tiistai 14. kesäkuuta 2016

Äiti mulla ei oo mitään tekemistä..


Ihanaa kesäloma ♥ Akun kerho loppui ja vaikka meilläpäin perhekerho toimintaa onkin vielä näin alkukesän, ollaan me nautiskeltu hitaista aamuista ja omasta rauhasta. Jostain taikaiskusta meidän pojilla on aina ollut tapana nukkua kesäaikaan aamuisin pidempään ja saa olla kyllä aika tärkeä meno että alan laittaa kelloa herättämään kun koko talvi ollaan herätty kukonlaulun aikaan ja käyty hyvinkin tiiviisti erilaisissa kerhoissa ja ryhmissä. Heti alkuunhan me tehtiin meidän pieni Karkumatka maalle ja siitä jatkettiin viikonlopun viettoon saareen. Meidän kotipihakin on niin mukava ja suojaisa että aika kuluu oikeinkin huolettomasti ulkoleikkien parissa.


Enpä olisi arvannut että meillä menisi tänä kesänä omassa pihassa näin kivasti. Iso juttu on hyvin aidattu piha jonka porttia ei nuorempi herra saa itse auki. Pihasta löytyy aika monta elementtiä minkä parissa lapsilla kuluu aika kinastelematta (ainakin välillä) mutta toisinaan varsinkin 5veen suusta kuuluu "Äiti mulla ei oo mitään tekemistä..". Yleensä mä sanon että no keksi jotain :D Usein myös ideoidaan yhdessä että mitä voisi puuhata. Sitten jos minä haluan saada itse tehdyksi jotain missä ei tarvittaisi pieniä käsiä auttamaan (kuten pestä kasvihuoneen) joutuu äitin luovuus koetukselle.

Tässä vähän vinkiksi meidän poikien lempi ulkoleikkejä:

-Pyörien yms. pesu ulkona


Viime viikolla kun piti tosiaan pestä se kasvihuone joka on vihdoin kasassa ja saanut ensimmäiset kasvitkin (pitääkin kirjoittaa siitä joskus..) oli pojat niin avuliaina että koko lasihässäkkä oli vaarassa. Annoin pojille omat sienet ja ämpärin ja annoin tärkeäksi kunniatehtäväksi pestä pyörät. Vesi toimii aina ja vaahto oli vielä plussaa, tietenkin itse tehtäväkin oli niin tärkeä että piti pojat kiireisinä hyvän tovin.
-Meidän pihassa on hiekkalaatikko joka on kovassa käytössä ja varsinkin Iivo voi leikkiä yksin vaikka kuinka kauan aikaa. Viime kesänä harkittiin hiekkalaatikkoa mutta ei pieneen rivarin pihaan sitten hommattu, nyt täälä uudessa pihassa olikin laatikko valmiina ja vielä iso sellainen. Ami haki juuri vielä lisää uutta hiekkaa ja kyllä nyt kelpaa :)

-Kotileikit pihalla. Meillä on leikkimökki jossa on muovinen pieni leikkikeittiö. Mutta pelkkä leikkikeittiökin riittää mainioihin kokkailuihin, pienet muoviset ei edes paljoa maksa ja kestää säätä sekä vesi kokkailuja paremmin kuin puiset (vaikka muuten ei yhtä kestäviä olekkaan). Vedestä, hiekasta, kivistä, kävyistä ja kasveista saa mainioita keittoja, namiii ;D

-Kahluuallas on kestosuosikki. Sellaisen voi laittaa parvekkeelle tai terassillekkin jos ei ole omaa pihaa. Meillä on pihassa allas ja siihen liitetty serkuilta saatu pieni muovinen liukumäki, toimii!

-Vesipyssyt ja saippuakupla härvelit. Kaikki veteen liittyvä yleensä saa lapset innostumaan ja ne ei paljon maksakkaan. Meillä on rattaiden alakorissa pussukka jossa on saippuakupla liuos pullo ja erilaisia kupla välineitä niin että voi puhallella koska vaan! Lapset tykkää myös ottaa kuplia kiinni :)

-Pyöräily. Just eilen oltiin ekan kerran pyöräilemässä niin että Aku polki omalla pyörällä ja minä omalla Iivo kyydissä. Tähän asti olen vienyt Iivoa rattaissa Akun pyöräillessä koska välillä on voinut joutua auttamaan esim. ylämäissä. Oli oikein mukavaa pyöräillä yhdessä ja välillä pysähdyttiin keräämään kukkasia ♥ Pidemmän matkan varalle meiltä löytyy pyöräkärry mihin voi laittaa molemmat pojat.

-Katuliidut. Näistä ollaan montaa mieltä mutta mua ei ainakaan haittaa vaatteiden likaantuminen, sitä varten on pesukone ja piirroksethan voi lopuksi huuhdella pois vaikkapa vesipyssyllä! Saaressa missä ei luonnollisesti ole asfalttia, lapset piirtää isoihin kiviin ja ollaan jopa annettu lupa piirtää terassillekkin, sade huuhtelee :)

-Retkeily luonnossa. Aina ei tarvitse mennä varsinaiseen puistoon vaan voi mennä vaikkapa tutkimaan lähimetsää. Muista eväät ;D

- Kuumana kesäpäivänä on ihanaa viedä lapset rannalle. Uimarannalle kannattaa ottaa uimavälineiden ja rasvojen lisäksi mukaan hiekkaleluja, ja tietysti eväitä.

-Jalkapallo, molemmat pojat tykkää ja meidän melkein vieressä sattuu olemaan futiskenttä jossa on kiva käydä potkimassa.

-Viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä, trampoliini ♥

Muun muassa tälläisiä ulkoleikkejä on meidän poikien lempparilistalla,  mitkä on teidän vinkit pitkiin kesäpäiviin?

4 kommenttia:

 1. Ihanat pojat <3 Hyviä juttuja listassa - aika samoilla mennään! Tässä on meidän muutaman päivän saldo: mehujäiden tekeminen, muurahaiden metsästystä, lintujen jahtaamista, kukkien poimimista, sormiväreilla maalamista ulkona (ei sottaa sisätiloja) ja sitten tietenkin meidän uusi lempparijuttu: leijan lennättämistä!

  VastaaPoista
 2. Ihana lista! Aika samoja meilläkin tehdään. Yksi kestosuosikki on ollut kivien maalaaminen sekä ihan perinteiset käpylehmät. Tosin olemme mielenkiinnon mukaan rakentaneet käpydinoja, villieläimiä jne ja tehneet oksista niille aitauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käpylehmiä ei ollakkaan taidettu koskaan tehdä, kiitos vinkistä :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥