sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Tylsää? Tekemistä lasten kanssa

Tämä omituinen talvi joka ei oikein ota alkaakseen kunnolla, ainakaan täälä länsirannikolla, on välillä asettanut haasteita: Mitä tänään tehdään lasten kanssa?  Tietysti me ulkoillaan ja kerhoillaan mutta onhan se niin ettei pimeällä loskasäällä aina huvita ulkoilla tuntitolkulla. Kivoja sisäpuuhia on siis ollut hakusessa.


Varmaan monelle onkin jo tuttu juttu Oppi ja ilo puuhakortit? Meillä on niitä useampikin setti ja nyt uusimpana saatiin testiin "Taaperon kanssa", touhua ja tekemistä 1-3vuotiaille. Vaikka kortit on tarkoitettukin 1-3vuotiaille, on niistä iloa myös isomman lapsen kanssa, Aku 5v on vähintään yhtä innoissaan yhteisestä puuhasta kuin Iivo 2v. Osa jutuista taas on selkeästi enemmän juurikin 1vuotiaiden kanssa paremmin toimivia, niitä päästäänkin testaamaan sitten vuoden päästä :D


Ollaan otettu tavaksi silloin tällöin se, että aamulla lapset saa valita muutaman itseään miellyttävän tehtäväkortin jotka sitten mahdollisuuksien mukaan pyritään toteuttamaan päivän mittaan. Mun mielestä parasta näissä korteissa on niiden yksinkertainen nerokkuus. Ihan tavallisia kivoja puuhia mitä voi lähes joka kodissa toteuttaa, mutta tulisiko niitä tehtyä tai edes ajateltua tehdä ilman pientä sysäystä? Kun kortit on valittu, pojat kyllä pitää huolen että niistä pidetään kiinni. Alla on muutamia meidän käytetyimpiä kortteja. Tuttuja puuhia uudella näkökulmalla.


Iltapala kasvot on ehdottomasti aina listalla :D Alla pari kuvaa meidän iltapaloista..Onko teillä käytössä Oppi ja ilo puuhakortteja?

Kortit saatu blogin kautta.


♥ Nora

8 kommenttia:

 1. Noi on ihanat nuo "iltapalakasvot" :) Niistä tulee hyvälle tuulelle ja lapset syövät paremmin kun ruokailutuokio on leikkimielinen! Meillä on myös käytössä nämä kortit ja niistä saa hyviä vinkkejä arkileikkeihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii:D Kyllä sitä itsekkin aina innostuu noista iltapala kasvoista. Ja on kyllä ollut paljon iloa näistä korteista:)

   Poista
 2. Olen näitä harkinnut, mutta en ole ollut ihan varma tuoko enemmän iloa vai stressiä :D Mut nyt nää on kyl pakko hankkia, kun näin, että ainakin osa tehtävistä on todella helppo toteuttaa ja tuovat arjen askareisiin uutta näkökulmaa ja iloa. :)

  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ei kyllä ole lainkaan hankalia tai monimutkaisia, just vähän sitä uutta näkövinkkeliä arkeen. Suosittelen :)

   Poista
 3. Tälläset olis kivat, kun meidän tyttö vähän kasvaa. :) Kiireessä en keksi edes yksinkertaista hauskaa itse. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta että vaikka nämä leikit ja puuhat olisi ihan tuttujakin, ei välttämättä kiireessä/väsyneenä huomaa tai muista :)

   Poista
 4. Ihan hauskat :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥