sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Miten me päästiin takaisin pitkiin yöuniin?


Viime syksynä, Mimmin ollessa noin 6kk alkoi meillä öiset hulinat. Tai ei varsinaisesti hulinat sillä Mimmi ei ole valvoskellut, "vain" heräillyt tiuhaan. Ennen tätä heräilykautta hän nukkui jopa 15 tunnin yöunia joista pisin yhtenäinen pätkä oli normaalisti noin 10 tuntia.

Pidimme pienimutoisen unikoulun Mimmin ollessa 9kk ja se auttoin mutta lipsuimme nopeasti takaisin vanhoihin tapoihin eli minun mennessä illalla nukkumaan Mimmi yleensä heräsi ja nappasin hänet sivuvaunusta kainaloon jossa hän nukkuin koko yön enemmän ja vähemmän tissitellen. Sain ihan ookoosti nukuttua mutta kroppa alkoi olla melkoisen jumissa huonoista asennoista johtuen.

Kohta kaksi viikkoa sitten laitoimme meillä kotona kaikki makkarit uuteen uskoon ja Mimmikin sai oman huoneen! Mitään remontteja ei siis tehty vaan vaihdettiin kaikki keskenämme huoneita ja pojillakin on nyt sitten "uudet" omat huoneet. Ensimmäinen yö meni Mimmillä ihmetellessä ja hän tulikin viereen tosi aikaisin. Sitten muutama yö meni niin että hän heräsi hieman yhden jälkeen ja haettiin meidän viereen. Sen jälkeen on mennyt vaihtelevasti niin että Mimmi on herännyt vasta kolmen, neljän ja viiden aikaan. Nyt tulee uskomattomin osa, kolmena viime yönä hän on nukkunut 11 tuntia putkeen eli 19-06 ja sen jälkeen vielä jatkanut unia vieressä kunnes on pitänyt nousta. 

Arvatkaa vaan ollaanko tuuleteltu täälä. Arvasinkin kyllä että samassa huoneessa häritsimme toistemme unta mutta tämä meni kyllä nyt melkein liian hyvin. Tietenkään tämä ei tarkoita että Mimmi ei nyt enää koskaan herättele meitä öisin mutta suunta on oikea.

Muistaisin että pojilla on ollut hieman saman tyylinen homma. He vain molemmat aloittivat hulinoinnin jo 4kk ja se hulinointi oli ihan eri mittakaavassa kuin Mimmillä ja kesti pikkusen kauemmin. Kuitenkin sitten reilu 1 vuotiaina ovat nukkuneet pää-asiassa hyvin. Eli, olisko niin että tämä tarkoittaa että vauvavuosi alkaa olla taas taputeltu!?!

Muutaman päivän päästä meidän höpönassu-aurinkotyttö täyttää vuoden. Ja pian sen jälkeen mun blogi täyttää 3 vuotta. Aiempina vuosina en ole juurikaan juhlistanut blogin synttäreitä mutta tänä vuonna on kiva arvonta tulossa, mä ainakin haluisin voittaa sen, hahhaa.. joten pysykää kuulolla.

Aurinkoista sunnuntaita ihan jokaiselle.

♥ Nora

2 kommenttia:

 1. Ihana kuva teidän prinsessasta! :)
  Uskomatonta, että lapsi voi nukkua noi pitkiä ja hyviä unia!Mahtavaa!
  Meillä huonounisin alkoi nukkua täysiä öitä vasta kouluikäisenä. Äitiinsä tullut, mä oon aina ollut huono nukkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi on kyllä meidän lapsista tähän mennessä paras nukkuja jos niin voi sanoa. Semmoista väsymystä mitä poikien vauva aikana oli, ei ole nyt ollutkaan. Uni on kyllä niin tärkeetä, jos on nukkunut muutamankin yön huonosti niin heti tuntuu että on nukkunut iäisyyden huonosti ja sama toisin päin :D

   Poista

Kiitos kommentista ♥