perjantai 18. joulukuuta 2015

Meidän arki

Tämän tekstin nimi oli ensin "ei irtoo". Tulin tähän koneelle istumaan ja tuntui että ei irtoo, tekstiä siis. Pientä joulu stressiä alkaa hiipimään takaraivoon ja yritän vakuuttaa itselleni että kaikki on ihan hallinnassa, onhan..? Mutta kun aloin kirjoittaa, huomasin että mullahan on asiaa!

Tänään oli viimeinen perhekerho juttu tälle vuodelle, joulupuuron merkeissä toivotettiin hyvät joulut Vestiksellä. Vestis onkin ollut oikein meidän arjen pelastus tänä syksynä, kaksi kertaa viikossa ollaan käyty lähes joka viikko ja lisäksi vielä seurakunnan tenavatuokiossa kerran viikossa. Akulla on myös oma kerho kaksi kertaa viikossa ja tuntuu että meidän päiviin ja viikkoihin on löytynyt oikein hyvä rytmi. Uutena juttuna nyt muutaman viikon ajan Iivokin on käynyt kerran viikossa yksin puistokerhossa ♥ Eli toisena Akun kerhopäivänä me hengaillaan Vestiksellä ja toisena Iivo käy myös "kerhossa".

Iivo 1v6kk ensimmäinen kerhopäivä ♥

Ennen, siis munkin lapsuudessa kaupunki järjesti meidän kaupungintalon leikkipuistossa tälläistä "puistokerhoa" jonne lapsen saa jättää hoitajien huostaan muutamaksi tunniksi. Kaupunki kuitenkin lopetti tämän ja nyt palvelua järjestää Setlementti yhdistys. Tämä kerho on kahtena päivänä viikossa ja kestää kolme tuntia (maksaa 3e). Iivo on ollut paria tuntia kerrallaan. On se jotenkin niin hellyyttävä kun jää iloisena leikkimään ja oma reppu on niiin tärkeä. Ensin vein Iivon sinne ihan kokeiluksi ja kävin itse läheisissä kaupoissa jouluostoksilla. Nyt Iivo vaatii omaa reppua heti kun  näkee että Akun kerhoreppu otetaan esiin, odottaa siis kovasti että pääsee puistoon. Repussa Iivolla on eväät jotka sitten puistossa syödään. Aivan mahtava juttu. Itselle se nyt ei ole niin tärkeää koska en viitsi esim. kotiin lähteä kun matkaa on sen verran enkä myöskään esim. salille tai uimahalliin koska Iivo on niin pieni että jos hätä tulisi haluan olla paikalla nopeasti. Mutta kun nään kuinka tärkeää se on Iivolle, en henno olla viemättäkään ♥


Aku tänä aamuna Vestiksen pihassa


Oon niin kiitollinen että meidän lähellä on monta kivaa paikkaa missä järjestetään puuhaa kotona oleville äideille ja lapsille. En varmaan jaksaisi olla kotiäitinä jos näin ei olisi, tai en ainakaan nauttisi tästä kuten nyt. Lapsilla on paljon kavereita joihin ei muuten ikinä olisi tutustuttu ja olen itsekkin oppinut tuntemaan äitejä, voidaan jutella melkein mistä vaan ja aina jos on joku pulmatilanne on jollakin kokemusta vastaavasta. Sitä kuuluisaa vertaistukea siis.

Seurakunnan tenavatuokiossa juhlistettiin lapsenoikeuksien päivää.

Sen lisäksi että me kerhoillaan, me tietysti ulkoillaan paljon, tässä muutama ulkoilu kuva syksyltä, kännykän kätköistä.

Nyt alkoi sitten joululoma. Tuntuu että tätä jouluhömpötystä tulee nyt niin joka tuutista ettei itseä edes hirveästi huvita kirjoittaa  joulusta. En kyllä lupaa mitään! Kyllä tääläkin varmaan vielä nähdään jotain imelää joulu hypetystä  ;)

Ihunaa viikonloppua kaikille, kohta se joulu saapuu..

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että teillä on siellä kivat kerhot jossa pojat viihtyvät! <3 Meilläkin oli silloin "kotiäitiaikana" tuollainen muskaritunti jonka jälkeen sai jäädä leikkimään päiväkodin tiloihin. Se oli ehdottomasti sellainen "henkireikä".. :D Ja hei, ihanaa joululomaa sinne pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on henkireikiä, tylsäksi kävis elo jos ei olis kerhoja ja varsinkin Iivo kiipis pitkin seiniä :D

   Poista
 2. Erilaiset kerhot ovat kyllä kivoja arjen piristäjiä. Mukavan kuuloisia noi teidän kerhot. Meilläkin käytiin perhekerhossa ja avoimessa päiväkodissa. Sitten kun ikä riitti, niin poika kävi srk:n kerhoissa. Ne oli pari kertaa viikossa. Ei siinä paljoa ehtinyt kotona mitään kummempaa tekemään, mutta pääsipähän poika tuohuamaan enemmän muiden lasten kanssa. Kiva tapa lasten tutustua oman ikäisiin kavereihin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, kyllä se muiden lasten seura on kuitenkin tosi tärkeää :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥