torstai 20. lokakuuta 2016

Lapsia ei tehdä vaan saadaan.. vai miten se nyt meni?

Mä oon miettinyt lausetta "lapsia ei tehdä vaan saadaan". Huomasin kun kirjoitin ensimmäistä postausta tästä kolmannesta raskaudesta ja meinasin kirjoittaa jotain tyyliin lapsia ei tehdä vaan saadaan ja sitten pysähdyinkin miettimään että mitä tää niinku meinaa.


Jos menet möläyttämään esim. keskustelu palstalla että "ajateltiin tehdä vielä yksi lapsi" tai "me ei enään tehdä lapsia" niin aivan varmasti joku loukkaantuu että "ei niitä lapsia noin vain tehdä vaan saadaan". Mitä se nyt sitten loppu viimein tarkoittaa? Mistä niitä saadaan?  Ei meidän lapsia ainakaan haikara ole ovelle pudottanut, kyllä ne on tehty ja synnärillä pihalle puskettu. Vai liittyykö tämä jotenkin uskontoon, lapset on jumalan lahja?


Mun mielestä tämä lause on jotenkin väärin. Esimerkiksi ihminen joka on käynyt läpi pitkät ja niin henkisesti kuin fyysisesti tuskalliset lapsettomuus hoidot, ei sitä lasta silloin vaan "saada" vaan tehdään ihan niin kuin ne tehdään vaikka se kävisi helpomminkin. Ajatuksena tietenkin ymmärrän kyseisen lauseen, lapset on maailman suurin lahja mutta eihän ne nyt taivaalta putoa.


Joka tapauksessa, itselleni ei ole väliä mitä ilmaisua kukin haluaa käyttää mutta aina ihmettelen kun syntyy kauhee haloo jos joku puhuu lasten "tekemisestä". Ehkä toiset sitten saa niitä lapsia ja toiset tekee?


Oletko sinä kenties joskus pyöritellyt samaa asiaa päässäsi, tai jotain muuta sanontaa? Vai onko mulla sittenkin liikaa aika?  Peace and love :)

♥Nora

8 kommenttia:

 1. Mutta vaikka niitä kuinka tekemällä tekisi, niin jos ei saa niin sitten ei saa. Silmät kyynelissä kommentoin, neljä vuotta on yritetty, viime syksynä vihdoin plussa testiin ja viikkoa ennen joulua meni kesken. Että tee sinä vaan niitä lapsia, minä en näköjänn saa vaikka kuinka tekisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus ei ollut loukata ketään, pyydän sitä anteeksi. Tämä oli enemmänkin ajatusleikkiä sanoilla. Noin päin sanottuna "en saa lapsia", sanalla "saada" onkin aivan eri merkitys enkä tarkoituksella lähtenyt siitä kirjoittamaan. Tiedän olevani onnekas kun odotan kolmatta lasta, ei se ole niin itsestään selvää, tiedän senkin puolen kokemuksesta. Toivottavasti sinäkin saat joku päivä kokea vanhemmuuden ♥

   Poista
 2. Mun henkilökohtainen mielipiteeni on, että lapsien tekeminen on aivan liian helppo ilmaisu toisille, jolloin se voi tuntua pahalle tai loukkaavalle. Me ollaan oltu ilman ehkäisyä jo yli 10 vuotta ja kyllä, ollaan yritetty tekemällä tehdä niitä lapsia useampikin saaden aikaan hurjan paljon enemmän kemiallisia tai varhaisia keskenmenoja kuin niitä vauvoja. Joka kerta siis kun kuulen tai näen lasten tekemisestä, niin tunteeni eivät niin positiiviset ole. Kaikille se tekeminen ei vaan riitä onnelliseen lopputulokseen! Hienoa toki, ettei kaikki joudu kokemaan samaa kuin me.

  Onhan se totta, ettei kukaan lapsi ole itsestään alkua saanut. Ymmärrän siis kaikesta huolimatta kyllä miksi puhutaan lasten tekemisestä. Me kuitenkin koetaan, että ollaan saatu lapsemme, sillä he eivät tosiaankaan ole mikään itsestäänselvyys ja heidän syliin asti saaminen on ollut pitkä, monia kyyneleitä sisältävä epävarma taival.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää jos kirjoitus pahoitti mielesi. Tiesin kyllä että aihe saattaa olla arka tai jopa huono mutta kirjoitin sen silti. Niin kuin jo tuossa ylempänä kommentoinkin, jos sanaa "saada" lapsia käsittelee eri kantilta kuin minä kirjoituksessani se saa ihan eri roolin puheessa ja en tarkoituksella lähtenyt kirjoittamaan varsinaisesti lapsettomuudesta vaikka itselläkin on kosketuspintaa aiheeseen.

   Tartuin vaan ilman tunnepuolta kyseiseen lauseeseen ja tottahan se on että lapset tehdään kävi se sitten helposti tai vaikeasti ja nimenomaan kun se on vaikeaa niin "tekemisen" rooli korostuu oli lopputulos sitten toivottu tai ei.

   Lapset on kyllä suuri lahja, käytettiin sitten mitä tahansa sanaa ♥

   Poista
  2. Hei, ei huolta! Ymmärsin jo heti ensilukemalta pointin♥ Tällä kertaa en siis edes pahoittanut mieltäni vaan toin vain oman mielipiteeni asiaan :)

   Poista
 3. Olen myös miettinyt tätä lausetta joskus. "Tehdään lapsi" saattaa ymmärrettävästi kuulostaa vähättelevältä, koska eihän sitä tuosta noin vain tehdä. Mutta toisaalta on se toinen puoli josta olen samaa mieltä että lapsen tuominen tähän maailmaan vaatii paljon työtä eli siinä mielessä siihen liittyy myös paljon "tekemistä". <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juuri oli se pointti ♥ Mun korvaan taas "saaminen" kuullostaa jotenkin liian helpolta. Mutta asiasta kaikki taitaa olla samaa mieltä vaikka eri sanoja mieluummin käyttääkin :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥