tiistai 3. toukokuuta 2016

Lentokoneeseen lasten kanssa, help mii

Tämä meidän kauan (kauan kauan) odotettu Turkin reissu alkaa olla nurkan takana ja nyt tarviin jeesiä kokeneemmilta matkustajilta. Mitä mukaan lentokoneeseen ja mitä ei?

Meidän lento on yöaikaan eli toivoa saattaa että pojat nukkuu edes osan matkasta.. jep  jep.. Mutta silloin kun eivät nuku, tarkoituksena on viihdyttää heitä mm. kännyköiden "lastentilalla" ja tabletti tulee myös mukaan. Ehkä joku kirja, pari pientä lelua..vaikka mä epäilen kyllä suuresti pystyykö he keskittymään leikkiin kaiken uuden ja jännittävän keskellä kun lento on vielä melko lyhytkin. Aku tuskin aiheuttaa "ongelmia" mutta Iivo on melkoinen villi kortti ;)

Eväspuoli mua mietityttää eniten.Vaikka syötäisiin ennen lähtöä ja pojat nukkuisi lennon, heräävät he varmasti viimeistään kun laskeudutaan ja sitten on edessä vielä bussimatka, ei tosin onneksi kovin pitkä. Eli jotain syötävää pitää pakata. Mutta mitäs mä sitten saan kuskata matkustamoon? Luin kaikkia sääntöjä netistä mutta ne on aika hämmentäviä välillä, käytännön kokemus on aina eri.

Kertokaa nyt kokeneemmat vielä mulle, kun vauvalle saa ottaa äidinmaidonkorviketta(yli 100ml pakkauksessa) ja vauvanruokia, mikä on vauva? Onko se alle 1v? Iivo on alle 2 ja on siis "sylilapsi" ilman omaa lippua. Mulla on näinkin suuri ongelma että saanko ottaa esim.sellaisen "vauva-smoothien" Iivolle mukaan kun hän on hieman ronkeli ja se ainakin menisi sitten alas ja käy välipalasta ja juomasta :D

Eli, mitä ehdottomasti käsimatkatavaroihin kun lentää kohta 2veen ja kohta 5veen kanssa?
Mikä taas on ehdottomasti turhaa?

Minä kiitän ja kumarran jokaisesta vinkistä :)

6 kommenttia:

 1. Oih - ihanaa lähteä reissuun! Mukaan ehdottomasti: tabletti, piirrustusvälineet, rusinat, muutamat pikkulelut (meillä toimi autot ja pikkueläimet) ja pari pikkukirjaa. Me olemme saaneet ottaa smoothiet mukaan - ja kyllä Iivo on vielä "vauva". Kentältä tosin varmasti myös saa ostaa välipalaa jos lähdette ennen kun kaikki liikkeet sulkevat. Viltit ja tyynyt saatte varmasti koneesta, eli niitä on turha ottaa mukaan. Ja sitten vaan mahdollisimman vähän kannettavaa mukaan. Pahin moka mitä mä oon tehnyt oli se, että pakkasin meidän tavarat johonkin neljään eri pikkukassiin. Sitten temppuilin niiden kanssa ja yritin samalla kantaa nukkuvaa/kiukuttelevaa lasta.. Hahaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Kentältä voisi varmasti ostaa kaikenlaista paitsi että että lennetään suoraan Vaasasta niin täälä on melko pieni kenttä.. Tuo viltti/tyyny homma on hyvä tietää koska olisin kyllä pakannut jotkut pienet viltit pojille :)

   Poista
 2. Pikkulegot toimi meil ja rusinat. Piirrustusvehkeitä? Pädi hajos meil just ennen lähtöö😩 Paluumatka sit oksennettiinki ni nukku kaikki mut en voi suositella sitä😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eii, teillä oli se horror paluumatka :/ Pikkulegot toimiikin varmasti Akulla, hyvä idea :)

   Poista
 3. Ihanaa, pääsette kohta reissuun! Padi on ehdoton nykyään matkustaessa. Samoin ne pikkukirjat, mitä saa parilla eurolla. Ne vie niin vähän tilaakin. ja kun eivät ole pahan hintaisia, voi jokaiselle reissulle ostaa uudet. Säilyy mielenkiinto :). Meillä on usein ostettu jotain suolakeksejä ja vastaavia reissuun mukaan. Onhan niissä paljon suolaa, mutta hätävara välipalana menee hyvin. Välipalapatukatkin ovat pojalle maistuneet. Koneestakin saa ostettua välipalaa, tosin niissä on aika kirpaisevat hinnat. Ollaan joskus puurot ostettu aamupalaksi. Leluja me on otettu kanssa mukaan, pikkuautoja ja joku pehmolelu. Kannattaa varmaan kysyä sieltä Vaasan kentältä, voiko smoothiet ottaa mukaan. Eri paikoissa on ollut vähän erilaisia käytäntöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Hainkin jotain välipalakeksejä, periaatteessahan matka on lyhyt mutta kun ei noista lapsista aina tiedä kuinka pitkältä he saa sen tuntumaan :D

   Poista

Kiitos kommentista ♥