perjantai 16. syyskuuta 2016

Rv 5

Tosiaan, meille nyt sitten tulee baby number 3. Minä joka olin joskus sitä mieltä etten välttämättä halua yhtään lapsia! Jotenkin kolme kuullostaa hyvältä ja järkevältä, vaikka eipä näitä asioita täysin järjellä päätetä jos päätetään ollenkaan. Kuitenkin ollaan niin onnellisessa asemassa että odotetaan suunnitellusti meidän kolmatta lasta joka syntyy siis todennäköisesti maaliskuussa 2017. Sanottiin vitsillä kun Iivo syntyi että seuraava saa sitten syntyä kelirikkona (rannikkolaiset ymmärtää), heh, aika nappiin meni.

Aion julkaista tällä lailla jälkijunassa tunnelmia alkuraskauden ajoilta koska ilmeisistä syistä en näitä silloin halunnut julkaista.

Tein raskaustestin rv 4+3. Olin aavistellut jo useamman päivän mutta en halunnut hosua testin kanssa, selvä ero aiempiin raskauksiin ;D Varsinaisia oireita ei tässä vaiheessa ollut, vain jäätävä turvotus vatsassa. Mulla on aina käynyt niin että heti plussan jälkeen on housut alkanut kiristää, johtuen juurikin turvotuksesta.

Pari päivää plussan jälkeen alkoi tulla tuttuja oireita: näppyjä naamaan, hiukset on lättänät ja kurittomat myös välillä tulee huono olo varsinkin jos ruokailujen välit jää liian pitkiksi. Viikon kruunaa herkistyminen Pokemon tunnarista.. Oikea käsi myös kipeä, netin selailusta :D keskustelupalstoja, lastentarvike liikkeitä, kiellettyjä ruoka-aineita.. jy nou.

Varsinaisesti tämä raskaus ei vaadi tässä vaiheessa mitään elintapa muutoksia, tyttöjen mökkireissut nyt toki jää hetkeksi väliin ja sauna oluet saa unohtaa, joitakin ruoka aineita pitää korvata muilla kuten joitakin pehmeitä juustoja. Todennäköisesti kohta ei enään kahvi maistu ja se saakin jäädä sitten loppuraskauden ajaksi pois koska aiheuttaa mulle raskaana hirveetä närästystä. Sama homma Sriracha chili kastikkeen kanssa, siitä tulee kova paikka koska oon ihan koukussa siihen.

Tässä vaiheessa tuntuu että on ikuisuus ennen kuin vauva syntyy tai edes raskaus näkyy tai että oireet edes kunnolla alkavat. Toisaalta on hyvä että on aikaa Iivollakin vähän kasvaa ennen kuin siitä pienestä tulee isoveli ♥

♥Nora

8 kommenttia:

 1. Oi se jännitys ja odotus. Niin muistan tämän ajan! <3 Odotin itse tähän aikaan jo että saisi kertoa koko maailmalle. Salaisuuksia on vaikea pitää. Kerroitteko jo läheisille ihmisille heti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon myös huono pitämään näin isoa asiaa itsellä. Joillekkin ilmoitettiin heti ja parin viikon sisällä kerrottiin läheisimmille ihmisille :) Lapsille kerrottiin vasta nyt tämän "kaapista tulon" myötä :D

   Poista
  2. Hyvä strategia :) Pakko jakaa ilouutinen jonkun kanssa heti alussa.. jaettu ilo on kaksinkertainen ilo?! <3<3

   Poista
 2. Ihanaa ja jännittävää aikaa tuo alkuraskaus.♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥