tiistai 15. maaliskuuta 2016

Paini harrastuksena 4vuotiaalla

Viime syksynä me mietittiin kovasti että mikä olisi Akulle sopiva harrastus. Aiemmin ollaan käyty vauvauinnissa/perheuinnissa (+muutenkin paljon uimassa) sekä perhejumpassa. Päädyttiin kokeilemaan painia. Valinta oli lopulta melko itsestään selvä, Ami on harrastanut painia ja lajina paini on tosi monipuolinen. Aku painii Vaasan Tovereissa 4-6vuotiaiden ryhmässä, eli oli syksyllä pienimmästä päästä ryhmässään.


Alkuun vähän epäilin että missäköhän vaiheessa Aku huomaa itse painin idean. Treeneissä on aina joku kiva lämmittely leikki ja oheisharjoituksia mm. kuperkeikkoja, päälläseisontaa, siltaharjoituksia, kottikärrykävelyä jne. Lopuksi myös vähän painitaan. Joulun tienoilla huomasin että oppi on alkanut mennä perille. Pikkuhiljaa paini otteet ja säännöt alkaa tulla tutuiksi.

Viime viikolla oltiin ensimmäistä kertaa mitalipaineissa joissa siis kaikki osallistujat saavat mitalin. Aku paini 19kg sarjassa (vaikka vähän alle painaakin) ja tässä sarjassa painijoita oli huimat kolme :D Isompien sarjoissa oli tietysti enemmän. Oltiin Amin kanssa tosi ylpeitä kun Aku uskalsi mennä painimatolle ja oikeasti paini eikä luovuttanut heti vaan hymyssä suin taisteli. Yhdessä pojat sitten ihailivat kiiltäviä mitalejaan ♥ Vaikka kirjoitin pojat, on Akun painissa myös tyttöjä, tytöt painivat kisoissa keskenään mutta harjoituksissa kaikki ovat yhdessä.Minkälaiselle lapselle mun mielestä paini sopii? Kaikenlaisille. Ujo saa lisää rohkeutta ryhmässä, vilkas oppii keskittymään kun kuuntelee valmentajia, varautunut oppii kohtaamaan kaverin, kömpelö ketteryyttä jne. Ennen kaikkea mä pidän tärkeänä että lapsi oppii omia rajoja ja toisten rajoja. Mitä voi esim. leikin varjolla tehdä toiselle ja mikä taas satuttaa toista. Kunnioittamaan vastustajaa ja myös puolustamaan itseään.


Kaikki vaan painia harrastamaan :D Välillä tekisi mieli itsekkin osallistua harjoituksiin, sen verran kivalta se näyttää, oliskohan aikuisille jotain alkeisryhmää..

18 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti lukea erilaisista lasten harrastuksista, meilläkin kun lapset harrastavat paljon. Mekin mietimme Vilille painia, mutta kuulolaitteet eivät pysyisi menossa mukana, joten se jäi..
  Mukavaa alkuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva lukea muiden kokemuksia eri harrastuksista :) Mukavaa viikkoa sinnekkin :)

   Poista
 2. Paini on varmasti poikien mieleen :) Tai meillä ainakin juuri pojat "painivat" päivät pitkät keskenään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä paini mielletään enemmän poikien jutuksi, mutta täytyy sanoa että tytöt joita kisoissa näin oli kyllä melkoisen taitavia ja täysillä mukana touhussa :)

   Poista
 3. Paini on varmasti kiva laji. :) Meidänkin Matias voisi tykätä. Harmi kun meidän pienessä kylässä on niin rajalliset harrastusmahdollisuudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että :/ Muakin jotkut harrastus jutut harmittaa mitä meillä ei ole mutta isommissa kaupungeissa on..

   Poista
 4. Paini on kyllä käynyt mielessä monta kertaa.. Jossain vaiheessa luulen, että mekin voitaisi koittaa tätä! Meillä ei tosin ole mitään "paini-taustaa", joten kynnys on ehkä hieman suurempi! Minkä ikäisenä painin voi aloittaa - onko esim vielä pienempien kuin 4-6 vuotiaiden ryhmä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täälä on ainakin 2-4vuotiaiden ryhmiä joissa vanhemmat ovat mukana, niissä ei kai itse painia niinkään harjoitella vaan voimaa ja ketteryyttä, aika samoja juttuja kuin jossain jumpassa esim. Kerran koitettiin Iivon kanssa muutama viikko sitten osallistua mutta luulen että odotetaan syksyyn ennen kuin aloitetaan käymään :)

   Poista
  2. Okei.. mä nimittäin kans oon miettimässä meidän pikkuiselle jotain harrastusta! Hän tuntuu olevan vielä vähän pieni keskittyäkseen.. :)

   Poista
  3. Niinpä, Iivo olisi vaan juossút ympyrää :D Valmentaja kyllä sanoi ettei se haittaa ja kun jouiduimme jopa lähtemään vähän kesken pois hän tuli perään ja toivotti tervetulleeksi ensi kerralla :)

   Poista
 5. Varmasti kiva ja monipuolinen harrastus! :)

  VastaaPoista
 6. Paini on varmasti upea harrastus ja voi kantaa pitkälle teini-ikään ja aikuisuuteenkin jos intoa riittää! :) Suloinen painija! <3

  VastaaPoista
 7. Jee! Meilläkin 5- vuotias esikoinen aloitti nallepainin vuoden alussa. On tosi innostunut siitä ja hankittiin ihan omat painitossutkin melkein heti. Hieno ja monipuolinen laji ja mua naurattaa tuo kohteliaisuushomma. Meillä siis esikoinen ja keskimmäinen painivat kotona keskenään ja ottelu alkaa aina vastustajan kättelyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah :D joo, meilläkin pojat painivat keskenään ja Amin kanssa ja joku (minä) on yleensä tuomari. Sitten kätellään keskenään ja tuomaria ja ja :D

   Poista
 8. Paini on mielenkiintoinen harrastus, ihanaa että teillä on Aku siitä innostunut! Meilläkin harrastus mahdollisuuksia rajoittaa matka. Jalkapalloon viedään jo kaupunkiin, niin ei montaa harrastusta oikein voi ottaa ohjelmaan. Matkat vie aina sen verran aikaa, että lapsikin nopeasti väsyisi jatkuvaan kulkemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos etäisyydet olisi pidemmät se varmasti vaikuttaisi meillä harrastusten valintaan. Vaasa on sillä lailla sopiva kaupunki, on tarjontaa mutta sen verran pieni että kaikki on lähellä jos vaan on auto :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥