perjantai 30. syyskuuta 2016

Rv 9

Rv 8+0 - 8+6.

Huono olo ja väsy on jatkunut aika uuvuttavana. Tällä viikolla oli ensimmäinen neuvola, eihän sielä nyt mitään ihmeellisyyksiä tapahdu tässä vaiheessa. Juteltiin, paino ja hemoglobiini tarkistettiin. Paino oli noussut 1,5kg. Otti päähän, viikko aiemmin nousua ei ollut yhtään. Tämä vetämättömyys ja huonoon oloon syöminen on niin peestä. Ainut lohtu on että tämä olo väistyy ja sitten jaksaa taas katsoa tarkemmin mitä syö ja liikkua, jos pystyy muilta vaivoilta liikkua..

Hemoglobiini oli vain 112 ja se oli yllätys. Mulla ei ole koskaan ollut näin huono ja oon nyt yrittänyt saada sitä nousuun mm. lisäämällä aamupala smoothieen pakastepinaattikuution.

Meilllä on muuttunut neuvola systeemit sitten viime kerran siten että meillä ei ole enään alueellisia omia äitiysneuvoloita vaan kaikki on keskitetty yhteen paikkaan. Mä oo usein muutenkin vähän muutosvastarintainen eli en tykkää tästäkään muutoksesta. Meiltä on niin kiva kävelymatka tuolle omalle terveysasemalle joka on pieni, tuttu ja turvallinen. Nyt pitää lähteä autolla ja kun kävin nyt yksin tsekkaamassa paikan niin en taida voida poikia ottaa mukaan lainkaan. Aku oli mukana jokaisella Iivon ajan äititysneuvola ajalla (paitsi lääkäri ja  ultrat). Nyt asiaa vaikeuttaa jo ihan se että sitä iänikuista pissanäytettä ei voi vain jättää vessassa olevasta luukusta (kuten ennen) vaan se täytyy testata itse vessassa. Haluanpa nähdä sen super-mutsin joka hoitaa homman tyylikkäästi vilkaan kaksivuotiaan tuhotessa näytteenotto-kärryä siinä sivussa.. Paikka ei nimittäin vakuuttanut että voisin jättää pojat hetkeksikään yksin odotustiloihin. Oman terveysaseman lastenneuvolan tiloihin (joissa myös äitiysneuvola ennen sijaitsi) olen voinut jättää pojat hetkeksi leikkimään ja kipaissut itse vessassa.

Onneksi kuitenkin sain saman "tädin" kuin edellisissä raskauksissa, hän tosin oli ensimmäisellä käynnillä lomalla mikä sekin tietysti harmitti mua :D Nyt tunnen olevani kuin kaksi vuotias joka huutaa "ei tykkää!". No, se on semmosta. Viikon positiivisena, yks päivä oli paljon parempi kuin muut!

♥ Nora

4 kommenttia:

 1. Kaikki muutokset ei todellakaan ole hyvästä. Siis yhdessä neuvolassa ko on kaikki Vaasan odottavat äidit? Kuullostaa kyllä vähän hurjalta.. onneks sait edes saman terkkarin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikki Vaasan odottavat äidit käy samassa paikassa. Onneksi tosiaan kätilöt/terkkarit pysyi alueellisina ♥ ja mun "täti" on ihan huippu, kokenut kätilö :) Mutta hankaloittaa tosiaan kulkemista ja muita järjestelyitä koska kotiäitinä ei isompia lapsia aina vaan yksinkertaisesti saa mihinkään hoitoon keskellä päivää :/

   Poista
 2. Näitä on ihana lukea! ❤️
  T. Ikuinen vauvakuumeilija❤️😂

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥