torstai 8. syyskuuta 2016

Helppo ja nopea sitruunainen pesto

 Tein eilen illalla paistetun kanan kaveriksi aivan älyttömän hyvää pestoa ja nyt mä vaan ihmettelen että miksi edellisestä kerrasta on niin kauan! Ainekset vielä sattui löytymään kotoa, taidetaan syödä tänäänkin pestoa..

Tähän versioon Italialaisen keittiön klassikosta tarvitaan:

Nippu tuoretta basilikaa, en oikein osaa sanoa kuinka paljon koska hain pihasta basilikat.. ehkä puolikas sellaisesta kaupan nipusta.

Kolme valkosipulin kynttä kuutioituna.

Ripaus suolaa.  Mä käytin merisuolahiutaleita.

Keiju yrttiöljyä, sitruuna & basilika, ehkä noin desin verran.

Parmesaani raastetta, noin puoli desiä.


Mä käytin morttelia peston tekemiseen. Se toimii hyvin varsinkin pieneen määrään, ellei sitten tahdo oikein sileää koostumusta. Musta aina tuntuu että jos käyttää blenderiä tai sauvasekoitinta, aineksia pitäisi olla ihan hillitön määrä jotta se toimii. Eli pienelle määrälle suosittelen morttelia.

Tämä Keijun sitruuna & basilika öljy on ollut kyllä niin hyvää, varsinkin kanan paistamiseen ja salaattien päälle.



Mistä mä sain idean sitruunaiseen pestoon? Tästä Jamie Oliverin pestosta, tässä maistuu ihanan raikkaasti sitruuna ♥


Blogi on päivittynyt hieman hitaalla tahdilla mutta lupaan että kohta tulee muutos siihenkin. Paljon olisi ajatuksia ja aiheita mutta muut asiat on pitäneet kiireisinä. Ihanaa loppuviikkoa kaikille ♥

♥ Nora

10 kommenttia:

  1. Nam! Heti alkoi tekemään mieli pestoa :D

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan tehnyt pestoa, mutta nyt otan viikonloppuna ihan asiaksi! Kuulostaa niin herkulle :)

    VastaaPoista
  3. Vitsi ku on varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Oi nami! Arvaa mitä, en ole koskaan testannut itse tehdä pestoa joten menee ehdottomasti Todo-listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, se pääsi sun "listalle" :D hahhah On kyllä hyvää, kannattaa kokeilla :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥