perjantai 27. toukokuuta 2016

5vuotiaan ensimmäiset kaverisynttärit


Nyt alkaa olla juhlat juhlittu tältä erää. Oltiin päätetty jo aikaa sitten että 5 vuotiaana saa pitää ensimmäiset oikeat kaverisynttärit. Meillä on suvussa sen verran kivasti lapsia että lastenjuhlia on ollut kyllä aiempinakin vuosina, mutta nyt oli the juhlat. Vieraslistaa on suunniteltu pitkin vuotta ja jossain vaiheessa jo mietin että olisi kiva kutsua koko kerhoryhmä mutta alkuvuodesta kun ryhmäkokoa vielä kasvatettiin kahdella päätin että ei voi kutsua kaikkia koska siinä tapauksessa juhlien osallistuja määrä olisi ollut jo15.. Annoin siis Akun valita muutaman kaverin kerhosta ja sitten oli pari naapurin poikaa. Yhteensä lapsia oli Aku mukaan lukien 9, 7 poikaa ja 2 tyttöä. Ihan soppeli porukka.

Iivo ja Touho pääsi kyläilemään juhlien ajaksi niin että Amin kanssa saatiin keskittyä juhlijoihin. Juhlat kesti 1,5 tuntia mikä oli sekin hyvä aika. Mitään varsinaista teemaa ei ollut, olin ostanut härpäkkeitä ja muuta kivaa vähän pitkin kevättä kun on tullut kivaa (edullista) vastaan. Ohjelmaa olin vähän pyöritellyt päässä mutta viimetipan soitto siskolle vasta varmisti että mitä sitä kannattaa puuhata. Onneksi sattui olemaan aivan ihana ilma joten juhlat oli enimmäkseen ulkona.


Alkuun odoteltiin että kaikki vieraat saapuvat, siinähän ei kauaa mennyt mutta Aku esitteli kavereille huonettaan ja muutakin taloa. Kun kaikki olivat saapuneet mentiin lasten kanssa olkkarin lattialle rinkiin istumaan ja avaamaan lahjat. Lahjat avattiin satunnaisessa järjestyksessä, ensin päätettiin lorulla mikä paketti avataan "Entten tentten teelika mentten jne.." ja välillä Aku pisti silmät kiinni ja valitsi sokkona paketin. Kaikki pienet vieraat olivat innoissaan ja odottivat malttamattomina koska oma paketti avataan. Vähän piti myös testailla leluja ja sillä aikaa minä laitoin pöydän valmiiksi.


Tarjolla oli kakun tilalta suklaa kuorrutettuja suklaamuffinsseja (voin laittaa reseptiä myöhemmin), kinuski kuorrutettuja poppareita, tavallisia suolattuja poppareita, vesimelonia ja jätskitötteröitä. Mietin että onko siinä nyt tarpeeksi mutta kyllä oli. Vesimelonit ja jäätelökin olisi riittänyt :D Popparit tein muokkaamalla tätä Kinuskikissan, klik! ohjetta, jätin suklaan pois ja lisäsin tomusokeria kunnes koostumus oli sopivan paksu. Oli kuulkaas hyvää!  


Pöydässä Akulle laulettiin "Paljon onnea vaan" sekä eräs pieni 3vuotias vieras lauloi myös yksin "Happy birthday to you.." :D Sitten Aku puhalsi kynttilän ja porukka pääsi herkkujen kimppuun. Lopuksi tehtiin kaikille jäätelötötteröt ja lähdettiin ulos aarre jahtiin..


Oltiin piilotettu pihalle kysymyskortteja joiden vihjeet veivät lähemmäs aarretta, täytyy sanoa että kysymykset tai pikemminkin arvoitukset olisi voinut olla vaikeampiakin mutta toisaalta ei kukaan kerinnyt kyllästyä vaan kaikilla pysyi into päällä loppuun asti. Lopulta lapset päätyivät leikkimökille asti jonne oltiin piilotettu kaikille pienet paketit. Periaatteessa mun mielestä mitkään varsinaiset kaverilahjat ei ole mitenkään pakollisia vaikka  nämä "aarteet" nyt sitten semmoisia oikeastaan olikin, toisaalta olihan meidänkin lapsuudessa usein esim. ongintaa mistä sai pienen lahjan että ei kai tämä sen kummempaa ole? Aarteina kaikille oli saippuakuplia ja pienet muumi rusina-askit. Näiden saippuakuplien ja trampoliinin varaan olinkin laskenut loppuajan eikä siinä paljon muuta tarvittukkaan. Kaikki leikkivät sulassa sovussa pitkin poikin pihaa ja oli oikein letkeä tunnelma. Onnistuneet juhlat sanoisinko, vaikkei mitään sen kummempaa ohjelmaa ollutkaan. Vieraatkin viihtyivät ja sankari oli ikionnellinen onnistuneista juhlistaan.


Ensi vuonna uusiksi, saa nähdä pitääkö olla jo jotain "erityisempää" vai voisiko nykypäivänä järjestää vain tämmöisiä perinteisiä lasten synttäreitä? Mitä mieltä te muut äidit olette? Onko synttäri hifistely mennyt osittain liian pitkälle?

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukaville juhlille :) Täällä lähes kaikilla on vain noita perinteisiä synttäreitä sillä ei ole mitään juhlapaikkoja ja moni ei kotiinsa suuria juhlia halua. Toki joukkoon mahtuu aina muutama hifistelijä, mutta ihan yhtä mieluusti ainakin meidän lapset menevät kaikkien juhliin ja yhtä iloisina myös kotiutuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että perinteiset juhlat on vielä arvossaan muillakin :)

   Poista
 2. Ihanat synttärit. :)
  Me ainakin mentiin ihan perinteisellä kaavalla. Lapset kun nauttii toistensa seurasta ja hyvä jos touhuiltaan edes mitään kerkiävät syömään. :D Näin ainakin meillä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D no juu, ei ne kauaa pöydässä viihtyneet meilläkään, ehkä vika ei ollut tarjoiluissa.. :D

   Poista
 3. Ihanalta kuulostaa :D Oliko siis kaikki lapset ilman vanhempia kylässä? Mä olen miettinyt sellaisia juhlia, mutten ole varma uskaltaisiko kaikki vieraat jäädä kylään.. <3 Meillä nämä juhlien järjestelyt aina riistäytyy käsistä.. Hahaa.. Välillä ollaan siis pystytetty pomppulinnaa pihalle ja kutsuttu puoli kaupunkia kylään. Mutta tarvitaanko sitä - no ei varmasti! Lapset viihtyvät vallan mainiosti myös ilman turhia "övereitä".. Kotona ollaan kuitenkin tähän mennessä järjestetty juhlia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki olivat ilman vanhempia vaikka pienin vieras oli juuri täyttänyt kolme, tosin hän oli isosiskonsa kanssa :) Vieraista vain pari oli käynyt meidän uudessa kodissa aiemmin ja silti reippaasti jäivät kaikki. Jos joku ei olisi halunnut jäädä, olisi vanhempi tietysti ollut myös tervetullut mutta tosiaan mitään ongelmia ei tullut :) Heh, voin kyllä kuvitella kuinka sulla "riistäytyy käsistä" juhlavalmistelut ;D

   Poista
 4. Meillä ei ole vielä kaverisynttäreitä vietetty. Sekin kokemus vielä edessä. Ihania kuvia. Kaikilla oli varmasti hauskaa.

  VastaaPoista
 5. Ihanalle näyttää teidän synttärit! Meillä oli viime vuonna ekat kaverisynttärit ja ei ollut mitään järjestettyä ohjelmaa. Mielessä kyllä kävi, jos olisi jotain järkännyt, mutta mahdottoman hyvin leikit sujuivat ilman mitään muuta. Tänä vuonna ehkä joutuu jotain keksimään, kun kavereita on enemmän (viime vuonna vain 2). Ettei sitten jotkut tunne oloaan ulkopuolisiksi, vaan kaikille olisi jotain kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienemmällä porukalla tosiaan varmasti leikit sujuu ilman sen kummempia ohjelmia :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥