lauantai 21. tammikuuta 2017

Miten tulevat isoveljet suhtautuu vauvaan?

Kun perheeseen tulee lisää lapsia, hiipii tietysti ensimmäisenä mieleen miten vanhemmat sisarukset suhtautuu uuteen perheenjäseneen? Perheen dynamiikka muuttuu väkisinkin ja vaikka kuinka yrittäisi jakaa aikansa tasaisesti useammalle lapselle, onhan se vaan niin aika on rajallista.

Olen ehdottomasti sitä mieltä että niin kauan kun perheen lapsiluku on yhdessä päätetty ja vanhemmat handlaavat arjen pyörityksen, on sisarukset suuri rikkaus lapselle. Nyt ei ole tarkoitus syyllistää yksilapsisia perheitä vaan tuon esille oman näkökulmani.

Akuhan on jo tottunut isoveli ja kovasti kyselikin uuden sisaruksen perään jo pitkään ennen kuin tämä vauva ilmoitteli itsestään. Tästä voisi päätellä että hän on sujahtanut isoveljen rooliin melko kivuttomasti :D Aikoinaan Aku odottikin Iivoa syntyväksi todella kovaa ja kun vauva sitten syntyi oli hän kuin luotu kärsivällisen ja avuliaan isoveljen rooliin. Akun suhtautuminen tulevaan vauvaan ei siis huoleta mua pätkääkään. Ainut pikku notkahdus oli rakenneultran jälkeen kun selvisi että meille odotetaan tyttöä. Ilmeisesti hän oli ajatellut päässään että tulokas olisi poika ja onkin sittemmin arvellut että ehkä vauvoja tuleekin kaksi ja toinen on sitten poika.


Kun tyttö-uutisen alkujärkytyksestä selvittiin, on Aku ollut todella innoissaan ja haluaa ostaa vauvalle kaikkea liilaa ja vaaleanpunaista koska "tytöt tykkää semmoisesta" ♥ Aku tykkää halia ja pussailla vauva-mahaa ja juttelee pikku-siskolle kovasti vatsan läpi. Mainitsinkin jo aiemmin että hän on myös keksinyt vauvalle jo nimen, Taika-Sydän. Nimihän on aivan Super suloinen, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan viralliseksi nimeksi..


Iivolla taas kesti hieman sisäistää tämä vauva-uutinen. Ihmekkö tuo, onhan hän aika pieni vielä. Kun kerrottiin pojille Iivo ei tykännyt hommasta sitten yhtään. Kommentit oli luokkaa "nyt riittää", "lopettakaa", "nyt loppu pelleily" :D Rakenneultran jälkeen kun kerrottiin että meille tulee pikku-sisko, tuli pieni informaatio virhe ja loppupäivän Iivo oli menossa diskoon.. No lopulta saatiin hänet tajuamaan että meille tulee vauva joka kasvaa äitin mahassa ja se vauva on pikku-sisko eli tyttö, eli Iivosta tulee isoveli.


Iivo tykkää kovasti jutella vauvalle ja päristellä vatsaa koska "pisku-lisku" tykkää siitä. Iivo on myös ylpeä isoveljen tittelistä ♥ Kaikki vauvalle hankitut tavarat on myös päässeet jo koekäyttöön.. kun silmä välttää löytyy vaunukopasta hieman ylikasvanut vauva :D Iivo suunnittelee kovasti kuinka he siskon kanssa istuvat kärryn kyydissä ja Aku kuulemma työntää heitä, mihin mua enään tarvitaankaan. Vaikka nyt näyttääkin hyvältä, on Iivo sen verran temperamenttinen kaveri että väkisinkin vähän huolestuttaa. Osaako Iivo odottaa, ymmärtääkö että vauva on myös perheen jäsen ja tarvitsee aika paljonkin äidin ja isän huomiota. Alkuun pitää kyllä "haistella" tilannetta ennen kuin voi jättää heitä valvomatta. Tässä suhteessa pojat onkin täysin erilaisia. En koskaan jännittänyt että Aku tekisi Iivolle jotain liian rajusti tai olisi edes mustasukkainen.


Aikomuksena on ostaa pojille isoveli lahjat. Aku sai Iivon synnyttyä mun äidiltä kirjan jota luettiin lähes aina päivällä imetyshetkillä. Olenkin ajatellut että ostan molemmille pojille jotkut kirjat mistä he pitäisivät oikein kovasti ja niitä voidaan sitten lukea yhdessä kun vauva syö.

Pojat saa myös ostaa siskolle syntymä-lahjat. Aku osti aikoinaan Iivolle unipupun ja nyt Iivolla on kunnia ostaa siskolle unipupu. Akun kanssa juteltiin ja hän saa valita vauvalle jonkun kauniin tutin lahjaksi (Akun tuntien jotain muutakin tarttuu matkaan..). 

Näissä tunnelmissa meillä odotellaan pikku-siskoa syntyväksi. Kuinka muilla samassa tilanteessa olevilla, onko tulevat sisarukset innoissaan vai nyreissään?

♥ Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥