maanantai 15. elokuuta 2016

Muutoksen kesä

Tämä kesä on ollut meille suuri muutoksen kesä monellakin tapaa. Asutaan ensimmäistä kesää meidän omakotitalossa ja vaikka meillä on ollut pihaa ennenkin, on se ihan eri asia viettää aikaa oman talon pihassa ja hoitaa ihan omaa puutarhaa.

Aku on myös saanut alkaa kulkea pihalla yksin, kun vielä viime talvena saatoin hänet seinän taakse naapuriin leikkimään. Nyt joku kauhistuu, 5v yksin ulkona. Me kuitenkin asutaan hyvin lyhyellä päättyvällä kadulla jonka varrella asuu useita lapsia. Ollaan juteltu säännöistä ja Aku tietää rajat minne asti saa mennä ja missä taloissa kaverit asuu joita sitten saa hakea leikkimään, sisälle ei saa mennä ilman erillistä lupaa. Usein lapset leikkii kadun varressa olevalla nurmialueella joka on "no mans land". Jos Aku taas on jonkun kaverin pihassa, kuulen heidän äänensä koko ajan. Mulla on aina ikkunat auki ja yleensä olenkin Iivon kanssa ulkona ja joskus myös Iivo leikkii isompien kanssa "no mans landillä" jolloin olen tietenkin mukana.

Rantavaatteen Nopo-kangas Sampsukka, saatu.

Aivan mahtavaa kun on kavereita pihapiirissä. Välillä jopa hieman haikean kateellisena katselen kun lapset vääntää menemään tuntikaupalla ja välillä vaan aidalta käydään nappaamassa banaani ja maitolasi kun ei malta tulla syömään :D Sellaisena muistan omankin lapsuuden kesät ja olen sanattoman onnellinen siitä että juuri tämän meille täydellisen talon sijainti on näin täydellinen ja että me onnistuttiin ostamaan tämä niin täydellisellä hetkellä. Tähdet kohdillaan.

Aku on myös oppinut uimaan! Harmi vaan kun uimakelit päättyi kun vasta päästiin vauhtiin, pitää alkaa käydä taas säännöllisesti uimassa.

Paita Sampsukka, saatu.

Muutos on tapahtunut siinäkin että meidän pojat leikkii myös keskenään, pitkiäkin aikoja. Aivan uskomatonta. He rakentavat legoilla, junaradalla ja leikkivät erilaisia roolileikkejä kuten rosvoa ja poliisia tai pokemonia. Iivo on yleensä pokemon jota Aku yrittää napata palloon tai sitten Aku on Ash ja Iivo Pikachu ja he seikkailevat ja taistelevat yhdessä pahiksia eli Rakettiryhmää vastaan.

Paidat Sampsukka, saatu.

Muutos on myös se ettei meillä ole enään pienen pientä taaperoa vaan "iso-poika" joka kulkee isompien lasten mukana melko sujuvasti, ei nuku päikkäreitä ja on kasvattanut itselleen orastavaa itsesuojeluvaistoa.. Vaikka siitäkin huolimatta ei kulu päivääkään ilman kolhuja ja kuhmuja tai kamalia läheltä piti tilanteita.

Paita Sampsukka, saatu.

Elämä siis rullaa eteenpäin ja suunta on hyvä :)  Kuinka teillä? Onko kesän aikana tapahtunut maata mullistavia tai elämää helpottavia ahaa-elämyksiä tai kasvu-spurtteja?

♥ Nora

6 kommenttia:

 1. Siellä onkin tapahtunut paljon mukavia juttuja♥

  VastaaPoista
 2. Kyllä nämä tällaiset muutokset "helpompaan" suuntaan on tosi kivoja. Meilläkin on pojat kasvanut hurjasti ei vaan pituutta mutta myös taitoa leikkiä yhdessä. Antaisin kyllä jo meidänkin pian 5-vuotiaan olla meidän omalla tai taloyhtiön pihalla yksin jos hän itse haluaisi. Tällä hetkellä meillä on kuitenkin taas käynnissä pieni takertumiskausi.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toista ♥ Ei pienet takertumiskaudet onneksi haittaa, aika menee muutenkin niin nopeasti ♥

   Poista
 3. Ihania kesäjuttuja! Mä oon ihan järkyttynyt, ku meillä Aamu kolmevee menee yksin hakemaan parasta kaveriaan Timiä. Asuu samalla kadulle parin talon päässä ja sinne se vaan reippaasti käpyttelee. Meillä on päättyvä kati, joten liikennettä ei ole, kuin muutama kadun oma asukas, mutta silti.... kolmevee!? Ei puhettakaan, että Annukka olis ton ikäisenä mennyt yksin mihinkään :D Aamu on "vähän" keskimääräistä reippaampi ja itsenäisempi ja toki mulla kans aina ulko-ovi sepposen selällään, että kuulen missä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa rohkea :D Vaikka kyllä Akukin olisi varmasti kulkenut jo nuorempana jos vaan olisin antanut ;) Vanhassa kodissa meni iso autotie melko lähellä ja se aina mua jännitti. Kyllä sillä lapsen luonteella ja myös asuinympäristöllä on iso vaikutus tämmöisen pienen "itsenäistymiseen" :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥