perjantai 4. marraskuuta 2016

Stressitön joulu? Blogihaaste

Nanna Kotiäidin elämää blogista haastoi mut stressitön joulu haasteeseen mukaan. Haaste on alun perin lähtöisin Oranssia blogin Veeralta ja tarkoitus on kertoa omat vinkit miten säästyä joulustressiltä.


Olen joulu-ihminen. Oikein todella siis. Meillä alkaa pienet jouluvalmistelut aina siinä lokakuussa ja kuten yleensä muissakin asioissa niin tässäkin meillä on ajoissa valmista :D Rakastan joulua ja niitä perinteitä mitä meille on muodostunut omana perheenä, sekä tietenkin niitä perinteitä mitä tulee meidän molempien lapsuuden kodeista.

Näiden Super herkullisetn marenki-piparien ohje löytyy vanhasta blogi postauksesta täältä, klik!

Olemme järjestäneet jo aika monena vuotena semmoiset perinteiset joulupäivälliset meidän kotona melko isolle porukalle joten se alkaa olla tuttua puuhaa. Tässä vaiheessa voin kertoa jotain mitä moni ei ehkä usko tai joku saattaa jopa kadehtia, meillä ei ole joulustressiä. Kuinka muka ei? No mäpäs kerron ;)


1. Suunnittelu on kaiken a ja o. Meillä on tietokoneella lista niistä jouluruuista mitä me tarjoillaan ja se päivitetään joka vuosi, esim. jälkiruoka saattaa vaihtua ja jotain ei niin suosittua jätetään pois ja jotain uutta kivaa lisätään. Ruokia myös ostetaan hyvissä ajoin pakkaseen ja ne mitä tehdään itse, tehdään niin ajoissa kuin se ruoan hyvänä säilymisen kannalta on mahdollista. Tehdään itse aika paljon ja esim. graavi ja kylmäsavukalat voi pakastaa heti tuoreeltaan ja ottaa sulamaan vasta sinä aamuna kun niitä tarvitaan. Lahjoja aloitan katselemaan sillä silmällä jo loppukesästä. Mulla on "lahjakaappi" johon kerään löytöjä ja pidän listaa kenelle olen mitäkin ajatellut (voi pian päästä unohtumaan..) Meillä on suvussa paljon lapsia ja haluan ostaa myös aikuisille jotain pientä joten kun aloittaa ajoissa lahjojen keräilyn, saattaa tehdä hyvinkin edullisia löytöjä.

2. Opettele delegoimaan. Vaikka joulupäivällinen syödään meillä, jaetaan ruokavastuuta silti jonkin verran. Joku tuo vaikka jälkiruoan ja joku minua taitavampi (kröhöm) voi valmistaa laatikot. Jonkun vieraan vastuulle voi sälyttää joulupukin tilauksen ja joku ottaa lahjaröykkiöt säilytykseen piiloon uteliailta katseilta ;D Pidä vaan listaa kuka tekee mitäkin.

3. Listat ♥ Tekstissä onkin jo mainittu että pidä listaa ruuista, tehtävistä, lahjoista jne. Listoja ei voi olla liikaa.

4. Luo aikuisten juhliin osallistujien kesken Facebook ryhmä jossa voitte heitellä ruoka ideoita ja kuka tekee mitäkin. Meillä on ollut parina vuonna ja se on toiminut hyvin. Sieltä on helppo tarkistaa että mitä me nyt sovittiinkaan.

5. Keskity olennaiseen. Nuorempana kun emme järjestäneet itse joulua vaan menimme valmiisiin pöytiin lahjojen kanssa, mulla oli tapana askarrella monimutkaisia pakettikortteja jne. Ne on vaihtuneet pakettitarroihin :D Siivotakkin voi hyvin paria päivää ennen joulua, ei kannata tuhlata aattoaamun taikaa hinkkaamalla vessanpönttöjä tai järjestelemällä kaappeja joihin kukaan ei katso.


Tässä joitain vinkkejä stressittömään jouluun, toivottavasti joku "stressaaja" saa näistä apua joulu stressin taltuttamiseen ♥Haastan mukaan Såfin Lapsiparkki blogista, Sarin By Sari Kaariste blogista  sekä Bubble bath time blogin.

♥ Nora


10 kommenttia:

 1. Kiitos, kun otit haasteen vastaan♥ Kerrassaan hyviä vinkkejä! :)

  VastaaPoista
 2. Mä just tänä vuonna tein lahjalistan ja se on jo nyt helpottanut stressiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aivan lista-friikki :D Melkein mistä vaan voi tehdä listan ;D

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Täytyy ehdottomasti tehdä tällainen postaus <3 Minäkin rakastan listoja. (Joskus jopa liikaa.. Hehee.. :D)

  VastaaPoista
 4. Listat ovat niin hyödyllisiä ja tuo fb-ryhmävinkki onkin näppärä! Kiva, että lähdit mukaan haasteeseen. :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja vinkkejä! Listoja ei todellakaan voi olla liikaa <3 Ihana tämä haaste kun löytää samalla uusia blogeja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥