomalle ennen kuin koulu alkaa. Koska sitten ei varmaan kauheasti lomailla pidempiä matkoja.

  Ja mä tuttuun tapaan taas ihmettelin miksi et postaa. No se on edelleen tämä osoitteenmuutos. Nyt pitäisi blogin olla lukulistalla :D Kymmenes kerta toden sanoo?

  VastaaPoista
 7. Lomaa on ihanaa odottaa! Mahtavaa, että pääsette lähtemään :). Meilläkin on perinteinen syksyn matka suunnitteilla, mutta ei taideta tänä vuonna lähteä lämpimään. Poika haaveilee Legolandiasta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kyllä meidänkin pojille varmasti legoland kelpaisi :D ehkä joskus :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥