perjantai 10. helmikuuta 2017

Rv 32 + 33

Rv 31+0 - 32+6

Raskauskuulumisia taas :) Ajan kuluminen on kyllä erikoista. Sitä helposti tulee tuijottaneeksi vaan sitä jotain etappia mitä kohti ollaan menossa (kuten  vaikka laskettua aikaa..) mutta siinä sivussa ei saa unohtaa nauttia arjen pienistä asioista. Jokainen kuluva päivä on lähempänä vauvan syntymää mutta jokainen päivä on myös osa isompien lapsien ohikiitävää lapsuutta. Tätä mä itselleni muistutan päivittäin, ettei voi käpertyä "odotus-kuplaan" vaikka välillä kivut ja väsy saa varsinkin iltaisin pään sisällä huutamaan "antakaa mun olla!!". Ettei vaikuta ihan liian synkältä, on päivissä aina enemmän hyviä hetkiä ♥ Lisääntyvä valo saa joka aamu mielen kohoamaan, kuinka ihanaa lähteä kerhoihin auringon noustessa eikä pilkkopimeässä.


Voi, tein huippu löydän paikalliselta face kirpulta. Tai oikeastaan tuote löysi minut kun laitoin ilmoituksen "ostetaan Aventin rintapumppu". Sain kahdeksalla eurolla priima kuntoisen pumpun jossa oli kaikki varaosatkin tallella, tarjoushaukka hykertelee..  ;)

Apteekki tuotteetkin on hommattuna, nyt pitäisi löytää joku nätti kori neidin "hoitotarvikkeille". Me ei laiteta varsinaista hoitopöytää vaan mennään samalla taktiikalla kuin Iivon aikoihin. Meillä oli korissa kaikki rasvat ja putelit, vaippoja, vähän vaihtovaatetta ja sen sellaista. Koria pidettiin kodinhoitohuoneen pöydällä ja siitä se napattiin mukaan missä sitten vaihdettiinkin vaippa/tehtiin aamu jutut tms. Yleensä se tapahtui sohvan divaani-osalla tai sängyn reunalla, tykkään hoitaa niin että istun itse vieressä eikä meidän kummankaan selkä tykännyt pahaa tästä ehkä jonkun mielestä epä-ergonomisesta tavasta. Hoitopöytä olisi siis turha ja tilaa vievä meillä. Kori oli siitäkin kätevä että Aku sai osallistua usein kantamalla korin ja se oli tietysti isovelin kunniatehtävä. Unipussin tahtoisin vielä vauvalle, pojilla on ollut unipussit käytössä ja siis Iivohan nukkuu vieläkin "mussukassa" eli pussukassa :D Vinkki, edullisia isoja unipusseja löytyy hennesiltä.


Kuinka itse raskaus etenee? Samaa rataa. Liitoskivut on tullut jäädäkseen ja huonoina päivinä eli noin joka toinen päivä iskias vaivaa myös. Päivittäin supistelee, välillä vähän napakamminkin. Oon huomannut että erityisen raskaan päivän jälkeisenä päivänä supistelee eniten. Närästyskin on lisääntynyt, tuntuu että tämä ei ole enään ruokavaliolla hallittavissa vaan joka tapauksessa närästää. Rennietä meneekin ihan kiitettäviä määriä ja välillä aivan yököttää se maku kun se on jatkuvasti suussa. Kuten jos alussa mainitsin, välillä myös huomaan ärtyväni helposti. Väsy ja kivut tietysti aiheuttaa sitä mutta varmaan myös osaltaan hormoonit. Välillä tekis mieli vajota lapsen tasolle ja inttää ja kitistä kun joku ei mee ihan putkeen, vaikea päästä yli ärsyttävästä tilanteesta. Pitää vaan yrittää minimoida ärsyttävät tilanteet ja hillitä itsensä, kyllä tää tästä sitten helpottaa.

Vauva on masussa todella aktiivinen. Jos jossain vaiheessa sanoin että hän on rauhallinen niin eipä ole enää. Välillä tuntuu että nukkuuko hän lainkaan, toivottavasti ainakin sitten kun syntyy :D Aku oli masussa myös todella aktiivinen ja Iivo taas rauhallisempi. Eli voisiko tästä päätellä että kun mahassa riehuu on rauhallisempi lapsi synnyttyään.. Mä päätän uskoa näin.


♥ Nora

2 kommenttia:

  1. Ihana masu♥ On totta, että oman olon ollessa huono, sitä tuppaa ainakin sisään päin kiehumaan enemmän. Johonkinhan se kelju olo purkautuu. Hienosti kuitenkin osaat nauttia myös arjen hetkistä ja pian ne vaivatkin unhoittuvat♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä. Välillä oon hirveen ylpeä itsestäni kun saa kiukun pidettyä sisällä mutta ei se sen hetkistä oloa kyllä paranna :D ja tosiaankin, aika kultaa muistot ja vaivat on kohta etäinen muisto vaan :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥