keskiviikko 9. marraskuuta 2016

DIY Linnunruokaa

Meidän pihassa on ihan hirveen paljon erilaisia lintuja ja nyt pakkasten tultua päätettiin poikien kanssa laittaa linnuille talviruokinta paikka ihan meidän keittiön ikkunan alle. Siinä sattui olemaan hyvä paikka ja mikäs sen kivempaa kuin katsella ikkunasta kuinka linnut käy syömässä. Tähän asti linnuilla onkin riittänyt syömistä mm. pensasaitojen marjoissa.

diy linnunruoka

Laitettiin siemeniä ja talipalloja mutta tuntui että jotain vielä.. sitten mä hokasin! Tehdään itse linnuille "herkkupaloja". Pikainen googlaus ja löysin montakin eri ohjetta, meiltä löytyikin kookosöljyä ja lintujen siemensekoitusta eli sitten piti vain keksiä muotit. Käytiin valitsemassa pojille mieluisat muotit hiekkaleluista, Iivolle aarrearkku ja Akulle kala. Löysin kaapista vielä muffinssi vuokia ja ne sopikin just hyvin tähän tarkoitukseen.

Tarvitset:

Kookosöljyä. Mä käytin loput purkista jota olen käyttänyt ihonhoidossa eli se oli luomulaatuista neitsyt kookosöljyä.

Linnunsiemeniä.

Muotteja. Vaikkapa jugurtti purkit kävisi varmasti hyvin, mutta mä liputan muffinssi vuokien puolesta :D

Narua. Me käytettiin jotain nailon narua mitä löydettiin autotallista, epäilen että se liittyi jotenkin kalaverkkojen tekemiseen..Täytä muotti siemenillä, narun voi  asettaa jo tässä vaiheessa kipon pohjalle mutta sen saa myöhemminkin solutettua sinne sekaan jos vaikka unohtuu, kröhöm..  Melko täyteen saa laittaa, kyllä se kookosöljy sitten löytää sinne sekaan jääviin kolosiin. Sulatin öljyn mikrossa, siinä ei mene kauaa joten ole tarkkana.Kaada öljyä varovasti muottiin ihan piripintaan. Öljyn lisäys vaiheessakin lapset voi olla avuksi koska kookosöljy sulaa melko matalassa lämmössä joten se ei ollut kovin kuumaa. Iso ruokalusikka oli tässä hyvä apu, lusikoimalla sulaa öljyä muottiin tuli vähiten sotkua.Tein naruihin tämmöiset solmut että ne pysyisi paremmin kun roikkuvat ulkona pitkäänkin.Sitten vaan odotellaan ja tuijotellaan että koska ne kovettuu :D Kannoin meidän omat ulos pakkaseen kovettumaan ja siinä ei kauaa sitten mennytkään. Muffinssi vuoista linnunruuat irtosi parhaiten koska paperin sai repäistyä irti. Hiekkakakku muoteista palat irtosi kun pidin muottia hetken kuuman vesihana alla ja sitten nykäisin varovasti narusta.


Ollaan saatu jo ihailla lintuja nokkimassa meidän aikaan saannoksia siitäkin huolimatta että Iivo käy koputtelemassa ikkunaa ja huutaa "linnut tulkaa syömään!!!!"

Onko teillä vinkkejä erilaisiin itse tehtäviin linnunruokiin? Kokeilisin mielelläni muunkinlaisia ohjeita :)

♥ Nora

4 kommenttia:

 1. Meillä lapset tykkää hurjasti tehdä linnuille yllätyksiä :D Jouluksi ollaan useamman kerran tehty ihan rengaskakkuvuuassa ja laitettu tietysti jouluinen naru :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva idea laittaa joululahja linnuille :)

   Poista
 2. Ihana idea! <3 Minun täytyy myöntää että minä vähän pelkään lintuja enkä siksi koskaan ole laittanut niille esille mitään ruokaa, mutta tämä idea on kyllä niin kiva että pitää laittaa mietintämyssyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ♥ Ehkä pieni siedätys hoito ruokinnan merkeissä auttaisi ♥ :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥