keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Kasvatusprojekti

Oioi, ikuinen ongelma HIUKSET! Mä rakastan hiuksia, pitkiä, terveitä, paksuja, ilmavia, laineilevia.. olispa mullakin sellaiset. Tykkään kyllä omista hiuksistani, tuntuu vain olevan mahdotonta löytää shampoo + hoitoaine joista voisin oikeasti sanoa että nää on täydelliset mun hiuksille.


Ehdottomasti parhaat puolet mun hiuksissa on A. Ne kasvaa nopeasti ja B. Ne on kestävät. 

Oon aina kärsinyt nopeasti rasvoittuvista hiuksista. Viime vuosina mun tärkeimpiin tuotteisiin onkin lukeutunut kuivashampoo (enää en jaksa pestä hiuksia joka päivä) ja haluaisin todellakin eroon tästä koukusta mutta kun mikään ei tee hiuksia yhtä ilmaviksi ja helposti käsiteltäviksi kuin suihkaus kuivashampoota, laitan sitä jopa puhtaisiin hiuksiin.. 

Toinen ongelma on joko lättänyys tai "ei saa harjaa läpi pehko", riippuu hoitoaineesta. Aina kun mun hiuksia on vaalennettu, ne takkuuntuu tooosi helposti märkinä. Jos käytän superhoitavaa hoitoainetta, ne saa selvitettyä mutta sitten hiukset on yks päätä nuoleva liiska-kasa. Kun käytän kevyempää hoitoainetta, ei meinaa saada harjaa läpi (kuva alla) mutta kun ne sitten on harjattu niin ne on mukavan pöyhkeät. 


Oon kokeillut varmaan kaikki marketti- shampoot ja useita kampaamoiden tuotteita, täytyy sanoa ettei mikään oikeen ole toista kummempi. Sen olen huomannut että kun käytän ekologisia tuotteita, on hiukset kuivana ja harjattuna paremman näköiset kuin tavallisien jäljiltä, jos ne vaan saa ensin harjattua. Hiukset tietysti kärsii siitä kun niitä pitää repiä harjalla selväksi joten pitkän päälle se ei toimi.  


Kun on pitkään pessyt ekologisilla ja tuskaillut hiusten harjaamista, se fiilis kun laitat jonkun oikein hoitavan naamion ja harja vaan liukuu hiusten läpi, on mahtava. Sitten ne onkin liiskassa ja harmittaa.Reilu vuosi sitten pätkäisin hiuksia aika reilusti ja sama homma oli tänä syksynä kun hiuksia alkoi raskauden jäljiltä irrota. Ahdisti pitkät hiukset joka paikassa joten nappasin keittiösakset käteen ja nips naps! Kävin kyllä sitten parturissa siistimässä jälkeä ja otatin lisää vaaleita raitoja. Nyt aion malttaa mieleni ja jättää kotiparturoinnin sillä haluan taas kasvattaa pitkät hiukset. Ei ne toki nytkään lyhyet ole mutta mielessä jotain sen tyylistä kuin alla olevassa valokuvassa reilun parin vuoden takaa. Mutta jotta mun hiukset pysyy päässä eikä katkea ennen aikojaan, pitäisi löytää hyvä shampoo - hoitoaine yhdistelmä. Kosteuttava, ei liian hoitava, mielellään ekologinen. Nyt jos on suositella jotain merkkiä niin kaikki vinkit otetaan vastaan!


Katotaan pysyykö ne sakset edes kesään asti kaapissa, mulla on paha tapa alkaa napsia hiuksia itse.

Muita "hiustenkasvattajia" kuulolla?

♥ Nora

4 kommenttia:

 1. Moi! Onks sulla tullut vastaan douce naturin palashampoo helposti rasvoittuville hiuksille? Itse tilaan greendealista ja totutin vaaleen pitkän tukan asteittain pois kokonaan hoitoaineesta ja pelkkään palashampoon käyttöön. Ensin oli pari viikkoa tunne tahmaisuudesta, mutta kun vanhat kemikaalit oli tukasta pois, oli tuloksena vain muutaman pesun viikossa tarvitsevat pehmeät ja kasvavat hiukset. Tuntui ihan hullulta, kun siihen asti oli saanut laittaa litroittain hoitoainetta, latvasuojaa ja hiusnaamioita. Ihana väri sulla hiuksissa! :)
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Oon kokeillut useampaa palashampoota viime vuosien aikana ja aina yhtä huonoin tuloksin. Tahmaisuus ei ole lähtenyt pitkänkään kokeilun jälkeen :( Pisin kokeilu taisi olla pari kk kunnes oli pakko pestä tavallisella shampoolla kun oli juhlat tiedossa :D Aion kyllä vielä kokeilla ja ehkä seuraavaksi sitten tuota sinun suosittelemaa :)

   Poista
 2. AQUIS hiusturbaani tai hiuspyyhe kannattaa hankkia. Pääset eroon kaksihaaraisista eikä hiuksia tarvitse enää selvitellä 🙂

  VastaaPoista
 3. Piti oikein tutkia että mistä on kyse :D Hiusturbaania/pyyhettä olen käyttänyt jo ainakin 15vuotta mutta semmoisia "ei minkään merkkisiä". Olisikohan todella eroa pyyhkeen vaihdossa? En kuivaa hiuksia föönillä kuin tooodella harvoin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥