torstai 13. lokakuuta 2016

Tikkupullia nuotiolla

Selailin kännykän kuvia kesältä ja löysin kuvia meidän tikkupulla paistelusta mökillä. Silloin ajattelin kirjoittaa reseptin blogiin mutta jotenkin se on aivan unohtunut, onneksi vielä on kuitenkin parhaat nuotiolla istumis kelit edessä eli tässä tulee :)


Ohjeita löytyy googlaamalla paljon, tässä on Marttojen ohje:

3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta tai 1 tl kuivahiivaa
1/2 tl kardemumma
1 1/2 dl maitoa
sormenpaksuisia pitkiä puutikkuja paistamiseen
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon maito. Voit maustaa taikinan kardemummalla.
3. Leivo taikinasta noin 20 sentin mittaisia, sormenpaksuisia pötköjä.
4. Kierrä pötkö paksun puutikun ympäri siten, että päät jäävät kierteen sisään – silloin pulla pysyy tikussa paistamisen ajan. Tee kierrokset niin harvaan, että pullalla on tilaa kohota paistuessaan.
5. Paista pulla riittävän etäällä liekeistä, ettei taikina pala.
6. Pulla kypsyy 15–20 minuutissa. Pulla on kypsä, kun se irtoaa tikusta helposti.
7. Nauti tikkupulla mansikkahillon kera.


Meidän pullista ei välttämättä tullut mitään kaunottaria mutta hyvältä maistui! Lapsena tehtiin usein tikkupullia ja olihan tässä touhussa jotain nostalgista, ehdottomasti pitää tehdä useammin.



♥ Nora

4 kommenttia:

  1. Oih, nää on niin hyviä! :) Teimme myös kesällä mökillä ja niistä tuli tosi hyviä. Muistaakseni kohotettiin taikinaa jonkin aikaa ennen paistamista, mutta hyvä tietää ettei se ole pakollista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää että Ami on meillä se leipuri mestari, hän hoitaa kaikki taikinat joihin liittyy sormien tunkeminen taikinaan :D Ehkä se paisto aika on niin pitkä että kohoavat siinä sitten :)

      Poista
  2. Tikkupullat on kyllä hyviä! Meillä haasteita hieman luo pojan erityisruokavalio, mutta onneksi se maku on tärkeintä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siinä fiilistä paistella pullaa nuotiolla :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥