tiistai 13. maaliskuuta 2018

Ohje: Tee itse kosteuttava ja uudistava yövoide

Tee itse kosteuttava ja uudistava yövoide


tee itse yövoide


Tätä yövoidetta olen nyt viikon verran kerinnyt testailemaan joten uskallan jakaa ohjeen teille. Toisena testaajana on ollut mun äiti ja ollaan molemmat oltu kokonaisuudessaan tyytyväisiä tähän voiteeseen.

Itselle tärkeää on että yövoide kosteuttaa syvältä ja mielellään saisi olla anti age vaikutusta koska kröhöm, ollaanhan tässä jo sen ikäisiä. Googlailin erilaisia tapoja valmistaa itse voiteita ja useat ohjeet oli todella monivaiheisia ja ainesosia pitkälti toista kymmentä, mukaanlukien säilöntäaineita. Haluan mieluummin pitää käyttämäni ohjeet yksinkertaisina monestakin syystä. Ensinnäkin mitä vähemmän ja luonnollisempia aineosia sen parempi ja toiseksi, todennäköisesti en jaksaisi kovin monimutkaisia juttuja tehdä uudestaan. Tarkoitus mulla on kuitenkin löytää ohjeita pitkäaikaiseen käyttöön jotta voin vähentää omaa ja perheen kemikaalikuormaa. Edelleen myös edullisuus ja helppo saatavuus on mulle tärkeitä. Nämä tuotteet olen tilannut Limepop verkkokaupasta ja ne tuli ihan parissa päivässä. Itse asiassa olin harkinnut jo pitkään tehdä itse kosmetiikkaa mutta sysäys tuli kun laitoin kosmetologilta ostettua kosteuttavaa naamiota joka reagoi mun iholla niin että poskipäistä tihkui parin päivän päästä nestettä ja iho alkoi kauttaaltaan kuoriutua. Päätin että nyt riittää. Toki luonnollisille ainesosillekin voi olla allerginen eikä kaikki sovi kaikille mutta kuitenkin.

Valmistukseen tarvitset:

-100g puhdistamatonta luomu karitevoita (puhdistamattomassa karitevoissa säilyvät rasvan parhaimmat ominaisuudet)

-3 ruokalusikallista kylmäpuristettua luomu tamanuöljyä

-5 tippaa eteeristä laventeliöljyä

-Sekä pienen kulhon, talous vaakan ja sauvasekoittimen.

tee itse yövoide

Valitsin voiteen pohjaksi kosteuttavan ja korjaavan karitevoin. Lisätehoksi valitsin ihoa uudistavan ja nuorentavan tamanuöljyn joka auttaa ihoa muodostamaan uutta kudosta sekä tehoaa arpiin, läiskiin ja suuriin ihohuokosiin (multa löytyy kaikkia). Koska kyseessä on yövoide halusin vielä ripauksen laventelia joka monien muiden ominaisuuksiensa lisäksi rauhoittaa.

Tee näin:

Ensinnäkin ole tarkkana että astiat ja muut välineet on puhtaita ja ehodottamasti kuivia.

-Pehmennä karitevoi vesihauteessa. Itse käytin pientä emaliastiaa. Älä sulata ihan öljyksi vaan jätä vähän paakkuiseksi. Jos Karitevoi sulaa liikaa, koveta uudestaan vaikka jääkaapissa. Surrauta sitten sauvasekoittimella kuohkeaksi massaksi.

-Lisää sitten tamanuöljy ja laventeliöljy ja jatka sauvasekoittimella sekoittelua.


Valmis! Säilytä puhtaassa, mieluusti lasisessa purkissa. Voiteen pitäisi säilyä puhtaasti valmistettuna ja oikein säilytettynä jopa kuukausia (kaikissa raaka-aineissa on toki omat parasta ennen päiväykset). Yleensäkin kosmetiikka tuotteet olisi paras säilyttää jossain muualla kuin suihkutiloissa (kosteus ja lämpötilan vaihtelut) mutta sielähän niitä useimmiten säilytetään. Tamanuöljy on melko voimakkaan, yrttisen tuoksuista eli jos et pidä vahvoista tuoksuista kannattaa valita ehkä joku muu öljy sen tilalle. Itse valitsin tamanuöljyn sen vaikuttavien ominaisuuksien vuoksi ja itseasiassa pidän tuoksusta.

Voide imeytyy yllättävän hyvin ja nyt kun mun iho alkaa olla toipunut allergisesta reaktiosta, huomaan että voide on vaikuttanut ihon sävyyn positiivisesti. Tämän voiteen käytän loppuun ja katsotaan minkälaisen miksin seuraavaksi teen sillä lämpenevät säät muuttaa mulla aika radikaalisti ihon kuntoa, yleensä positiiviseen suuntaan.

Kotikemisti kuittaa!

♥ Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥