perjantai 3. kesäkuuta 2016

Uusi koti, esittelyssä Akun huone


Tälläinen hyvin luovasti koristeltu ovi toivottaa tervetulleeksi juuri 5vuotta täyttäneen Akun huoneeseen. Akulla oli oma huone jo vanhassa kodissa mutta loppuaikoina hän jakoi sen Iivon kanssa joten tämä uusi oma huone on ollut aivan erityisen tärkeä. Aku kovasti haluaisi "koristella" huonetta mm. teippaamalla ja liimaamalla, kyllä liimaamalla mitä kummallisempia virityksiä seiniin ja oveen.. Ovessa oleviin serpenttiineihin on lupa mutta muut viritykset on kyllä enimmäkseen pitänyt poistaa.

Akun huoneessa tehtiin jonkun verran remonttia ennen muuttoa. Seinät olivat valkoiset mutta ne maalattiin uusiksi ja laitettiin yhdelle seinälle tapettia. Tapetin Akun sai valita itse, Prismasta löytyi eikä siinä kauaa nokka tuhissut (niin kuin ei meillä kyllä yleensäkkään) kun hän löysi mieleisen eikä meillä ollut mitään valintaa vastaan. Mä olin varautunut jonkunlaiseen johdattelu/väsytys taistoon mutta me vanhemmat tykättiin tapetista myös, tää on sellainen jonka luulisi menevän useamman vuoden. Täytyy sanoa että (vaikka toki en itse tapetoinut) että en tajua mistä tästä puolet kalliimman Iivon huoneessa olevan  muumi tapetin hinta koostuu sillä tämä oli huomattavasti kestävämpää materiaalia ja paljon helpompi laittaa seinään. Lisäksi lattia on uusittu kuten koko talossa, tässä huoneessa katto oli laitettu toisin kuin Iivon huoneessa.

Alice & Fox pöytävalaisin saatu, Jollyroom.
Täältä löytyy Akun leluja. Pojilla on erikseen takkahuoneessa suurin osa leluista mutta molemmilla on huoneissaan niitä tärkeimpiä. Täältä löytyy pikkulegoja, leikki työkaluja, robotteja, action man varusteineen jne. sekä lemppari iltasatukirjat. Muistatteko vielä mikä mahtava toiminto meillä on viritettynä Akun maapallo lamppuun? Käy lukemassa tarkemmin täältä, mutta lyhyesti sanottuna se on pelastanut meidät liian aikaisilta aamuilta ;D (ainakin Akun osalta..)


Juhlien jäljiltä löytyy jos jonkinmoista härpäkettä...


Akun rakas yläsänky. Aku on aina ollut kova pyörimään nukkuessaan ja mietittiin aika pitkään sopiiko hänelle parvisänky mutta hyvin on poika pysynyt sängyssä. Tässä on hyvät laidat ja "sisään meno" kohta on aika kapea ja ihan toisessa päädyssä joten sinne ei ihan helposti vieri. Sänky on tullut meille käytettynä ja on Ikean Tromsö. Sängystä pilkistää yksi Akun unikavereista, Teuvo. Teuvo on nukkunut Akun kanssa siitä asti kun Aku oli 4kk ikäinen ♥


Akun työpiste :D Täälä hääräillään ja askarrellaan sekä rakennetaan pikkulegoilla rauhassa pikkuveljeltä. Pöydän ylle on viritetty rautalanka jossa roikkuu tärkeitä juttuja kuten kerhosta saatu synttärikortti, Touhon kuva, kuva Akusta, äidistä ja iskästä sekä hänen oma 1v kuva. Yläpuolella on viirejä joissa lukee Aku. Pöydällä on Jollyroomin ihana kirjain valaisin joka on Alice & Fox mallistoa. Valaisimia löytyy muissakin kirjaimissa sekä muodoissa, meillä tämä ainakin on hitti :D

Alice & Fox pöytävalaisin saatu, Jollyroom.
Nimiviirin viirit on Tigerista. Löysin sieltä viimeksi kun oltiin Nadjan kanssa meidän salaperäisellä
Helsingin reissulla pinkan erivärisiä pahveja valmiiksi viirin muodossa, kätevää, sekä näitä söpöjä puisia pikkuisia pyykkipoikia. Näitä käytin myös poikien synttäri koristeluissa.


Pöydältä löytyy myös Akun aikakapseli. Vieläkö muistatte tämän? Muistin virkistykseksi tässä linkki aikakapseli postaukseen, klik!


Tässä vielä lisäkuvaa tapetista..


Niinku mä oon sanonut, mun mielestä vähintäänkin jokaisesta makuuhuoneesta pitäisi löytyä huonekasvi ilmaa puhdistamaan ja kosteuttamaan, varsinkin jos on sähkölämmitys. Akun huoneesta löytyy kaksi pennimuoria amppeleissa. Nämä ilmeisesti hieman pahastuivat muutosta koska niihin on ilmestynyt keltaisia lehtiä, mutta eiköhän ne totu uuteen kotiin :) Verhotangon päädyssä näkyy pieni Adidas kenkä. Olin jo unohtanut tämän "kokeilun" ja nyt vasta kuvasta huomasin sen. Verhotangossa olevat nupit ei mun mielestä sopinut huoneeseen ja ajattelin kokeilla tämmöisiä "nuppeja". En osannut päättää oliko se hitti vai huti joten jätin siihen ja päätin ajatella asiaa myöhemmin, en oikeen vieläkään kyllä tiedä.. ei oikeastaan herätä tunteita puolesta eikä vastaan, onko mielipiteitä?


Kattovalaisin on Prismasta. Ensin katsoin että ihan jees perus musta lamppu ja edullinenkin vielä, sitten mä huomasin että se on silikonia ja se  oli pakko saada :D Aattele, ei mee rikki jos kun pojat konhottaa.


Alice & Fox pöytävalaisin saatu, Jollyroom.
Isolla tyhjällä seinällä on uusi leijuva taidenäyttely, tosin nyt sinne on päässyt myös julisteita ja synttärikortteja. Naulakossa roikkuu Akun kerhoreppu ja lemppari huppari, molemmissa pääkalloja.Meillä on kaikkien makuuhuoneen ovien päällä tälläiset kivat pienet ikkunat. Akun ikkunalle laitettiin Vanhan Vaasan sairaalan myymälästä ostetut puiset nimikirjaimet sekä suojelusenkeli jonka Aku sai kun oli vielä masussa.


Akun sängystä näkee tähän ikkunalle (ja suoraan olkkarin sohvalle, pahus) joten enkeli on siinä että sitä voi katsella kun odottaa unta.


Tälläinen huone meidän viis vee jäbällä. On se uskomatonta kuinka isoksi pojaksi Aku on muka muuttunut ihan hetkessä. Ajaa ilman apurenkaita, viheltää ja on jotenkin niin itsenäinen vaikka oikeasti onkin mun vauva.. (joohan)

Hyvää viikonloppua ♥ Nora

4 kommenttia:

 1. Ihana huone - paljon kivoja yksityiskohtia! <3 Ja tuo yläsänky on kyllä todella mahtava! Meillä on pohdinnassa juuri kerrossängyn hankkiminen pojille - he nukkuisivat samassa huoeneessa.. Hmm.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli alun perin suunnitelmana kun tämä sänky ostettiin että pojat nukkuisi samassa huoneessa ja Iivolla olisi ollut tuola alla sänky. Sitten päätettiinkin melko nopealla aikataululla muuttaa ja pojat nukkuukin nyt omissa huoneissa :D Mutta on tämä sänky silti kätevä ja ennenkaikkea Aku rakastaa yläsänkyään :)

   Poista
 2. Hieno huone Akulla! Ihan mahtavia yksityiskohtia ja tapettivalinta täysi 10. Sopii lattiankin ja muun sisustuksen väriin niin hyvin. Mun mielestä nuo kengät on hauska idea, sopii pojan huoneeseen kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehkä ne kengät sitten saa jäädä :D on jo omakin silmä alkanut tottua niihin.

   Poista

Kiitos kommentista ♥