keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Takkuisten hiusten pelastus, etikka!

Etikka hiustenhoidossa


Siitä ei ole kauaa kun manailin mun takku-tukkaa joka varsinkin märkänä on aivan mahdoton selvittää. Päädyin kokeilemaan jotain mitä en ennen ole edes harkinnut, etikkaa. Oon kyllä lukenut monet kerrat etikasta hiusten hoidossa mutta koska mulle on jäänyt vähän hämärän peittoon mihin tämä perustuu, on jäänyt kokeilematta. Kun mulle selvisi että etikan teho perustuu ph - arvoon, että se sulkee hiuksen suomut ja näin ollen siloittaa hiuksen pintaa, ajattelin että se kuulostaa loogiselta. Ymmärtääkseni hiuksille on parempi juurikin viinietikka kuin väkiviinaetikka joka on vahvempaa.

etikka hiustenhoidossa

Toiveikkaana, joskin hieman epäluuloisena tartuin tuumasta toimeen. Kaapista löytyikin omenaviinietikkaa ja lantrasin sumutepulloon reilu 3dl vettä ja 2 ruokalusikallista omenaviinietikkaa. Seosta voisi ilmeisesti vain valuttaa hiuksille ja toivoa että se leviää kaikkialle, mä otin varman päälle ja sumutin reippaasti koko päähän seosta. Sitten vain huuhtelu vedellä normaaliin tapaan. Ero hoitoaineella hoidettuihin hiuksiin oli aika uskomaton. Alla olevasta kuvasta näkee kuinka pörröiset ja takkuiset hiukset oli jopa hoitavan naamion jälkeen ja huomattavasti sileämmät etikka "hoidon" jälkeen. Molemmissa kuvissa hiukset on vielä kosteat pesun jäljiltä eikä hiuksia ole harjattu tai selvitelty sormin.

etikka hiushuuhde
Ai vitstit mulla oli hauskaa kun mallailin tätä kuvaa :D

Kuivina hiukset on etikan jäljiltä helpompi käsitellä kuin hoitoaineen jäljiltä. Kevyen hoitoaineen jäljiltä hiukset oli vaikea selvittää ja karheat kuivina. Hoitavan hoitoaineen jäljiltä hiukset sai paremmin selvitettyä ja kuivina ne oli lattanat. Etikan jäljiltä hiukset saa selvitettyä ja ne on ilmavat sekä kiiltävät.

etikka hiushuuhde

On melkein vähän typerä olo. Onko (on) meidät aivopesty kuvittelemaan että me tarvitaan jokaiselle kehon osalle oman pesu ja hoitoaineen? Eikä tuo riitä, jokainen kodin osakin tarvitsee omansa vaatteista puhumattakaan.

Päätin vielä muutaman etikka hoidon jälkeen kokeilla hoitoainetta, ihan kokeeksi. Oli aika kirpsakka pakkanen ja mun hiukset oli sähköiset, ajattelin jos hoitoaine taltuttaisi ne. Lopputulos, sähköinen takkukasa. Eli mä todellakin aion pysytellä etikassa! Nyt käytän kaapista kaikki mun epäonnistuneet shampoo ostokset loppuun ja sitten annan vielä palashampoolle mahdollisuuden (ehkä viidennen mahdollisuuden..). Tämä on myös hyvin taloudellista. Tuo sumutepullollinen kesti mulla vissiin viisi hiustenpesua ja suihkin aika reippaasti. Siinä on kaksi ruokalusikallista etikkaa joka maksoi alle kaksi euroa pullo.. puhumattakaan ekologisuudesta! Oon muutenkin katsastellut vähän uusin silmin tätä pesuaine + kosmetiikka määrää mikä meidän kaapeista pursuaa. Siitä aiheesta aion kirjoittaa lähitulevaisuudessa lisää, mulla on testit käynnissä.. hih..

Onko muita etikkaan hurahtaneita?

♥ Nora

10 kommenttia:

 1. Ei vitsi,pitäiskö sitä ittekin tohtisi testata?!oon paljon tuosta etikasta lukenut hiustenhoidossa,mutta Jokseenkin se vaan on epäilyttävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, ei siinä korkeelta putoo vaikka ei just sulle sopiskaan :) Ajattelin itse käyttää niin kauan kun tuntuu hyvältä :)

   Poista
 2. No nyt on huippuvinkki, kiitos 😊 Oon itsekin pyrkinyt koko ajan luonnollisempaan suuntaan mm.ihonhoidossa ja tää vinkki tuli kyllä hyvään aikaan. Testiin menee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa että muutkin innostuu kokeilemaan :) Ajatella sitä hoitoaineiden määrää mitä me losotetaan viemäristä alas..

   Poista
 3. Mun on pitänyt monta kertaa jo kokeilla tätä, mutta en ole vain kokeillut - hajun takia. Jääkö etikasta hiuksiin sellainen etikan haju? Vai haihtuuko se? Toinen mihin oon aikonut kokeilla etikkaa, on pyykki. Toimii kuulemma huuhteluaineen tilalla. Ehkä pitäisi nyt vain kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan kokeilemaan :) Ei jää hajua ainakaan mun hiuksiin edes märkänä. Pyykissä saattaa märkänä hieman haista, ei tosin aina, ja haihtuu kun pyykki kuivuu :)

   Poista
 4. Oho.. Aika vaikuttavaa! En yhtään pidä etikan hajusta joten karsastan sen laittamista hiuksiin. Mutta uskon kyllä että toimii. Käytimme muuten hetken aikaa pyykkietikkaa (siinä toki oli vielä omat hajusteensa lisätty)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä vähän semmoinen salaatinkastike fiilis tulee mutta onneksi mä tykkään etikasta paljon :D

   Poista
 5. Noora / www.mimmimafia.fi1. helmikuuta 2018 klo 23.08

  Tää on nyt jo ainakin viides kerta kun luen tai kuulen etikasta hiustenhoidossa, pakko kokeilla itsekin! Pyykinpesussa etikka on ollut jo käytössä hyvän tovin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥