tiistai 6. maaliskuuta 2018

Kuinka eroon shampoosta?

Nyt kun vihdoin elämän (ainakin melkein) mittaisen etsinnän jälkeen löysin mun hiuksille parhaan "hoitoaineen" eli etikan (lue lisää täältä!), olen päättänyt löytää itselleni sopivan hiustenpesu muodon ilman perus shampoota. Päätin kun huomasin etikan toimivan että käytän kaikki shampoo jämät loppuun ja sitten alkaa kokeilut. Aiemmin olen kokeillut erilaisia palashampoita mutta ne eivät vain sovi mun hiuksille. Luulisin sen johtuvan siitä, että niissä pesevinä ainesosina on mm. erilaisia öljyjä ja ne jotenkin jämähtää mun hiuksiin. Sen taas epäilen johtuvan siitä että mun hiukset on vaalennettu, eli kaiketi jotenkin kärsineet ja kuivat vaikkei ne varsinaisesti siltä näytäkkään. Viimeisimpänä kokeilin ihan marseille saippuaa hiuksiini mutta tulos oli sama, öljyiset latvat. Pisin kokeiluni on ollut pari kuukautta ja olen kokeillut etikkahuuhdetta pesun jälkeen eli sanoisin että on aika unohtaa palashampoot/saippuat hiustenpesussa. Aion siis siirtyä no poo kokeiluihin.


No poo, no millä sitten hiukset pestään? 


Kananmunaa olen kokeillut, ei kiitos. Se oli sottaista ja haisevaa eikä pesutulos miellyttänyt. Tästä on kyllä parisen vuotta aikaa eli voisin tietty antaa uuden mahdollisuuden..

Pelkkä vesi. Monet pesee hiuksia pelkällä vedellä mutta siirtymävaihe on niin pitkä että en usko pystyväni siihen monestakin syystä. Käytän hiuksissani jonkun verran muotoilutuotteita ja hiukset rasvoittuu nopeasti. Vaikka, tähän väliin täytyy kehaista että ei rasvoitu enää niin nopeasti kun vaihdoin hoitoaineen etikkaan!

Savi. Itse olen joskus käyttänyt Rasul savea hiustenpesussa, aiheesta on myös postaus jonka löydät täältä. Se toimikin yllättävän hyvin ja jopa syväpuhdistaa hiusta. Savi kokeilu oli viime raskauden alkuajoilla ja lopulta väsymys vei voiton kaikenlaisesta kikkailusta. Siinä väsymyksessä tuntui työläältä joka kerta sekoitella savea ja vettä kun hiukset piti pestä, ja niitä piti pestä paljon kiitos hormoonien. Mulla kuitenkin on savea vielä ja aion seuraavaksi pestä hiukset sillä.

Ruokasooda. Tämänkin on melko yleistä ja aion ehdottomasti ainakin kokeilla. Sitä en sitten tiedä mitä päänahka tykkää jos pitkään pesee soodalla ja tässä on taas se sama työläisyys kuin savessa.

Suola. Ilmeisesti ihan tavallisella suolalla voi pestä hiukset. Jotenkin ajatus ei innosta kun päänahka on toisinaan hieman arka ja kutiseva. Sen sijaan haluaisin kokeilla MeineBase mineraali suolaa hiuksiin ja vähän muuhunkin, kun vaan maltan sitä hankkia. Pikkiriikkinen purnukka maksaa jo kympin ja hieman isompi sitten monta kymppiä.

Erilaisia yrttisekoituksia voi myös käyttää hiustenpesuun ja löysinkin kivoja ohjeita täältä. Veikkaisin että kesän tullessa ollaan siinä pisteessä että mä alan keitellä yrttivesiä mun hiuksille..

Täytyy vielä mainita että (tätä moni kauhistelee) me ei pestä meidän lasten hiuksia shampoolla. Aikoinaan Akulla oli vauvasta asti semmoinen jännä "lähmä-tukka" mitä piti pestä aina välillä. Sitten alkoi ruuan hinkkaaminen kauniisiin enkelikiharoihin ja shampoo pesut jatkui. Noin kolme vuotiaana lopetin shampoon käytön Akun hiuksiin eikä Iivon hiuksia ole koskaan pesty säännöllisesti shampoolla, Mimmin "hiuksia" ei vielä ikinä. Pojat kylpee lähes päivittäin ja hiukset huuhdellaan vedellä. Hiukset on ihan normaalit, ei haise tai näytä oudolta. Hyvin harvoin, muutaman kerran vuodessa pesen oikein kunnolla shampoolla, samalla saatan ensin laittaa ölyä päähän ja kampailen päänahan läpi. Tietysti jos tarve vaatii, hiukset pestään. Hiukset onkin tosi liukkaat ja oudot aina pesun jäljiltä.

Minä aloitan uudet no poo kokeilut tänään ja raportoin tuloksista teille.

Olisko sulla antaa vinkkiä, kuinka eroon shampoosta?

♥ Nora

7 kommenttia:

 1. RUISJAUHOT! Tykkäsin itse tästä tavasta, mutta itselläni kuivat latvat vaativat hoitoainetta, niinpä tämä vähän jäi ja siirryin vain luonnonkosmetiikan tarjoamiin vaihtoehtoihin. Mutta Ruisjauhopesuun Täältä löytyy ainakin ohjeet: http://www.lily.fi/blogit/id-rather-hair-you-now/ruisjauhopesu-hiuksille-oletko-jo-kokeillut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Ruisjauhoja täytyykin ehdottomasti kokeilla :)

   Poista
 2. Ei ole vinkkejä :) Mutta tuohon suolajuttuun sen verran, että kokeile puhdasta merisuolaa jos sulla on kuiva/kutiseva päänahka. Merisuola auttaa ihottumaan, joten voisin kuvitella toimivan. Mieto sekoitussuhde toki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, aivan. Eli merisuolaa uskaltaisi kokeilla. Teenkin sen ja toivotaan että toimii :)

   Poista
  2. Saattas varmaan löytyä jostain ohjekin :) kylpyvesi esim oli jotenkin suhteutettu että on maximissaan meriveden suolaista :)

   Poista
 3. Ootko kokeillut ruisjauhoja? Itse pesen oliiviöljypalasaippualla, mutta kuten sanot, ei sovi sulle :-) oot kokeillut jo tosi monia, joten muuta en osaa neuvoa kuin kokeilemaan ruisjauhoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ruisjauhot alkoi nyt kiinnostaa. Ihan uus tieto mulle ja menee ehdottomasti kokeiluun!

   Poista

Kiitos kommentista ♥