sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kerholaiselle syksyksi vaatetta

Kamalaa puhua syksystä kun meidän perheellä on oikeastaan vielä lomat pitämättä, mutta mulla on tapana varautua ajoissa ja ostankin lähes aina "off season" eli nyt keskikesän kauneimmilla keleillä mä ostan vaatetta syksyksi ja talveksi. Siihen on parikin syytä, tykkään että sinä aamuna kun niitä välikausihanskoja tarvitaan ekaa kertaa, ne on meillä eteisen kaapissa eikä kaupan hyllyllä. Toinen syy on se että vaatteita saattaa löytää huomattavasti edullisemmin. Toki se tarkoittaa että harvoin mun ostoskoriin päätyy niitä uusimpia hitti printtejä ja kuoseja mutta mulle ei olekkaan tärkeää saada just se sama hittituote kuin kaikilla muilla maksoi mitä maksoi. Totuushan on se että olen kotiäiti ja meidän talous pyörii pääasiassa yksillä tuloilla joten vaatehankinnat on yksi hyvä kohta säästää. Usein ostan pojille perus edullisia sisävaatteita, ne kuluu merkistä riippumatta näillä rasavilleillä joka tapauksessa. Harvoin ostan pojille kirpparilta mitään ihan vaan siksi että pojille ei oikein löydy ainakaan sen kuntoisia mitä pukisin lapsilleni ja jos taas on hyväkuntoinen kiva vaate niin ne saattaa olla saman hintaisia kuin uudet, itselleni löydän useinkin kirpparilta kivaa. Panostan kuitenkin mielelläni myös laatuun mutta en hinnalla millä hyvänsä, edullisemmistakin vaatteista oppii kiertämään ne varmat flopit. Ulkovaatteisiin panostan enemmän mutta harvoin ostan niitäkään täydellä hinnalla vaan käytän aina tarjoukset hyödyksi. Siis oikeasti, mieluummin jätän muutaman ylihinnoitellun vaatteen kauppaan ja panostan vaikkapa perheen yhteiseen lomaan.

Ensimmäistä kertaa olin lastenvaate ostoksilla Cubuksessa. Kävin ensin pienellä tutkimusretkellä ja onneksi menin vasta muutaman päivän päästä Akun kanssa yhdessä kokeilemaan sillä siinä välissä kaikki vaatteet joita olin silmäillyt oli alennettu puoleen hintaan! Mikä säkä, koska hinnat ei muutenkaan päätä huimanneet niin loppusumma jäi todella pieneksi.


Tämä kolitsipaita oli mun mielestä kiva sinisine palmuineen, vähän paksumpi materiaali on hyvä kun ilmat taas viilenee.


Akulla on ollut lähes samanlainen ohut hupullinen H&M:ta ostettu paita joka on juuri jäänyt pieneksi. Se oli yksi Akun lemppareista joten tämä oli pakko napata mukaan myös.


Yleensä ottaen hoikalle pojalle on todella vaikea löytää sopivia housuja, joko ne tippuu päältä tai lahkeet jää lyhkäisiksi. Tämä malli oli nyt onneksi melko kapeaa vaikka muuten mun mielestä koot oli isoja lastenvaatteissa, otin numeroa pienemmät kuin mitä olisin vaikkapa Kappahlista tai H&M:ta valinnut.


Siinä on alkua vaatekaapin syksy päivitystä varten. Aku on venähtänyt pituutta niin että varsinkin housuista alkaa olla pulaa.


Lamppu Alice&Fox, saatu blogiyhteistyön kautta
Muuten en olekkaan alennus myynneissä (vielä) kerennyt käydä. Mä en oikeastaan tykkää hirveesti kierrellä kaupoissa varsinkaan jos on ruuhkaa, usein teenkin löytöjä netistä. Oletteko te tehneet ale löytöjä?

Alice&Fox kirjainlamppu Jollyroom.

♥Nora

6 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä :) Mäkin suosin etenkin loppualeja, joista voi tuurilla tehdä hyviä löytöjä "perusvaatteista". Nytkin tilasin esim. 70% alella isommalle pojalle farkkushortsit jo ensi kesäksi. Onpahan sitten jotain mitä laittaa ensimmäisten helteiden aikaan päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, mäkin voin ostaa yksittäisiä löytöjä vuodenkin päähän :D Kiitos :)

   Poista
 2. Muakin nauratti, kun ostin tossa muutama viikko takaperin lapsille toppapuvut. Talvi on täällä 😂

  Ihana toi college 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kyllä, kesä on parasta aikaa ostaa toppaa :D

   Poista
 3. Kivat vaatteet! <3 Täytyy myöntää, että minä tilaan yleensä ne ns. 1-vaatteet meidän esikoiselle uutena (välillä sorrun siihen merkkitavaraan), koska tiedän että ne menee vielä pikkuveljelle käyttöön. Usein yritän sitten löytää kirppikseltä kakkoshaalarit tms. käytettynä. Tänä vuonna olen ollut hieman pettynyt alemyynteihin, mutta ehkä vielä voisi yrittää..??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä kun on kaksi poikaa niin voi kierrättää, ne mitkä säilyy ehjänä :D Kyllä mäkin ostan joskus "merkkitavaraa" mutta aina kyllä alesta ;) ja täytyy sanoa että ei ne välttämättä ole säilyneet sen parempina kuin edullisemmat, tietysti eroja löytyy :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥