tiistai 30. tammikuuta 2018

Vauva 10kk

vauva 10kk

Mimmi mussukka 10kk ♥ Vaikka toisaalta tuntuu että juuri eilen tultiin sairaalasta kotiin tuhisevan nyytin kanssa, niin silti tuntuu myös että Mimmi on aina ollut osa meidän perhettä. Puuttuva palanen. Välillä mieleen hiipii haikeus, kohta en voi tuoksutella hänen päästään suloista vauvan tuoksua. Silti odotan mielenkiinnolla millainen tytön-tyllerö meidän ministä kuoriutuu. Vaikka ei Mimmi ihan mini enään ole vaan "iso" tyttö jolla on pitkät jalat ja kauniit pianonsoittajan sormet. 

vauva 10kk

Mimmi on tuumaileva tyttönen, hän tutkii katseellaan uudet ihmiset tarkkaan ja päättää vasta sitten haluaako tutustua lähemmin. Kotona hän kulkee rauhassa ryömiskellen huoneesta toiseen, välillä vähän hypistelee telineessä olevia pyykkejä ja jää sitten omiin puuhiin. Jos vessan ovi tai Akun huoneen ovi sattuu olemaan auki, löytyy tästäkin tytöstä vauhtia . Salamana hän on tutkimassa "kiellettyjä paikkoja".  Mieluiten Mimmi leikkii palomies Sami ja Ryhmä Hau figuureilla sekä merirosvolaivalla.


Vaikka tuumaileva ja rauhallinen onkin, ei Mimmi suinkaan ole vakava. Tämä rakkauspakkaus on aina iloinen ja hymyilevä. Mimmi sanoo äiti sekä toistaa perässä muitakin sanoja kuten Aku, Iivo, iskä, tyttö, vauva jne. Mimmi rakastaa nauraa ääneen ja hänestä kyllä huomaa kun hän tahtoo että kutitellaan ja hömpötellään. Ryömimään hän on jo taitava ja konttaus-asentokin on hallussa vaikka vielä ei eteenpäin kontaten mene. Eilen Mimmi oppi menemään itse istumaan ja hän kiipeää pienien esteiden (kuten isovelien) yli.

vauva 10kk

Mimmillä on neljä hammasta sekä useampia puhkeamassa. Niillä onkin hyvä järsiä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Enimmäkseen Mimmi syö karkeita soseita mutta myös sormiruokailu sujuu. Kiinteiden syöminen onkin sujunut ongelmitta ja siitä olen helpottunut. Ainut ruoka-aine mikä on aiheuttanut vatsavaivoja on korvike. Sitä ollaan kokeiltu muutaman kerran koska olen mm. tehnyt joitakin työvuoroja viime aikoina, mutta koska Mimmi saa aina vatsan kipeäksi ollaan luovuttu sen antamisen suhteen. Kiinteät maistuu paremmin kuin hyvin joten jos olen poissa niin vesi ruuan päälle riittää. Katsotaan jos aion lähiaikoina ottaa oikein omaa aikaa ja olla yön poissa, että mitä sitten keksitään kun pumppaamalla tulee enään aika pieniä määriä eli on tosi työlästä.

Yöt meillä sujuu jo paremmin kiitos joku aika sitten pidetyn unikoulun. Pientä takapakkia tuli flunssan takia mutta hyvin pientä verrattuna aiempaan. Viimeksi ollaan oltu neuvolassa 8kk ja seuraava on vasta 1v iässä! Tämä väli on mun mielestä aika pitkä vaikka ei varsinaisesti mitään pakottavaa tarvetta päästä neuvolaan olekkaan. Pituudesta en siis tiedä muuta kuin että 8kk Mimmi oli 71,8cm pitkä ja nyt ollaan joitakin 74koon vaatteita laitettu jo pois. Pojat on olleet 10kk iässä Aku 74,6 ja Iivo 73,1 eli jotain sinnepäin Mimmikin taitaa olla.


On se vaan aina yhtä ihanaa kun tämmöinen pieni oppii sanomaan "äiti". Kun heräät aamulla siihen että pieni näpertelee sun naamaa ja hokee lumoissaan "äiti, äiti", silloin tuntee itsensä aika tärkeäksi.

♥ Nora

2 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥