tiistai 2. helmikuuta 2016

Elämänmakuinen?

Mitä on elämänmakuinen? Sanaan törmää aika usein varsinkin kun kuvaillaan blogin sisältöä. Voi olla että mullakin on jossain vaiheessa lukenut tuossa sivussa niin, enkä tarkoita että se olisi huono sanavalinta mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa. Elämänmakuinen blogi, elämänmakuisia kuvia, sehän on aika kuvaava ilmaisu vaikka toisaalta ei paljasta mitään. Mulla tulee mieleen sellainen rempseä, räväkkä, värikäs, raikas, ehkä hitusen boheemi henkilö/blogi. Ehkä kuvia ei sommitella niin pilkulleen, tämä henkilö ei myöskään mun mielikuvassa hirveästi käsittele kuvia tai hio tekstiä, se on ajatus virtaa.

Mutta, voiko toisenlaisen ihmisen blogi olla elämänmakuinen? Minä itse en sovi mun mielikuvaan "elämänmakuisesta" bloggaajasta. Mä en ainakaan ole hitustakaan boheemi ja enemmän harkitseva kuin räväkkä. Rempseä? Ehkä, mutta ennemmin kuvailisin itseäni puheliaaksi, iloiseksi ja rohkeaksikin mutta blogin suhteen ehkä kuitenkin vähän varovaiseksi. Monta mukavuusaluetta on kyllä jo rikottu, en olisi koskaan ikinä uskonut että laitan itsestäni asukuvia(klik) blogiin tai yhtään mihinkään, tai että kertoisin mun ahdistus/paniikkikohtauksista yhtään kellekkään saati kirjoittaisin siitä nettiin! Onko mulla siis elämänmakuinen blogi? No se on mun elämän makuinen blogi. Paljon jää tietysti blogin ulkopulelle niin kuin varmasti ihan jokaisen makuisissa blogeissa mutta ei tämä mikään kulissikaan ole.

Ehkä niitä elämiä voi olla monenmakuisia? Toisen maistuu vaniljalta ja toisen herkkutriolta, yhtä maukkaita kumpikin. Taidankin lisätä tuonne että "lakritsanmakuinen"..

T:


10 kommenttia:

 1. Elämänmakuinen pitää kyllä sisällään paljon :D Mutta mulla tulee kans mieleen värikäs ja toiminnan täyteinen blogi tai elämäntäyteinen pikemminkin :)

  VastaaPoista
 2. Makuja on monia, joten on kaiketi luonnollista, että elämänmakuinen on meille kaikille hieman erilailla ymmärrettävä ilmaisu :)

  VastaaPoista
 3. Elämänmakuinen, eli maistuu ja tuntuu oikealta elämältä.. <3 Ehkä minä ajattelisin, että elämänmakuinen blogi on sellainen jossa näkyy mitä tapahtuu kulissien takana ja sellainen jonka kuvissa näytetään myös petaamattomat sängyt. Jokaisen elämä on kuitenkin "erimakuinen" ja minusta esimerkiksi sinun blogista on kiva lukea mitä olette puuhailleet ja mistä olet innostunut - ehkä se on sitä elämänmakua?? Hihii.. :D

  VastaaPoista
 4. Pohdintaasi on taas ilo lukea! Minusta elämänmakuinen on sitä, että kaikkea ei siloitella kauniiksi ja loistavaksi. Tuodaan esille myös sitä arkea ja joskus niitä tunteita ja ajatuksia, joista jotkut vaikenevat. Joskus joku minullekin kommentoi, että blogini on elämänmakuinen ja silloin en saanut siitä otetta. Mutta ehkäpä se sitä on :). Sanana se on ehkä jo vähän kulunut, eikä tosiaan aukea niin hyvin. Jokaisella on tuo oma makunsa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ♥ Niin, varmaan se on juuri sitä "siloittelemattomuutta" ja kaikilla se on erilaista :)

   Poista
 5. Olipa hauskaa pohdintaa. Tuo on kyllä niin totta. En osaisi itse kunnolla määritellä, millainen elämänmakuinen oikeastaan on. Jotain samansuuntaista sanoisin kuin sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuule alkaa liikaa ajattelemaan niin missään ei ole enää päätä eikä häntää :D

   Poista

Kiitos kommentista ♥