tiistai 1. joulukuuta 2015

Millainen lomailija?

Mä en ole mikään kokenut matkustelija. Ruotsia ja Viroa lukuunottamatta olen ollut kerran 13vuotiaana ulkomailla. Lentokoneella lentelykään ei siis oo kovin tuttua puuhaa ja olinkin ihan varma että en edes pysty lentämään enää, kunnes Nadjan kanssa päätettiin lentää Helsinkiin muutama viikko takaperin minilomalle tyttöjen kesken. Olin niin iloinen ja ylpeä itsestäni kun ei pelottanut yhtään. Ensimmäisessä nousussa teki mieli nauraa ääneen mutta hillitsin itseni koska ympärillä oli vain vieraita ihmisiä, Nadja istui muutaman rivin päässä.

Vaikka ulkomaan matkailu onkin vierasta puuhaa, ei me silti mitään himastelijoita olla. Toki me vietetään paljo vapaa aikaa mökkeillen mutta kyllä me myös reissaillaan. Kotimaanmatkailu on meidän juttu.

Ennen lapsia kierreltiin joka kesä Suomea asuntoautolla. Se touhu ei tyssännyt lapsiin vaan siihen kun appivanhemmat myi asuntoautonsa pois, me oltiin sitä tietty aina lainattu, ei muuten oo ihan halpaa vuokrata vaikkapa viikoksi asuntoautoa.. Mä kyllä kovasti haluaisin mennä asuntoautolla, ehkä me vielä joskus vuokrataan :)

Ennen lapsia me käytiin myös säännöllisesti laskettelemassa. Kerran talvessa vähän kauempana ja kerran pari lyhyempi reissu vähän lähempänä. Sielä ne meidän sukset pölyttyy :( Varsinaisestihan mikään ei estä meitä lähtemästä lappiin mutta sitten kun taas mennään haluan myös nauttia reissusta täysillä joten joko odotetaan että lapset vähän kasvaa ja pärjää myös rinteessä tai sitten pitää ottaa lastenvahteja mukaan :D

Nykyään ollaan tykästytty kaupunki lomiin ja hotellissa oleiluun. Varmaan jos lähdettäisiinkin lappiin, mentäisiinkin hotelliin kun ennen on aina vuokrattu mökki. Oon oppinut arvostamaan hotellissa aamupalaa ja huonesiivousta, lisäksi sitä että ei vaan voi tehdä mitään kotitöitä :D ja on pakko syödä ulkona.

Tykätään siis ihan vaan pyöriskellä uusissa maisemissa ja tietty katsotaan kohteita senkin mukaan mitä kivaa on lapsille. Kylpylähotellit on nyt pop meillä ja junalla olis taas kiva matkustaa kun kesällä ekan kerran uskaltauduttiin junalla oman auton sijaan. Yllättävän kallista vaan tuo junailu tuntus olevan :/

Ennen käytiin paljon myös ristelyillä, ihan Turusta tai Helsingistä Tukholmaan. Nyt olis haaveissa lähteä keväämmällä Viroon muutamaksi päiväksi lasten kanssa.

Kuinkas te lukijat? Onko kotimaanmatkailu mitään vai pitääkö päästä ulkomaille?

6 kommenttia:

 1. Kyllä ne asiat vaan muuttuvat lasten synnyttyä.. <3 Me ollaan kyllä ehdottomasti ulkoimailla lomailevia tyyppejä. Ennen lapsia kävimme ehkä neljä kertaa vuodessa viikonloppulomilla eri puolilla Eurooppaa ja yhdellä pidemmällä matkalla. Toki teemme sitä vieläkin, mutta nykyään matkoja pitää suunnitella vähän paremmin ja pääsemme reissuun ehkä muutaman hassun kerran vuodessa. :) Nimim. loman tarpeessa oleva äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä on aina vähän loman tarpeessa ;D

   Poista
 2. Kyllä meilläkin lasten kanssa ollaan suosittu kotimaanmatkailua! Vaikka ajatus ulkomaanmatkasta lasten kanssa on toki ollut ja piti kesällä lähteä, mutta toisin kävi kun Rasu teloi solisluunsa..
  Ihan omalle biitsilomalle säntäisin koska vaan <3 hirrrvee eteläkuume!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no voisin mä sun kaa lähtee vaikka sinne ulkomaille ;D

   Poista
 3. Kotimaassakin riittää paljon nähtävää ja koettavaa! Me tykätään kyllä kaikesta matkailusta. Suomea ristiin rastiin ja välillä ulkomaille. Koko perheenä käydään vähintään kerran vuodessa ulkomailla. Matkailu on vaan niin mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukavaa :) varmaan jos kerran käytäis ulkomailla niin haluttais heti uudestaan :D

   Poista

Kiitos kommentista ♥