perjantai 11. joulukuuta 2015

Pikku-leipurit ♥Aku onkin kova poika leipomaan ja kokkailemaan mutta Iivoa ei vielä hirveän paljon ole niihin puuhiin otettu mukaan. Saman ikäisenä Aku sai kyllä osallistua enemmän keittiö hommiin ja se vähän harmittaa. Pojat on vaan niin erilaisia. Aku on sopeutuvainen, harkitseva ja tahtoo noudattaa neuvoja vaikka onkin vilkas ja eloisa 4 ja puolivuotias. Iivolla taas on selvästi vahvempi oma tahto ja visio.. sitä Pikku-Kirppua ei niin vaan ohimennen komennella.

No joo. Meillä siis leivottiin joulun ekat piparit. Aku on kyllä leiponut kerhossa jo pipareita ja Iivonkin kanssa Vestiksellä pari viikkoa sitten päästiin leipomis puuhiin. Vaikka Iivo on semmoinen elohiiri, tämä leipominen taitaa olla niin mielenkiintoista että täytyy useammin ottaa Iivokin mukaan tästä lähtien (usein puuhataan kun Iivo nukkuu).

Näitä muotteja on otettu pitkin vuotta esiin ja ihailtu ja haaveiltu, ja nyt vihdoin!
Hah :D Ennen kuin mä kerkesin antaa Iivolle kaulimen, se oli jo mussuttanut ison palan taikinasta..
Aku ihan ammatilaisen elkein suoritti kaulintaa, "kerho-tätit sanoi että ensin näin ja sitten näin.."
Taitava pikkuinen ♥  Täytyy nyt munkin sanoa. Niin kuin jokaista bloggaajaa jolle kuvat on tärkeitä, muakin harmittaa nämä pimeät ja vähän rakeiset kuvat :/  Mutta tälle valon puutteelle ei nyt voi mitään, kohta päivät alkaa pidetä ja saadaan sitä monella tavalla tärkeää valoa taas lisää.
Meni lopulta aika hyvin tämä leipominen. Tosin sillä aikaa kun vahdin uunia kävi Iivo kaivamassa takasta (kylmää) tuhkaa ympäri olohuonetta.. Laske sataan, laske sataan...

Koristelu aika koitti vasta seuraavana päivänä. Iivo olis varmsti tykännyt siitäkin hommasta mutta nyt oli pakko päikkäri aikaan koristella koska illaksi oli niin paljon menoa. Aku onkin oikeen koristelu mestari, kuorrutteet ja nonparellit on hänen bravuuri ;)


Ihanaa ja namia ♥  Oottekos jo lukeneet Onni Blogien joulukalenteria? Maanantaina on mun luukku ja aion silloin paljastaa mun makean jouluherkku bravuurin jo 13 joulun ajalta! Pysykää kuulolla...

Ihanaa ja jouluisaa viikonloppua kaikki ihanat ♥

Hei apua! Vielä meinas unohtua, tänään viimeinen mahis osallistua upeaan arvontaan. Kurkkaa arvonta postaus ja ohjeet täältä! Arvonnassa on siis Maramel paita tai tunika lapselle omavalintaisella kankaalla :)


16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ja niiiiin hienoja pipareita, taitavia tenavia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan kehut kuvista vastaan ja välitän eteenpäin kehut pipareista :D

   Poista
 2. Oi, miten herkullisen näköisiä piparkakkuja! :) Taitavat leipurit!

  VastaaPoista
 3. Oi, leipominen on niin kivaa! Ja ihanat leipurit siellä :D Meilläkin ollaan leivottu muumiaiheisia pipareita ja aikaisemmin Halloweenina lepakkoaiheisia pipareita. Lapset niin tykkää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No piparit on kyllä leipomuksista helpoimpia ja lapsi(tai äiti) ystävällisimpiä ;D

   Poista
 4. Ihania leipureita ja niin hienoja pipareita siellä tulikin! Pipareiden leipominen on mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se piparien leipominen kuuluu joulun odotukseen :)

   Poista
 5. Ihania leipureita ja upeita koristeluja!<3 Noi lasten tekemät piparit on omasta mielestä niin hienoja, kun niissä näkyy se yrittäminen ja mielikuvitus. Ja voi kuinka ylpeitä lapset on aina omista tekeleistään!
  Niin ja oon vähän kade tolle teiän hirvi piparimuotille.. :D

  VastaaPoista
 6. Ihaniii <3 <3 Ja hei mulla on sulle haaste <3 :D

  VastaaPoista
 7. Onpa ihanan näköisiä piparkakkuja! <3 Postauksesi eivät ole päivittyneet minulle bloggeriin lainkaan, vaikka olen lukijasi. :/ Kävin sitten blogilistaani läpi, ja tulin tänne kurkkaamaan, olenko pudonnut lukijoista. Onneksi tulin, täällähän on blogilla uusi raikas banneri ja kivoja postauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva että tulit kurkkaamaan :) Muutama on nyt sanonut että postaukset ei ole päivittynyt,johtuu siitä osoitteen vaihdosta. Erikoista kyllä että kaikille ei uusi osoite päivittynyt itsestään, tosin osasin odottaa sitä.

   Poista

Kiitos kommentista ♥